Yaptığı altın yorumları ile yatırımcıların yakın takibine giren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları ve dolar ile ilgili yorumlarına devam etti. Dolar kurunun yakın bir zaman içerisinde 18 Türk lirası seviyesine çıkacağını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun açıklanan enflasyon rakamlarına karşı tepkisiz kalmasının çok riskli bir durum olduğuna dikkat çekti. Borsa İstanbul’da da açıklanan enflasyon rakamlarından sonra yükseliş görüldüğünü belirten İslam Memiş, bu yükselişlerin sağlıkı yükselişler olmadığına dikkat çekti. Nisan ayını işaret eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mayıs ayında kıyametin kopacağını söyledi.

Dolar 18 Türk lirası olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun ne yönde hareket edeceği ile ilgili yorumlarda bulundu. yaptığı yorumlarda dolar kurunun en az 18 Türk lirası olacağına dikkat çeken İslam Memiş dolar kurunun bu şekilde baskılanmasının ciddi sorunlar doğurabileceğini anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Dolar kuru 14.70’te sabit kaldı… Bu kadar yüksek enflasyon rakamından sonra Borsa’nın yüzde 2 değerlenip, doların baskılanması hiç sağlıklı değil… Günün birinde patladığında fena patlar… Aralık ayındaki doların 18 lirayı görmesi tekrar olabilir mi bence olması çok yüksek. Çünkü çok ciddi anlamda baskılanmaya devam ediyor.” yorumlarında bulundu.

900 Türk lirası altından gram altın alımı yapan yaptı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alacakları uyardı. 900 Türk lirası altından gram altın alımının büyük bir maliyet olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, Mayıs ayında gram altın fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekti. Gram altındaki fiyatların 900 Türk lirası ile 920 Türk lirası arasındaki dar bir bant aralığına sıkıştığını söyleyen Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mayıs ayında çok büyük fırtınaların kopacağını belirtti. İslam Memiş, “Gram altın fiyatı 900-920 lira aralığına sıkıştı…Nisan ayı içerisinde tekrar 900 lira seviyesinin altına sarkmalar olacağını düşünüyorum. Ama bu sarkmalar kalıcı olmaz… Nisan ayı final ayıdır. 900 lira seviyesinin altında alım yapan yaptı, yapamayan kesinlikle çok büyük ziyan içinde olacak… Mayıs ayında çok büyük bir fırtınaya hazır olmak gerekiyor… Küresel piyasalarda ciddi bir anlamda daralma ve FED beklentileri nedeniyle çarşı pazar karışacaktır.” sözlerini söyledi.

Enflasyon düşmeyecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamalarda enflasyon seviyesinin düşmeyeceğini ve önümüzdeki aylarda da artmaya devam edeceğini belirtti. Bununla beraber İslam Memiş, enflasyon ile mücadelenin oldukça zor olacağını ve vatandaşın alım gücünün çok daha fazla düşeceğini vurguladı. Bununla beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yüksek bir enflasyon var, enflasyonla mücadele kolay olmayacaktır. Önümüzdeki aylarda enflasyon rakamları yüksek gelmeye devam edecektir o yüzden vatandaşların yüksek enflasyona karşı farklı çözümler üretmeleri gerekiyor. Veya farklı beklentilere girmesi bekleniyor. Çünkü vatandaşın hissettiği enflasyon rakamı yüzde 120’nin üzerindedir. Dünya üzerinde enflasyon artmaya devam ediyor. Ama bizim gibi dışa bağımlı ve genelde ekonomisi kırılgan ülkelerde bu enflasyon sürecinde olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Gözlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda.” yorumlarını yaptı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları uyardı. Altında kısa vadeli düşüşler olacak. Gram altın yıl sonunda 1450 TL olacak (18 Mart 2022)

Son aylarda yaptığı yorumlar ile büyük bir yatırımcı kitlesi toplayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararının ardından neler olacağına dair konuştu. İslam Memiş, gram altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren uyarılarda bulundu.

Altında kısa vadeli düşüşler görülebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında kısa vadeli düşüşler beklediğini söyledi. Bununla beraber gram altın ve Ons altın fiyatlarında gerileme olacağını belirten İslam Memiş, gram altının 850 Türk lirası seviyelerine kadar gerileyebileceğine dikkat çekti. Bu düşüşlerin kısa vadeli olacağına dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 870 ile 880 Türk lirası seviyesinin altında bir gram altın fiyatlanması yaşanabileceğini düşünüyor.

İLGİLİ MAKALE  "Dikkat edin, dolandırılmayın" Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son uyarısını yaptı

Gram altın fiyatlarının yatırımcılar için şu an çok yüksek olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İSlam Memiş, elinde Türk lirası bulunduran ve borcu olanlar için önemli bir yatırım fırsatının yaklaştığını belirtti. Ancak bu fırsatın çok uzun sürmeyeceğini söyleyen İslam Memiş, altın fiyatlarındaki düşüşlerin kısa süre içerisinde tersine döneceğini söylüyor.

Yıl sonunda gram altın fiyatları ne kadar olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki günlerde gram altın ve Ons altın fiyatlarında belli bir düşüş beklediğini belirtmişti. Bununla beraber de altın yatırımcıları için bu günlerde altın almak için önemli bir şans olduğuna dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu fırsatların kısa süreceğini söyledi. Altındaki düşüşlerin ardından gram altın fiyatlarının agresif bir biçimde yükseleceğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda gram altın fiyatlarının 1450 Türk lirası seviyelerinde seyredebileceğini anlattı.

Varlıklarınızı çeşitlendirin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları yakından ilgilendiren yorumlarda bulundu. Sürekli olarak sepet uygulamasını anlatan İslam Memiş, varlıkları çeşitlendirerek yapılan yatırımladan çok daha fazla kar edilebileceğini savunuyor. 2022 yılının çok karmaşık ve garip bir yıl olacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan küresel gelişmelerden dolayı piyasaların sürekli olarak dalgalandığını belirtiyor. İçinde bulunduğumuz enflasyon ve dolar kuru sebebi ile de gram altın ve diğer emtiaların fiyatlarında da büyük yükselişler görülebileceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sepet uygulamasının önemine dikkat çekti. Bunlar ek olarak İslam Memiş, kısa vadeli yatırımların çok fazla kar edemeyeceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, uzun veya orta vadeli yatırımlar ile çok daha fazla kar edilebileceğini söylemekte.

İslam Memiş uyardı. Altındaki yükselişler gerçek değil (19 Şubat 2022)

Son aylarda yaptığı tahminler ile birçok gram altın yatırımcısının dikkatini çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altındaki yükselişlerin neden olduğunu açıkladı. Bu yükselişlerin yanıltıcı olduğunu belirten İslam Memiş, yatırımcılara panik alımı yapmaması gerektiğini özellikle vurguladı.

Gram altındaki yükseliş sağlıklı değil

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altındaki bu yükselişlerin bir manipülasyon olduğunu düşünüyor. Çünkü Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin artması, gram altın fiyatlarında bir yükselmeye sebebiyet verdi. Bu gerginlik sadece altında değil, diğer bütün değerli metallerde bir yükselmeye neden oldu.

Gram altındaki yükselmenin tuzak olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, değerli metallerdeki yükselmeleri manipülasyon olarak değerlendirdi. İslam Memiş konu ile alakalı “Jeopolitik riskleri fiyatlandıran bir yükseliş gördük. Ben burada tuzak bir fiyatlama gördüğümü için bu yükselişleri sağlıklı görmediğimi ifade ettim, aynı öngörüm devam ediyor.” diye konuştu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam memiş, altının Ons fiyatının 1800 doların altına ve gümüşün Ons fiyatının 23 dolar fiyatlarına sarkmadan bütün fiyatlanmaların manipülasyon olduğunu savunuyor.

Rusya Ukrayna’yı işgal ederse farklı senaryolar gözlemlenebilir

Altın ve PAra Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde altın ile ilgili çok farklı bir senaryonun devreye gireceğini dile getirdi. Bu durumda değerli metal fiyatlarında yükselişler bekleyen İslam Memiş, yine de kısa vadede gümüşün Ons fiyatında 23 doların altına sarkmalar beklediğini anlattı.

İLGİLİ MAKALE  Felaket tellalından endişe verici açıklamalar. Selçuk Geçer'in yıl sonu dolar tahmini korkuttu!

Ons altın fiyatlarına biraz da olsa bir geri çekilme yaşanabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın fiyatlarında biraz da olsa geri çekilme yaşanabileceğini vurguladı. Bu yüzden de gram altın yatırımcılarının bu duruma uygun bir pozisyon alması gerektiğini savunuyor. Bu geri çekilmenin kısa vadede olacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İSlam Memiş, uzun vadede altının Ons fiyatlarında yükselme beklediğini dile getirdi. Tabii bununla beraber uzun vadede gram altın fiyatları da yükselecek.

Altın kahini İslam Memiş’ten yeni altın yorumları. Gram altın yatırımcıları dikkat etsin! (11 Şubat 2022)

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile birlikte birçok takipçi kazandı. Doğru tahminleri yüzünden de birçok gram altın yatırımcısı, İslam memiş’i her taraftan takip etmeye başladı. Yıl sonu için gram altın fiyatının 1450 Türk lirası olacağını söyleyen İslam Memiş, 2022 yılındaki altın hareketleri ile ilgili tahminlerini açıkladı.

FED ile altın arasında savaş olacak

FED, altın fiyatlarını baskılamak için sürekli olarak faiz arttırımına gidecek. Altının Ons fiyatının ise 2021 yılında kötü gittiğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların her zaman altın almak isteyeceğini vurguladı. Çünkü artan enflasyon nedeni ile yatırım yapmak isteyen kişiler, garanti kazanç sağlayacağını düşündükleri bir enstrümana yatırım yapacaklar. Bu yatırım aracı ise altın olacaktır.

Gram altın 1450 Türk lirası bu sebepten olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2022 yılı içerisinde Ons altın fiyatlarının 1960 dolar ile 2000 dolar bandında olacağını düşünüyor. Bununla beraber de Amerikan Merkez Bankası, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyonu baskılamak için de faiz arttırımına gidecek. FED faiz arttıracağı için de küresel piyasalarda dolar değer kazanacak ve çoğu ülkenin para birimi dolar karşısında değer kaybedecek. Gram altın fiyatları ile de doların birbirine bağlı olduğunu düşünen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın üzerinde yaptığı çalışmaların sonucu olarak gram altın fiyatlarının yıl sonunda 1450 Türk lirası olacağını anlattı.

Altın ile beraber gümüş de değer kazanacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sıklıkla gümüşün değer kazanacağını söylüyor. Gümüşün gram fiyatı şu an için 10 Türk lirası seviyelerinde devam ediyor. Ancak yıl sonunda gümüş fiyatlarının da en az 20 lira olacağını söyleyen İslam Memiş, yatırımcılara gram gümüş almalarını onlara faydaları olacağını vurguluyor. Gümüşün fiyatı da tıpkı altın fiyatları gibi dolar ile bağlantılı. Bu yüzden altın fiyatlarının fırlaması, gümüş fiyatlarının da fırlamasına sebep olacak.

Tuzak fiyatlama var

Ons altın fiyatları 1850 dolar seviyelerine kadar yükselmiş durumda. Bunun da en büyük sebebi, Amerika’daki enflasyon verileri. Ancak dolar kurundaki zayıflık, gram altın fiyatlarını maksimum 800 Türk lirasına kadar çıkarabildi. Bu yüzden de 800 Türk lirası üzerinden gram altın alınmamasını gerektiğini tavsiye eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, daha alt seviyelerden gram altına yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Ons altın fiyatlarında köpük oluşumu olduğunu düşünen İslam Memiş, son 2,5 aydır sepet taktiği ile yatırımcılara tavsiye verdiğini belirtti. Sepet tavsiyesi ile yatırımcılar, herhangi bir enstrümanın değeri düşmesi durumunda da kar elde edebiliyor. Ancak sepet yatırımı ile uzun vadede büyük kazançlar elde edebileceğinizi belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda dalgalanma olacağında kimsenin gaza gelmemesi gerektiğini vurguladı.