Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden hazırlamış olduğu videolar ile birlikte takipçilerini ekonomi hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Genel olarak doların uçuk tahminlerine yer veren Selçuk Geçer, geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu uçuk dolar tahminleri nedeni ile hakkında Bankacılık  Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından soruşturma açılmıştı. fakat yapmış olduğu tahminleri halen aktaramaya devam eden Selçuk Geçer, son zamanlarda ise dolar kurunun yıl sonunda nasıl bir seviyeye ulaşacağını anlattı. Açıklamaları genel olarak kötü senaryo ile sonuçlanan Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamata olduğu para politikaları ile Türkiye’nin sürekli olarak artışta olan dış ticaret açığına değindi. Bu dış ticaret açığının sürekli olarak artması nedeni ile dolar kurunda kırılma bekleyen Selçuk Geçer, önümüzdeki günlerde dolar kurunda kırılmalar yaşanacağını belirtti.

Powell’in söyledikleri ortalığı kırıp geçirecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalar ile gündeme gelmeyi başardı. Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell’ın faiz kararı tahmini söyleyen Selçuk Geçer, FED’in 75 baz puan politika faiz artışına gideceğini vurguladı. Ancak artacak faiz oranına rağmen piyasalarda bir şeylerin değişmeyeceğini belirten Selçuk Geçer, Amerikan Merkez Bankası Başkanı Powell’in konuşmaları sırasında piyasalarda çok büyük gelişmelerin yaşanacağını dile getirdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, resmi Twitter hesabından “Ahanda buraya yazıyorum.  FED 75 baz puan faiz arttıracak. Ama piyasa bu faizden etkilenmeyecek. Asıl fırtına Powell konuşurken kopacak… Şahin söylem ortalığı kırıp geçirecek !!!” açıklamasını yaptı.

Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, herkesin merak ettiği asıl önemli konuyu açıklığa kavuşturdu. İnsanlar, dolar kurunun yıl sonunda kaç TL olacağını merak ediyor. Bu konu hakkında sürekli olarak Selçuk Geçer’e soru yönelten kişiler, hiç ummadıkları bir cevap ile karşı karşıya kaldı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, ellerinde dolar olan kişilerin dolarlarını satmaması gerektiğini vurguladı. Bunun nedeni ise yıl sonuna kadar dolar kurunun kadmeli bir şekilde artacağı. Dolar kurunun ilk hedefinin 19 Türk lirası olduğunu açıklayan Selçuk Geçer, Kasım ayı ortalarında dolar kurunun 25 lira seviyesine kadar yükselebileceğinin altını çizdi.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminleri ile akıllara durgunluk verdi. Dolar kuru yıl sonunda kaç TL olacak?

Dolar kurunun yükselmesinin nedenlerini sıralayan Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştirdi. Daha sonra ise bu para politikalarına devam edilmesi halinde dolar kurunda kırılma yaşanabileceğinin altını çizen Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurundaki kırılmayı tetikleyecek olan diğer unsurun ise dış ticaret açığı olduğunu anlattı. Dış ticaret açığının son ayda yüzde 147 oranında arttığını dile getiren selçuk Geçer, ithalat ile ihracat arasındaki bu artan makas aralığının kapatılabilmesi için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası2nın dolar rezervlerinin sürekli olarak harcanacağını belirtti. Bu harcanacak olan dolar rezervleri nedeni ile de Türk halkının döviz kıtlığı çekeceğini vurguladı. Dolar kurundaki kırılma nedeni ile de yüzde yüz oranında bir artışın bile olabileceğini açıklayan Selçuk geçer, kırılma yaşanması ile beraber dolar kurunun en az 70 lira seviyesine geleceğine dikkat çeken Selçuk Geçer, dolar kurunun bu denli artması ile beraber Türkiye’nin enflasyonunun ve işsizlik oranın tavan yapacağına dikkat çekti.