Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden ekonomi yorumlarını yapmaya devam ediyor. Yapmış olduğu uçuk dolar tahminleri ile dikkatleri üzerine toplayan Selçuk Geçer, bu tahminlerinin arkasında kalmaya devam ediyor. Son zamanlarda yapmış olduğu doların yıl sonundaki fiyat tahmini ile gündeme oturabilmeyi başaran Selçuk Geçer, bunlara ek olarak mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştirdi. Şu an uygulanmakta olan para politikaları nedeni ile dolar kurunda büyük kırılmalar ile karşı karşıya kalınabileceğinin altını çizdi. Mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarında değişikliğe gidilmesini belirtti. Bunlara ek olarak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) açıklayacağı faiz kararı beklentilerini söyledi.

Dünyanın her yerinde beklentilerin üzerinde faiz arttırımı geliyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dünyanın her ülkesinde enflasyon krizinin baş gösterdiğini söyledi. Bununla birlikte Selçuk Geçer, FED’in faiz arttırımına gideceğini söyledi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “FED toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Bir önceki toplantıda bitti bu iş denildi, faiz artırımları artık yavaşlar yorumları yapıldı. Ben ise bunun tam tersini söylemiştim. ABD’de enflasyon yapışkan hale geldi. Üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki fark kapandı ama bu mevsimsel etkiden kaynaklanıyor.” ifadelerine yer verdi.

Doların ilk hedefi 19 lira

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun rotasını çizdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun ilk hedefinin 19 lira olduğunu söyledi. Bu seviyeye ulaşmasının Eylül ayının sonlarını bulacağının altını çizen Selçuk Geçer, Ayrıca Dolar kuru tahminlerinin 19 lira olmasının iyimser olduğunu belirten selçuk Geçer, Eylül ayı sonundaki dolar kuru beklentisinin 19 lira üzerinde olduğunu söyledi Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Eylül ayı sonunda benim öngörüm 20 Türk Lirası’nın üstünde bir dolar kuru tutabilirler.” sözlerini kullandı.

Doların rotası

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların yıl sonuna kadar nasıl bir şekilde yükseleceğini söyledi. Bu yükselişlerin ilk hedefinin 21 lira olduğunu anlattı. Kasım ayı başı itibari ile ise de dolar kurunun 25 lira seviyesine kadar yükseleceğinin altını çizen Selçuk Geçer, yıl sonunda dolar kurunun 30 lira seviyesine kadar çıkabileceğinin altını çizdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Kur hareketlerine bakıldığı zaman da aynı biçimde sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun bu etkisinin kura uygulanması ile beraber dolar kurunun 30 Türk Lirası’nın kıyısına gelebileceğini öngörüyorum.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatlarının 1.500 TL olacağını söyledi. İşte gram altın fiyatlarının uçacağı o tarih!

Bu şekilde devam ederse dolar patlayacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamış olduğu par politikalarını eleştirdi. Para politikaları yüzünden doların bu kadar yükseldiğinin altını çizen Selçuk Geçer, aynı para politikalarına devam edilmesi halinde doların daha da yükseleceğini ve bir noktadan sonra patlama yaşayacağını söyledi. Doların patlaması ile birlikte 1 dolar 70 lira bile olabilir.

Gerçek enflasyon ne kadar?

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de var olan enflasyonun açıklanan seviyelerden çok daha yüksek olduğunun altını çizdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklamış olduğu enflasyon verilerinin doğruluk payı olmadığını belirtti. Türkiye’de var olan enflasyon seviyelerinin düşük gösterilmesi nedeni ile maaşlara yaılan zamların da az olduğunu anlatan Selçuk Geçer, düşük seviyelerden yapılan zamlar nedeni ile insanların alım güçlerinin normalden çok daha hızlı bir şekilde düştüğünün altını çizdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin gerçek enflasyon seviyesinin yüzde 300 olduğunu anlattı.