Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu gram altın ve dolar yorumları ile dikkatleri üzerine toplamaya başladı. Tahminlerinin doğru çıkması ile beraber takipçi kitlesini bir hayli genişleten İslam Memiş, son zamanlarda yapmış olduğu yıl sonu gram altın ve dolar yorumları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Diğer ekonomistlere nazaran biraz daha farklı tahminleri olan İslam Memiş, dolar dışında kripto paralar ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Yıl sonunda gram altın ne kadar olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda sıklıkla gram altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye geleceğini anlatıyor. Bu sayede de küçük yatırımcılar, daha dikkatli bir şekilde yatırım yapabiliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının ilk hedefinin 1200 TL olduğunu söylüyor.. Geçmiş açıklamalarında altın fiyatlarının tüm dünya merkez bankalarınca baskılandığını belirten İslam Memiş, bu baskılama sonucunda gram altın fiyatlarının beklenilen asıl seviyelere hemen gelemeyeceğini belirtti. Gram altın fiyatlarının 1200 lira seviyesine ulaştıktan sonra ise gram altın fiyatları yıl sonuna doğru, 1450 TL seviyesine kadar çıkacak.

Öte yandan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalara Ons altın fiyatları ile ilgili tahminlerini de ekledi. Ayrıca gram altın satın alırkenki makas aralıklarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, serbest piyasalar ve bankalar tarafından açılan bu makas aralıkları nedeni ile 1000 TL altından gram altın satın alınmasının çok zor bir ihtimal olduğunu söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı islam Memiş, “Altının ons fiyatında 1708-1729 dolar aralığını gördük. Aşağı yönlü trend kırılmadı. Psikolojik direnç 1728 dolar seviyesi. Bunun üzerinde 4 saatlik kapanışla 1740 doları kendine hedef olarak belirleyebilir. 1709 dolar üzerindeki görünümün pozitif devam edebilir ama yatay bir seyir var. Gram altın 1003 lira seviyesinde. Gram altın TL 1015-1018 aralığında. Bu haftayı da 1000 lira altından kapatamayan gram altın var. ‘Hani’ciler gördü ama. Dünyadan bihaber yaşıyorlar.” diye konuştu.

Dolar kurunda neler oluyor?

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalara her zaman ki gibi dolar ile ilgili yorumlarını da ekledi. Doların Eylül ayı sonu itibari ile ufak bir düşüş yaşayacağını ve dolar yatırımı yapmak isteyenler için kısa süreliğine de olsa alım fırsatının olacağını belirten İslam Memiş, dolar yerine euro ve sterlin gibi diğer yabancı ülke para birimlerine yatırım yapmanın daha kazançlı olacağının altını çizdi. Bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunda yaşanacak olan bu gelişmele neticesinde akaryakıt fiyatlarında da önemli değişikliklerin görülebileceğini söyledi. İslam Memiş, “Dolarını bir hamle yaptıracak olan varsa parite üzerinden bunu dolar, sterlin, altın alarak giriş yapabilir. Bu daha mantıklı bir karar. Petrol fiyatlarındaki düşüşlere dikkat çektim, dolar endeksindeki düşüşlere dikkat çektim. Petrol ve dolar endeksindeki düşüşler önümüzdeki haftalarda çok sık konuşulacak. Petrol fiyatlarındaki düşüşler pompa fiyatlarına yansıyacak. İndirim haberlerini görmüş olacağız. İçeride dolar TL, altının ve gümüşün gram fiyatıyla alakasız olacaktır bu.” sözlerine yer verdi.