Altın ve para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu gram altın ve dolar yorumlarına devam ediyor. Belirli aralıklar ile piyasadaki diğer kalemlerin de değerlendirmesini yapan İslam Memiş, Eylül ayına girmemiz ile beraber piyasaların kıpkırmızı bir hale büründüğünü ifade etti. Ayrıca manipülasyon uyarısı yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ABD’nin dolarizasyon projesinin anlatıp bu durumda nasıl kar elde edilebileceğinin sırrını verdi.

Dolar karşısında değer kaybeden her şeyi alın?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar karşısında herhangi değer kaybeden bir şeyin satın alınması gerektiğinin altını çizdi. Çünkü dolar karşısında şu sıra değer kaybedecek olan varlıklar, ileriki dönemlerde yatırımcılarına büyük karlar elde ettirecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Gıda krizini ve dünyada enflasyonu bitirmek istiyorlarsa neden jeopolitik riskleri körüklüyorlar? Bazı şehirlerde orta sınıf diye bir şey kalmadı. Alt gelir gruplarını başka bölgelere taşımak sureti ile yeni bir dünya kuruluyor. Fed faiz artırarak doların değerini tüm dünyada artırıp diğer para birimlerini yerle yeksan etti. Peki değeri düşen para birimlerini kim alıyor? Yine ABD. Bunu görmemiz gerekiyor. Doların karşısında ne değer kaybetmişse ona yatırım yapın. Manipülasyon piyasasından geçiyoruz.” sözlerine yer verdi.

Gram altında düşüşler gerçek değil

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının aslında 1000 TL altına düşmediğini belirtti. Serbest piyasalarda halen 1000 TL seviyesinin üzerinde satışa sunulan gram altın karşısında, yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Ons altın fiyatlarının da belirli bir seviyeye kadar düşeceğini aktaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altın serbest piyasada 1.002 ile 1.007 lira seviyesinde. Piyasada 1.000 liranın altına sarkmadı ama sarkma ihtimali kuvvetlendi. Çünkü ons altının fiyatı 1.700 dolar seviyesinde. Muhtemelen 1.680 dolar seviyesine kadar düşecek.” ifadelerine yer verdi.

Dolarda kuruşluk düşüşler

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam memiş, Eylül ayına girmemiz ile beraber piyasalardaki her şeyin kıpkırmızı olduğunu ancak dolara bir müdahale geldiğini belirtti. Eylül ayını 18,20 TL seviyesinden açan dolar kuru, daha sonradan 18,16 lira seviyesine gerilemişti. Ancak İslam Memiş, döviz ve emtia fiyatlarında yaşanacak olan bu düşüşlerin kalıcı olmadığına dikkat çekti. Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Eylüle değer kayıplarıyla başladık. Dolar/TL seviyesi sabah 18.20 seviyesindeydi, bir müdahale geldi sanırım, şu an 18.16 TL seviyesinde. Döviz ve emtia fiyatlarında gram bazındaki düşüşlerin kalıcı olduğunu düşünmüyorum.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş'ten yatırımcılara önemli tavsiye. Hesaplama yaparken bunlara dikkat. Dolar ve altın yatırımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Enerji krizinden sonra gıda krizi

Doğalgaz

Doğalgaz

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, enerji kaynaklarının fiyatlarına gelen bu zamlardan sonra tüm dünyada bir enerji krizinin patlak verebileceği ihtimaline değindi. Enerji krizinin patlamasından sorna ise büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalabileceğimizin altını çizen İslam Memiş, önümüzdeki yılın ortalarına kadar enflasyon krizinin devam edeceğini ve bu nedenle de tersine göçün başlayabileceğini vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Bu zamlarla tersine göçe odaklanmak lazım. Enflasyonist bir ortamda ve resesyon başladığı bir dönemde emtia fiyatlarının düşük olması ve Euro/dolar paritesi ekonomileri olumsuz etkiliyor. Vatandaşlarımız yılın son çeyreğinde gıda zamlarına odaklanmalı. Enerji krizi başladı ama gıda krizi başlamadı.” sözlerini sarfetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz arttırabilir

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye’deki politika faizlerine 100 baz puanlık bir düşüş yaptı. Yüzde 14 seviyesinden yüzde 13 seviyesine inen faizlerden sonra ise dolar kuru ortalama bir saat içerisinde dolar kurunda 30 ila 40 kuruş arasında bir artış gözlemlendi. Ancak yıl sonuna doğru artması beklenilen dolar kuru nedeni ile tekrardan faiz artırımına gidilebileceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Ancak farklı enstrümanlar ortaya çıkarırlar, erken seçim kararı alırlar, böylece faiz artırımına gitmeyebilirler.” açıklamasını yaptı.