Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yatırımcılarını ekonomi ve özellikle dolar hakkında bilgilendirmektedir. Yapmış olduğu açıklamalarda dolar kurunun yıl sonuna geleceği noktayı değerlendiren Selçuk Geçer, doların bu kadar uçuk bir seviyeye çıkmasının da başlıca nedenlerini sıraladı. Bu sıralamalarda dış ticaret ve yanlış ekonomi politikalarına değinen Selçuk Geçer, yapmış olduğu uçuk dolar tahminleri ile takipçilerini şoka uğrattı.

Doların ilk hedefi 19 lira

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların ilk hedefinin 19 lira olduğunu belirtti. Mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştiren Selçuk Geçer, hükümetin bu para politikalarına devam edilmesi halinde doların 19 liradan da daha yüksek bir seviyeye tırmanacağını anlattı. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, Aralık 2021 tarihinde yapılmış olan hamlenin bir daha yapılamayacağını belirtti. Çünkü o dönem Türkiye ve Cumhuriyet Merkez Bankası, 20 ila 30 milyar dolar kadar bir dolar harcaması yaptı. Bu kadar harcama ile doların 10 liraya kadar gerilediğini anlatan Selçuk Geçer, bu düşüşün ardından 6 ay içerisinde tekrardan dolar kuru 18 lira seviyesine dayandı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ilk hedef 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık’ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 18.50 liraya çıktı.” sözlerini sarfetti.

1 saatte dolar 30 lira olabilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’in yapmış olduğu açıklamalar gündemde bomba etkisi yarattı. Dolar kurunun kırılma yaşaması halinde 1 saat içerisinde 30 liraya kadar fırlayabileceğini belirten Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikalarını eleştirdi. Bu para politikaları nedeni ile dolar kurunda kırılma yaşanabileceğini belirtti. Bunlara ek olarak Türkiye’nin dış ticaret açığının hızlı bir şekilde arttığını anlattı. Dış ticaret açığının artması ile birlikte Türkiye’den sürekli olarak bir döviz çıkışı gerçekleşiyor. Bu döviz çıkışının devam etmesi ile brilikte de Türk lirasının değeri hızla düşmeye devam ediyor. Bu yüzden de Türkiye’nin kredi notu da düşecek. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “1-2 saatlik olay. 1 saatte dolar 30 lirayı görebilir. Hazırlıklı olun. Dolar borcu olanları ve elinde dolar olanları uyarıyorum. Elinizdekilerden olmayın. İlerde çok pişman olursunuz.” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ MAKALE  Mayıs ayı kıyamet vakti! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar 18 TL olacak dedi

İthalat ile ihracat arasındaki makas aralığı artıyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, son yapmış olduğu açıklamaların genelinde dolar kurun artmasının ardındaki en önemli sebebin dış ticaret açığı olduğunu anlatıyor. Dış ticaret açığı, son ayda yüzde 147 oranında artış gösterdi ve 1,7 milyar dolar kadar çıktı. Mevcut hükümet bu açığı kapatabilmek için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki dolar rezervlerini kullanacak. Ancak bu rezervlerin harcanması halinde Türkiye’deki dolar miktarının azalacağını anlatan Selçuk Geçer, çok kısa sürelerde dolar kurunun 30 lira seviyelerine ulaşabileceğini anlattı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Bu da büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli. Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götürür. Türkiye’den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu.” diye konuştu.