Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son aylarda yapmış olduğu gram altın ve dolar tahminleri ile yatırımcıları bilgilendirmeye devam ediyor. Tahminlerinin doğru çıkması ile beraber yatırımcı kitlesini büyüten İslam Memiş, Doru tahminlerini yatırımcı kitlesine aktarmaya devam ediyor. Son zamanda gram altının yıl sonunda hangi seviyede olacağını belirten İslam Memiş, dolar için uçuk tahminlerde bulunanlara sitem etti. Dolar kurunun yıl sonunda 21 ile 21 lira seviyelerine kadar yükselebileceğini belirten İslam Memiş, gümüş ve kripto para piyasaları hakkında da değerlendirmede bulundu.

Sizi uyardım

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, bir hafta boyunca yatırımcıları altın ve gümüş için uyardıklarını belirtti. Bunlara ek olarak İslam Memiş, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tarım verisi ile dolar endeksine değindi. Dünya piyasaları tarafından da altın ve gümüş gibi emtia fiyatlarının baskılandığını vurgulayan İslam Memiş, ABD’de tarım dışı istihdam verisi beklentinin üzerinde çıktı. Bir sonraki de yukarı yönlü revize edildi. Açıklama sonrası dolar endeksi 106-107’de dengelenme çabasını sürdürüyor. Veri iyi gelince altın ve gümüşte de geri çekilme oldu. Bu hafta boyunca altın ve gümüşte sizi uyardım. 1794 dolar seviyesine kadar yükselen altın ons fiyatı vardı, hedef 1800 ancak dikkat edin teknik olarak bir satışa ihtiyacı var. Altının ons ve gümüşün ons fiyatında yaşanan yükselişlerin en anlama geldiğini de bildirdim. Sanal ortamdaki birikimlerin fizikiye çevirilmesi için imkan sunar onslar dedim. Onsların da yüksek olması gerekiyor. Yine benim yol arkadaşlarım sordular, onlara cevap verdim. 57 bin 300 dolar seviyesinde altın dolar paritesi vardı. Bu seviyeden satanlar şu anda fiziki tarafta zararsız bir şekilde yerine koyabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Ons altında gelişmeler

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ile beraber Ons altındaki gelişmeleri de aktardı. 1730 dolar ile 1780 dolar arasındaki dar bant aralığında olduğunu ve bu seviyeleri takip edeceğini aktardı. Bunlara ek olarak İslam Memiş, “1794’e kadar yükselen altın onsu şu an 1772 dolar seviyesinde. Tarım dışı istihdam beklenti üzerinde geldiği için paritelerde sert düşüş gördük. Burada 29 dolarlık gerileme vardı, bu da ciddi bir gerileme anlık takip edenler için. Şu anda 1772 dolar seviyesinde. Ağustos ayı için 1730-1780 bant aralıklarını takip etmeye devam ediyorum. Yükselişlerin devam edebilmesi için 1800’ün görülmesi için tekrar 1780 dolar seviyesinde iki gece kapanış yapması gerekiyor.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın kahininden yatırımcıya uyarılar. İslam Memiş 2000 olur dedi!

Elindeki altınları sat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların ellerinde bulundurmuş oldukları gram altınların da satılması gerektiğini ve bu sayede Türkiye ekonomisine destek çıkılması çağrısında bulundu. Gram altın fiyatlarının 1020 TL ile 1040 TL arasında dalgalandığını belirten İslam Memiş,  “Gram altın/TL’de 1020-1040 aralığında dalgalanma yaşandı. “TL’yi nasıl değerlendiririm” soruları soruluyor. Şu anda ekonomiye destek vermek için elindeki altınını sat, yerine koyabilirsin.” sözlerini kullandı.

Ağustos ayı fırsatlarını bekleyin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar kurunda belirli düşüşlerin yaşanacağını söyledi. Ağustos ayı içerisinde gram altın fiyatlarının tekrardan 1000 TL altına sarkabilme ihtimali için yatırımcıların beklemesi gerektiğini savunan İslam Memiş, Dolar/TL kuru 18 lira, gram altın 1030 lira seviyesindeydi. Daha alt rakamlardan almak için fırsat kollamaya devam ediyoruz. Ağustos içinde düşüşleri teknik olarak beklemeye devam edeceğiz, ülke ekonomisine de kazançlı bir şekilde destek vermeyi sürdüreceğiz. Borsa’ya geçiyoruz dolar satıp, tekrar TL’yi de koyduk, bekliyoruz” açıklamasını yaptı.