Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Kendi YouTube kanlı üzerinden yapmış olduğu ekonomi yorumları ile yatırımcı takipçilerini ekonominin son gelişmeleri hakkında bilgilendiriyor. bunlar ek olarak dolar ve altın gibi  varlıkların fiyatları ile ilgili tahminlerini de aktaran Selçuk Geçer, son zamanlarda doların yıl sonuna geleceği seviye hakkındaki tahminlerini söyledi. Yapmış olduğu açıklamalarda genellikle uçuk dolar tahminlerine yer veren Selçuk Geçer, yapmış olduğu bu uçuk tahminler yüzünden hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından soruşturma dahi açılmıştı. Fakat bu yorumlarına son vermeyen Selçuk Geçer, yapmış olduğu sürekli uçuk tahminler nedeni ile gündemde kalmaya devam ediyor.

Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist selçuk Geçer, hemen hemen her açıklamasında doların yıl sonundaki seviyesini açıklıyor. Yapmış olduğu uçuk tahminleri ise bazı nedenlere sabitleyen Selçuk geçer, yıl sonuna kadar dolar kurunun nasıl bir şekilde o seviyeye geleceğinin rotasını çizdi. Doların ilk hedefinin 19 lira olduğunu belirten Selçuk geçer, Kasım ayı sonları gibi dolar kurunun 25 lira gibi seviyelere ulaşacağını belirtti. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, yıl sonunda dolar kurunun 30 ila 35 lira ibi seviyelere geleceğini ve 2023 yılında daha da yüksek seviyelere yaklaşacağını belirti.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun neden bu kadar uçuk seviyelere yükseleceğini de anlattı. Yapmış olduğu açıklamalarda dolar kurunun en çok dış ticaret açığından etkilendiğini belirten Selçuk Geçer, son bir ayda dış ticaret açığının yüzde 147 oranında arttığını aktardı. İthalat ile ihracat arasındaki makas aralığının bu denli artması, hükümetin sürekli olarak dolar rezervlerinden dolar harcamasına neden olacak. Bu harcana. rezervleri nedeni ile de Türkiye sınırları içerisinde büyük bir dolar kıtlığı başlayacak. Bu dolar kıtlığının başlaması da dolar kurunda bir kırılma yaşanmasına ve şu an ki seviyenin 5 katı kadar yüksek bir dolar kuru görünmesine neden olacak.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, tüm bunlar ile brilikte mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştirdi. Bu para politikalarına devam edilmesi halinde doların çok daha yüksek seviyelere gelebileceğinin altını çizen Selçuk Geçer, dolar kurundaki kırılma yaşanması sebeplerinden birini de uygulanmakta olan bu para politikalarının olduğunu anlattı.

İLGİLİ MAKALE  Selçuk Geçer'den şoke edecek sözler. Felaket Tellalı'nın enflasyon ve dolar hakkındaki açıklamaları korkuttu!

Doların yükselmesi ile birçok şey yükselecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, ekranlarda gösterilen dolar kuru rakamlarının geçeği yansıtmadığını dile getirdi. Bu dolar kuru ile birlikte büyük bir krizin kapıya dayanacağını belirten Selçuk Geçer, tüm dünyada yaşana. enflasyon durumunun ülkemiz için daha da kötü bir yere gideceğini belirtti. Doların yükselmesi ile birlikte ilk önce enflasyon oranlarının artışa geçeceğini belirten Selçuk Geçer, aynı şekilde dolar kurunun yükselmesinin işsizlik oranlarını da etkileyeceğini aktardı. Bu yüzden de yıl sonuna kadar Türkiye ekonomisini çok kötü bir hal bekliyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer,  “Merkez Bankası beklenti anketindeki hedefler gerçekçi değil ama onlar da yıl sonuna yakın yüksek dolar kurunu konuşmaya devam ederler.” ifadelerini kullandı.