Pek çok emeklinin yakından ilgilendiği konulardan bir tanesi olan Kurban Bayramı emekli ücretinin ne kadar olacağı merak edilen konular arasında yerini alıyordu. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı konuşulurken, Kurban bayramı emekli ikramiyesinin de artması ihtimaller arasında yerini alıyordu. Emeklinin çifte bayram yaşamasına neden olacak o haberin gelmesini iple çekenler arama motorlarından “2022 Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar?” sorusunu hemen hemen her gün aratır oldu. Bu yılın ilk ikramiye ödemesini Ramazan Bayramında geçen yıl ile aynı oranda alan emeklilere 1.100 TL emekli ikramiyesi yatmıştı. Temmuz ayına yaklaştığımız şu günlerde Kurban Bayramı emekli ikramiyesindeki son durum ne oldu?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi belli oldu mu?

Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin ne kadar ve ne zaman yatacağı pek çok emekli tarafından merak edilen konular arasında yerini almaya başladı. 2022 yılın ilk emekli ikramiyesini zamsız alan emekliler büyük bir hüsran içerisinde olurken, gözleri temmuz ayında zam beklenen asgari ücretle beraber emekli ikramiyelerinin de artmasına çevrildi. Ramazan Bayramı emekli ikramiyesinde 1.100 TL alan emeklilere, Kurban Bayramı ikramiyesinde ne kadar verileceği siyasi açıdan da konuşulan konular arasında yerini alıyor. Kurban Bayramının birinci günü 9 Temmuz cumartesi gününe denk gelirken, Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara yatış tarihi de belli oldu. Temmuz ayı itibarıyla aylık enflasyon oranının hesaplanmasının ardından emekli ikramiyelerinde büyük bir artış beklenirken, 2022 yılının ilk ikramiyesinde herhangi bir zam yapılmamıştı.

Emekli ikramiyesinde artış olacak mı?

Birçok emekliyi yakından ilgilendiren konuların başında yer alan emekli ikramiye ücretlerinin ne kadar olacağı merak edilen konular arasında yerini almaya başladı. Kurban Bayramına 26 gün kalmasıyla birlikte ikramiye ücretlerinin ne zaman hesaplara yatacağı ve emekli ikramiyesinde herhangi bir artışın olup olmayacağına dair uzmanlardan bir açıklama beklenmeye başlandı. Kurban Bayramı emekli ikramiyesinde artışın olup olmayacağına dair henüz resmi kurumlardan herhangi bir açıklama gelmemesiyle birlikte, emekli ikramiyesinde artışın yapılmaması durumunda emekliye 1.100 TL emekli ikramiyesi verilecek. Kurban Bayramı 2022 yılı itibarıyla 9 – 12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşirken, Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin 4 – 8 Temmuz tarihleri arasında hesaplarda olacağı edinilen tahminler arasında yerini alıyor.

İLGİLİ MAKALE  Bayram tatili netleşti. Çalışan kesim işbaşı ne zaman yapacak?

2022 Kurban Bayramı ne zaman?

  • Kurban Bayramı Arifesi- 8 Temmuz 2022 Cuma
  • Kurban Bayramı 1. Gün- 9 Temmuz 2022 Cumartesi
  • Kurban Bayramı 2. Gün- 10 Temmuz 2022 Pazar
  • Kurban Bayramı 3. Gün- 11 Temmuz 2022 Pazartesi
  • Kurban Bayramı 4. Gün – 12 Temmuz 2022 Salı