Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bayramdan sonra dolar ve gram altın fiyatlarının ne yönde hareket edeceği hakkında önemli açıklamalarda bulunudu. Bunlar ile birlikte yaz aylarında nelere yatırım yapılabileceğinden bahseden İslam Memiş, ev ve otomobil satın alacak kişiler için de tavsiyelerde bulundu. Doların görünen rakamının gerçek olmadığını dile getiren İslam Memiş, gümüş fiyatlarında neler olacağı hakkında önemli bilgiler verdi.

Doların gerçek değeri bu değil

1 dolar banknot

Atlın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ekranlarda yazan dolar fiyatlarının gerçek olmadığını belirtti. Ayrıca dolar kurunun önümüzdeki aylarda 17 TL ile 18 Tl bant aralığında sıkışacağını ve sürekli olarak dalgalanmalar yaşayacağını vurgulayan İslam Memiş, “Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu kararı sonrası dolar 16.02’yi test edip dar bant aralığına sıkışıp kaldı. Yukarıda 17:30 seviyesini direnç derecesi olarak belirledi. Önümüzdeki iki ay süresince, dolar TL kuru 17-18 bant aralığında dalgalanır. Bir bakarsınız geri gerilir bir bakarsınız yukarı ataklar meydana gelir. Sizin ekranda gördüğünüz dolar kuru, euro, sterlin ya da diğer para birimlerinin gerçek değerini göstermiyor. Ekranlardaki kur Kapalı Çarşı’da 17:30 TL seviyesinde. Yapmanız gereken tek şey, dövizciye girmeniz, tabelaya bakmanız ya da bankacılık uygulamasından dolar alıyor gibi bakacaksınız, göreceksiniz, gerçek değerler bu veriler.” diye konuştu.

Enflasyon mevsimsel etkilerden düşer

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaz ayları nedeni ile enflasyon verilerinin bir miktar olsa da düşeceğini, fakat ilerleyen dönemlerde enflasyonun tekrardan fırlayacağını belirtti. Bunlar ile birlikte bütün dünyada enflasyon krizinin olduğunu vurgulayan İslam Memiş, şu an için alınabilecek en iyi yatırım aracının altın ve gümüş olduğunu dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Mevsimsel etkiden dolayı enflasyon rakamları düşecektir ama dünyada baskılanan, alınabilir bir yatırım aracı varsa, bunun bir adı altın, diğer adı gümüştür. Ciddi bir baskı altında, manipülasyon altında. Finansal piyasaları takip eden arkadaşlar bunun şuurunda. Eylülde yeni kapanmalar konuşulurken, gıda krizi, resesyon süreci varken, altın ve gümüşün ons fiyatının baskılanması, yukarı yönlü atakların ne kadar hızlı olacağının mesajlarını bugünden vermekte. Bence 950 lira seviyesi altında gram altın görmek bugünlerde hayal gibi duruyor. İş alıma geldiği zaman hiç de fiyatlar o şekilde değil.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş, araba almak isteyen vatandaşları uyardı: 'Bugünkü fiyatlardan sakın almayın'

Borsada ucuz hisseler var

Borsa takibi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaz aylarında yatırım yapılabilecek çok önemli bir araçtan bahsetti. Borsayı dile getiren İslam Memiş, yaz ayları için oldukça ucuz hisse senetlerinin olduğunu belirten İslam Memiş, “Borsa tarafında ucuz hisse senetleri olduğunu, yaz aylarındaysa yukarı doğru hareketler olacağını sanıyorum. Rakamsal veriler bana uygun olduğunu gösteriyor.” yorumlarını yaptı.

Gram altın yıl sonunda ne kadar olur?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye geleceğini belirtti. Bunlar ile birlikte İslam Memiş, dolar endeksinin yükselmesi ile beraber gümüş ve altının Ons fiyatlarında düşüşlerin olduğunu, ancak yine de gram altın fiyatlarının yıl sonunda şu an ki seviyesinin çok üstünde bir yerde olacağını vurguladı. Gram altın fiyatlarının 1450 TL seviyesinde olacağını belirten İslam Memiş, 950 TL ile 1000 TL bant aralığındaki gram altının kademeli bir şekilde alınabileceğinden bahsetti.

Gram altın ve külçe altın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ile beraber euro’nun da kazandıracağının altını çizdi. Özellikle euro’nun dolardan çok daha fazla kazandırabileceğini söyleyen İslam Memiş, “Dolar endeksi 105 seviyesine kadar yükseldi. Bu önemli bir rakam. Bunun yükselmesi altın ve gümüşün ons bazında gerilemesine neden oldu. Elinde dolar olana aslında fırsat sundu. Benim nazarımda ucuz. Elimde TL olsaydı, dolardan ziyade euro’nun bana daha fazla kazandıracağını düşünüyorum. Gram altın ekranlarda 974 lira. Gün içinde 994’e kadar işlemler gerçekleşti ama Kapalı Çarşı’da 983 lira. 9 liralık makas aralığı var. Yine bankalardan almak istediğinizde altını, makas aralığını göz önünde bulundurun. Değişken fiyatlar göreceksiniz, altın düşüyor, almayalım, bekleyelim düşüncesinde olanları uyarmak isterim. Ekranlarda 974 görünse de Kapalı Çarşı’da alışlar 980 lira. 970’li bir rakam Kapalı Çarşı’da ve bankalarda yok. 1000 lira altında, 950-1000 aralığında kademeli alım yapabilirsiniz. Bana göre çok iyi bir karar. Bir sonraki atak 1050, bir sonraki atak 1200 ve yılın son çeyreğinde 1450 benim için şaşırtıcı olmayacaktır. Gram altının aslında orta ve uzun vade için bana göre avantaj niteliği taşıyor. Elinde gram altın bulunduran yatırımcının da her yükselişte hemen satalım. Bence satmayalım. Onsta ciddi bir baskılanma var. 1810 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi.” açıklamalarında bulundu.