Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube aknalı üzerinden yapmış olduğu açıklamalar ile gündeme gelemeye devam ediyor. Enflasyon ve dolar için söyledikleri rakamlar ile gündemi sarsan Selçuk Geçer, TÜİK’in yayınlamış olduğu enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Dolar ve enflasyon ile ilgili söyledikleri, vatandaşları korkutmaya başladı.

Enflasyon yüzde 300

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de yaşanan enflasyonun yüzde 300 olduğunu söyledi. Dolar için de yorumlarını aktaran Selçuk Geçer, sene sonunda doların 30 lira seviyelerinde olabileceğini belirtti. Türkiye’nin cari açığı nedeni ile doların düşmeyeceğini, aksine dolar kurunun yükseleceğinin altını çizen Selçuk Geçer, doların yükselmesi ile beraber enflasyonun da yükseleceğini söyledi.

Enflasyon neden yükseliyor?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, TÜİK’in yayınlamış olduğu enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Bu yüzden de maaşlara yapılan zamların, olması gerekenden çok daha az yapıldığını belirtti. Bu şekilde olunca da insanlar geçinmekte zorluk çekiyor.

Elde dolar tutma

Enflasyonun yükselmesinin temel sebebi, dolar. Dolar kuru yükseldikçe, tükettiğimiz malların maliyeti artıyor. Satıcı da artan maliyeti karşılamak amacı ile ürünlerinin fiyatlarını arttırıyor. Fİyatların artması da enflasyonun yükselmesindeki en büyük sebep. Doların düşmesi de şu an için zor bir ihtimal. Çünkü Türkiye’nin cari açığı çok fazla. Swap hariç Merkez Bankası rezervleri ekside. Bu yüzden de cari açık çok yüksek. Bu açığın kapanması doların düşmesini sağlayabilir.

Doların yükselmesi sadece Türkiye’ye bağlı bir durum değil. Son haftalarda dolar ile euro birbirine çok yaklaştı. Dolar, diğer para birimlerine karşı çok fazla değer kazanmaya başladı. Dolara karşı değer kaybeden sadece Türk lirası değil. Bunun sebebi ise Amerika Birleşik Devletleri’nin almış olduğu ekonomik kararlar. Amerika’da son 41 yılın en yüksek enflasyon oranları yaşanıyor. Amerikan Merkez Bankası (FED) da sürekli olarak faiz arttırımına gidiyor. Amerika’nın politika faizini arttırması, piyasadaki dolarların çekilmesine neden oluyor. haliyle, dolar diğer para birimlerine karşı büyük bir değer kazanıyor.

Dolar hızla yükselecek

Dolar banknot

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar korunun hızlı bir şekilde yükseleceğini belirtti. Eylül ayında dolar kurunun 20 lira seviyelerine kadar çıkacağının altını çizen Selçuk Geçer, kasım ayında ise doların 25 Lira olabileceği ihtimalini çok yüksek görüyor. Bununla beraber Selçuk Geçer, yıl sonunda da dolar kurunun 30 TL seviyelerinde yer alacağını anlattı.

İLGİLİ MAKALE  Felaket tellalından endişe verici açıklamalar. Selçuk Geçer'in yıl sonu dolar tahmini korkuttu!

Ünlü ekonomistin enflasyon tahmini

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, enflasyon hakkında yapmış olduğu tahminleri de takipçileri ile paylaştı. yapmış olduğu tahminleri ile takipçilerini korkutan Selçuk Geçer, “Enflasyonun 8,5’in altında geleceğini düşünmüyorum, korkum 9’un üzerine çıkabilme ihtimali.”  ifadelerini kullandı.

“İşin içinden çıkmayacak hale geldi”

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yastık altındaki dolarların geri alınabilmesi için hükümetin çok uğraştığını dile getirdi. Korkunç seviyedeki kısa vadeli borçların olduğunu belirten Selçuk Geçer, “Yastık altındaki paraları geri alabilmek için 40 takla attılar. Oysa bankacılık sisteminden çekip aldık. Tefeci borçların içine girdik. Korkunç bir kısa vadeli dış borcumuz var. Türkiye artık işin içinden çıkmayacak hale geldi.” sözlerine yer verdi.