Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile takipçilerini dolar ile ilgili bilgilendirmeye devam ediyor. Ek olarak yapmış olduğu açıklamalar ile sürekli olarak gündemde kalabilmeyi başaran Selçuk Geçer, dolar ile ilgili uçuk tahminlerinin arkasında durmaya devam ediyor. Ayrıca Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu enflasyon rakamlarını eleştirdi. Enflasyon rakamlarındaki doğruluk payı olmadığını belirten Selçuk Geçer, Türkiye’de görülen gerçek enflasyon rakamlarını açıkladı. Ek olarak ise doların rotasını belirleyen Selçuk geçer, mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikaları nedeni ile dolarda bir kırılmanın yaşanmasının an meselesi olduğunu aktardı.

Dış ticaret açığı artmaya devam ediyor

Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, açıklamalarına ilk olarak dış ticaret açığı ile başladı. Temmuz ayında dış ticaret açığının yüzde 147 arttığını belirten Selçuk geçer, bu açık nedeni ile doların derinden etkileneceğini ve ilerleyen aylarda da dış ticaret açığının artmaya devam edeceğini belirtti. Dış ticaret açığının artması da dolar kurunun etkilenmesine neden oluyor. Dış ticaret açığının artması, ülkenin dolar rezervlerini derinden etkilemektedir. Bu etkiler nedeni ile de dolar o ülkede değer kazanmaya devam ediyor. Dış ticaret açığının kapatılması için dolara ihtiyacımızın olduğunu belirten Selçuk geçer, düşecek olan kredi notları ile ilgili de yorumlarda bulundu. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Türkiye’den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu.” ifadelerine yer verdi.

Dolar kıtlığı başlayacak

Türkiye’nin dolar rezervlerinin bitmeye yakın olduğunu ve yakın zamanlarda dolar kıtlığının başlayacağını öne süren ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dış ticaret açığını kapatmak için yüksek miktarda dolar harcanması gerektiğini belirtti. Bu açığı kapatmak için harcanacak olan dolarlar da Türkiye’de dolar kıtlığının başlamasına neden olacak ve insanlar döviz bulmakta zorlanacak. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” sözlerini sarfetti.

Dolarda kırılma yaşanabilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştirdi. yapmış olduğu yorumlarda halen devam eden bu para politikalarına devam edilmesi durumunda dolar kurunda büyük kırılmaların yaşanabileceğine vurgu yapan SelçukGeçer, aynı zamanda dış ticaret açığı yüzünden de dolar kurunda kırılma yaşanabileceğinin sinyalini verdi. Hatta oluşacak olan bu kırılma nedeni ile dolar kurunun yüzde 100 oranında bir kırılma ile karşımıza çıkabileceğini anlattı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş doların düşeceği tarihi söyledi. Gram altın yıl sonunda kaç TL olacak?

Gerçek enflasyon yüzde 300

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklamış olduğu enflasyon verilerinin doğruluk payı olmadığını belirtti. Bu açıklamalar ile beraber gerçek enflasyonun yüzde 300 olduğuna işaret den Selçuk Geçer, düşük seviyelerde açıklanan enflasyon verileri nedeni ile vatandaşların maaşlarına gereğinden daha az miktarda zam yapıldığını anlattı. Yapılan bu az miktardaki zamlar da vatandaşların alım güçlerini bir hayli azaltmakta. Bütün bunlara ek olarak ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de var olmakta olan gerçek enflasyon verilerine göre doların şu an da 30 ila 35 lira arasında olması gerektiğini söylüyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Zaten biz şu anda 30-35 lira aralığında dolar kuruna sahibiz ama Türkiye’de en ucuz şey dolar. Bu böyle kalamaz, devam edemez.” açıklamasını yaptı.