Altın ve Para pİyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ve yazmış olduğu köşe yazıları ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Bilgilendirmelerinde ise genel olarak gram altın fiyatları ile ilgili konuşan İslam Memiş, dolar ile ilgili tahminlerini ve yaşanan gelişmeleri de aktarmaktadır. Bunlara ek olarak İslam Memiş, altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Gram altın fiyatlarının yıl sonuna kadar kamdemli bir şekilde yükseleceğini yıl sonunda gram altının hangi seviyede olacağını belirten İslam Memiş, 2023 yılında gram altın için hangi seviyelerin konuşulacağını belirtti. Bunlara ek olarak dolar ile ilgili gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş, diğer dünya para birimlerine yönelinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Altın yıl sonunda kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan gelişmelere göre gram altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye ulaşacağını anlattı. Gram altın fiyatlarının ilk hedefinin bin 200 TL seviyesi olduğunu belirten İslam Memiş, gram altının kademeli bir şekilde yükselmeye devam edeceğini ve bu şekilde yıl sonuna kadar gram altın fiyatlarının bin 450 TL seviyesine kadar yükseleceğini açıkladı. Bunlara ek olarak İslam Memiş, gram altın için 2023 yılında bin 500 TL seviyelerinin konuşulacağını ve bir daha bu seviyesinin altından gram altın alınmayacağını vurguladı.

Yükselişler henüz başlamadı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan yükselişlerin henüz beklenilen seviyelerde olmadığını ve bu yükselişlerin devam edeceğini vurguladı. Ek olarak ise altın fiyatlarının daha da yükseleceğini belirten İslam Memiş, hem altın fiyatlarının hem de gümüş fiyatlarının yeni rekorlara imza atacağını anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Bugün piyasalarda soygunun nasıl olduğuna şahitlik ediyorsunuz. Umarım bu yıl için neden “Soygun yılı” dediğimi anlamışsınızdır. Altın ve gümüş tarafında daha yükseliş başlamadı. Gram altın da 1.200 gümüş de 16 lira seviyeleri kırılınca yükseliş başladı derim.” ifadelerine yer verdi.

Merkez bankaları altın stokluyor

Altın ve Par aPiyasaları Uzmanı İslam Memiş, dünyada yer alan hemen hemen her ülkenin merkez bankalarının altın stoğu yapmaya başladığını belirtti İslam Memiş ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın düşük seviyeleriden altın toplamaya başladığını daha önceden açıklamıştı. Bu sayede merkez bankaları, ellerindeki altının değerlenmesini bekleyerek kar elde etmeyi planlıyor. Altın fiyatlarının yükselişini destekleyen en önemli detay da merkez bankalarının yapmış olduğu bu hamle. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın fiyatları ve gümüş fiyatlarının yükselişini destekleyen çok çok önemli bir gelişme oldu. Dünya Altın Konseyi raporunda, dünyadaki bütün merkez bankaları tam 400 ton altın stokladı diyor. Biz ne diyorduk, merkez bankaları dipten topluyor, altın stokluyor, süreç işlerine geliyor diyorduk. Söylemlerimiz resmi rakamlarla onaylandı. Yani stokladılar. Baskılanmanın altında yatan gerçek buydu.” ifadelerine yer verdi.