Altın ve para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube aknalı üzerinden dolar ve gram altın ile ilgili açıklamalarını yapmaya devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamalarda genellikle diğer ekonomistlere karşı bir tavır takınan İslam Memiş, dolar kurunun çok uçuk seviyelere çıkmayacağını ve 2023 yılının ilk çeyreği itibari ile düşmeye başlayacağını savunuyor. Bunlara ek olarak gram altın fiyatları ile ilgili tahminlerini de hiçbir açıklamasında es geçmeyen İslam Memiş, ayrıca dolar kurunun düşüşe geçeceği tarihi de de yapmış olduğu son açıklamasında verdi. Dolar kuru 28 Eylül 2022 sabahı ile birlikte 2022 yılının zirvesini yeniledi. Bunlar ile birlikte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Sağlam tokat gelir” ifadeleri ile herkesi şoka uğrattı.

Organize işler

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) almış olduğu kararları değerlendirdi. Bu değerlendirmeler çerçevesinde FED’in diğer merkez bankaları ile anlaşması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) sahnede kalmayı sürdürdüğünü belirtti. Bunlar ile birlikte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Hikaye aynı enflasyon düşecek, her şey güzel olacak! Yani, Fed sahnede kalmayı sürdürüyor. Bu politikaların sürekliliği ve kendi ekonomisine faydası ne kadar, ne kadar yanlış onu önümüzdeki aylarda daha net görmüş olacağız. Gerçek olan şu; Fed çoğu merkez bankaları ile anlaşmalı. Organize işler bunlar.” ifadelerine yer verdi.

Dolardan uzak kalın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda vatandaşların dolar dışındaki diğer para birimlerine yönelmesi gerektiğini anlattı. Bunun nedeni olarak dolar endeksinin şu an için çok yüksek olması. Dolar endeksinin zirvede olması nedeni ile altın, Euro ve Sterlin gibi diğer dünya para birimlerinin fiyatları düşüşte. Ancak bu durum bir süre sonra tersine dönecek ve bu tür dolar dışındaki varlıklara yatırım yapan kişiler daha yüksek karlar elde edecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum. Doların karşısındaki diğer enstrümanlar daha avantajlı. Euro doların altında kaldı. Euro dolara karşı ucuz kalmaya devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var.” sözlerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den akıllara durgunluk veren dolar tahmini! Enflasyon 3 haneli sayılar ulaştı bile

Dolar biriktirenler ne yapmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hali hazırda dolar biriktirmiş olan kişilerin şu an için ne yapmaları gerektiği hakkında önemli bilgiler verdi. Bu bilgiler çerçevesinde ise elinde dolar biriktiren yatırımcılar ne yapmaları gerektiğinin farkına vardı. Gümüş hakkında bilgiler veren İslam Memiş, elinde dolar olan kişilerin gümüşe yönelebileceğinin altını çizdi. Serbest piyasalarda şu an için 12 lir civarından satılmakta olan gram gümüş, tam da ellerinde dolar biriktirmiş olanlar için biçilmiş kaftan. Dolar endeksi, son 20 yılın zirvesine ulaştı. Ancak ilerleyen dönemlerde doların düşmesi bekleniyor. Bu dönemler ise 2023 yılının ilk çeyreğinden sonra. Eğer uzun vadeli yatırımlara güveniyorsanız, İslam Memiş’e göre dolar dışındaki varlıklara yatırım yapılması gerekiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Elimde dolar var soruları geliyor. Parite üzerinden işlemi tercih ettiğim için eline dolar geçen altının ons fiyatının düşük olduğunu düşünerek bunu yüzde 50 altın ve gümüş ile yatırımlarına yön verebilir. 20 yılın zirvesinde olan doları düşünün ve 13 ayın düştüğünde olan onsu düşünün. Gram altın TL ekranlarda 980. 998-1001 lira seviyesinde. Ekranlardaki rakamlara inanarak altın düştü diyenlere belirtmek isterim. Gümüş rasyodan kaynaklı altına kıyasla pozitif ayrıştı. Pozitif hareketlerine devam etti. Yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek. Gümüşün gram fiyatı serbest piyasalarda 12 lira seviyesinde.” açıklamasın yaptı.