Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu yorumlar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Bu bilgiler neticesinde ise küçük altın yatırımcıları, gram altın alımı ya da satışı yaparken daha dikkatli olabiliyor. İslam Memiş, son zamanlarda gram altın ve dolar hakkında önemli açıklamlar yapmaya devam ediyor. Özellikle yıl sonu tahminleri ile gündemi sarsan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların yıl sonunda çok uçuk seviyelere yükseliceğini söyleyen şahısalara da serzenişte bulundu.

Gram altın şu an için ekranlarda 994 lira olarak görülmekte. Ancak serbest piyasadaki makas aralığı nedeni ile de 1000 lira altından gram alatın almak imkansız. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de bu makas aralığına değindi ve insanlar gram altın satın alırken dikkatli olmaları ve 1000 liranın altından gram altın alınmasının şu an için imkansız olduğunu belirtti. Ayrıca İslam Memiş, başta Amerikan Merkez Bankası (FED) olmak üzere bütün dünya bankaları tarafından altın ve diğer emtiaların fiyatlarının baskılandığını belirtti.

Kripto paralar ve altında yükselişler olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son yapmış olduğu yorumları ile birlikte kripto paralar ve altın gibi emtia fiyatlarında yükseliş haberini verdi. Merkez bankalarının bu baskılarının kırılacağını aktaran İslam Memiş, FED tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki politika faizinde Eylül ayı itibari ile artışa gidileceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Bundan sonraki süreçlerde altın, gümüş ve kripto paralarda yukarı yönlü yükselişler göreceğiz. Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları uzun süredir baskılanan altın ve gümüşü pozitif yönde etkileyebilir. 1.786 dolar seviyesindeki ons altın fiyatı ve 20,53 seviyesinde olan gümüş ons fiyatı bence kademeli alım fırsatı sunmaktadır. Dolar kuru yüksek olduğundan gram altın 1.030-1.040 aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Ağustos ayının sonuna kadar gram altını 1.012 lira ile 1.050 lira aralığında takip etmeye devam edeceğim. Altında ve gümüşte hem gram hem de ons bazında hızlı yükselişler bekliyorum. 1 Eylül itibari ile yükseliş altın ve gümüş tarafında bekliyorum.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Altın bombası patlıyor! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın için tarih verdi

Enflasyon ile mücadele kolay olmayacak

Enflasyon

Enflasyon

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’nin enflasyon ile mücadelesinin kolay olmayacağını belirtti. Yıllık enflasyonun yüzde 80 ila yüzde 85 aralığında olacağını vurgulayan İslam Memiş, enflasyon ve kur beklentilerinin yukarıya çekildiğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Orta vadeli programda enflasyon kur beklentileri biraz yukarı yönlü revize edildi. 2024 ve 2025 ise çok farklı hikayeler. Şu andaki değişim sürecinde benim için 2024 ve 2025 öngörüleri hikaye. Bir gün sonrasını öngöremeyen merkez bankaları varken bu orta vadeli programlar bence geçerliliğini korumaz. 1 yıllık sürece bakalım. Gübrede artış yüzde 234. Tarım enerji maliyetleri yüzde 228, mazot fiyatları yüzde 242, yem fiyatları yüzde 146, doğal gaz ve elektriğe gelen zamları da bunun üzerine koyup tekrar enflasyonun maliyetini gözden geçirmek gerekiyor.” yorumlarını yaptı.

Yıl sonunda fiyatlar nasıl olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda dolar ve gram altının gelebileceği seviyeleri aktardı. Gram altının Kasım ve ekim ayları civarında bin 200 TL seviyesine kadar çıkacağını ve ardından da yıl sonunda gram altının bin 450 TL seviyesine çıkacağını aktaran İslam Memiş, dolar kurunun da yıl sonunda 21 lira seviyesine kadar gelebileceğini belirtti. Bunlara ek olarak dolar için uçuk tahminleri olan ekonomistlere serzenişte bulunan İslam Memiş, yatırımcı takipçilerine doların bu kadar yüksek seviyelere gelmeyeceğini belirtti.