Cesur Ekonomist Selçuk Geçer geçtiğimiz aylarda yaptığı dolar yorumları nedeni ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından, kendisine soruşturma açılmıştı. Dolar kuru ile ilgili yaptığı uçuk tahminleri ile tanınan Selçuk Geçer, yıl sonundaki dolar tahminlerini yaşanan küresel nedenler ile daha erkene çekmişti. Selçuk Geçer’in gündeminde ise enflasyon oranları ve işsizlik vardı.

Açıklanan rakamları değerlendirdi

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Türk vatandaşlarının da bu gerçeği net bir şekilde gördüğünü ile getiren ünlü Ekonomist Selçuk Geçer,  “TÜİK’in açıkladığı işsizlik verileri gerçekçi değil. İnsanlar da artık bunun farkında etrafına baktığında herkes işsiz demeye başladı. Yani skandal patladı şuan Türkiye’de hem enflasyonla hem de işsizlikle ilgili skandal çok net bir şekilde patlamış durumda” yorumlarında bulundu.

Türkiye hiperenflasyonun eşiğinde

Enflasyon ile ilgili yorumlarda bulunan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, açıklanan enflasyon rakamlarından kuşkulu olduğunu söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yanlış veriler paylaştığını öne süren Ekonomist Selçuk Geçer, hesaplanan verilerde gıda ve enerjinin ağırlığının azaltıldığını söyledi. Bununla beraber Türk vatandaşlarının her geçen gün daha da fakirleştiğini vurgulayan Selçuk Geçer, “Kuşkulu enflasyon rakamları yüzünden her geçen gün daha fakirleşiyoruz. Sadece bu ay değil geçtiğimiz yıl da yanlış verilerden dolayı fakirleştik. TÜİK’in sepeti ve ağırlıkları yanlış. Gıdanın enerjinin ağırlığı azaltıyor. Türkiye, şu an hiperenflasyonun eşiğinde” sözlerini sarfetti.

Dolar aslında 22 lira

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, şoke eden dolar kuru yorumlarına devam etti. Dolar kurunun şu anda 22 Türk lirası seviyesinde odluğunu belirten Selçuk Geçer, maliyetlerdeki fiyatlanmaların görünenden farklı odluğunu vurguladı. Konu ile ilgili kendisine ait YouTube kanalından açıklamalarda bulunan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Dolar 15 seviyesine geldi. Döviz 15,40 olsa ne olur 15 olsa ne olur. Arada sadece 40 kuruş var. Biz piyasada 14 -15 dolar görürken maliyetler içerisinde dolar 22-23 lira” yorumunda bulundu.

Selçuk Geçer hükümete serzenişte bulundu

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Selçuk Geçer, “Neden emekline EYT’line neden ikinci sınıf muamelesi yapıyorsun? Neden işçine düşük standartlı insan muamelesi yapıyorsun? Neden çiftçine cahil insan muamelesi yapıyorsun?” yorumları ile tepkisini dile getirdi.

Dolarda kıyamet kopmak üzere. Felaket tellalı Selçuk Geçer’den faiz kararı yorumaları. Enflasyon oranı 3 haneli rakamlara çıkacak (18 Mart 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararlarından sonra dolar kuru ilgili açıklamalarda bulundu. Cesur sözleri ile dikkat çeken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, her zamanki gibi doların yükseliceği ile ilgili yorumlarının arkasında durdu.

Merkez bankası faizleri sabit tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurumu, Mart ayı faiz toplantısında faizleri yüzde 14’te sabit kalacağını söyledi. Bununla beraber ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, alınan faiz kararı sonrası, politika faizi ile dolar kuruna müdahale edilemeyeceğini vurguladı. Selçuk Geçer, “Politika faizinin artık bir etkisi ve amacı kalmadı. Dünya Bankası, Türkiye’de enflasyonun çıpasız kaldığını söylüyor. Burada artık faizin arttırılmasının çok bir önemi yok. Türkiye’de yüzde 50’lik faiz arttırırsanın enflasyonu dengeleyebilirsiniz. Onu da yapamayacaklarına göre bu konuda yorum yapmaya bile gerek yok.” yorumlarında bulundu.

Dolar kuru 18 Türk lirası olacak mı?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, alınan kararlardan sonra da dolar kurunun 18 Türk lirası olabileceği ilgili sorulara yanıt verdi. Selçuk Geçer, dolar kurunda ileriye doğru hareketleri gözlemlediğini açıkladı. Bununla beraber de dolar kurunun yakın bir zaman içerisinde 15 Türk lirası seviyesinin üzerine çıkacağına dikkat çeken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, cari açık ve piyasadaki maliyet fiyatları nedeni ile dolar kurunun 18 Türk lirası seviyesinin üstüne bile çıkabileciğini vurguladı. Selçuk Geçer, “Şimdilik mümkün oldukça dolar kurunu baskılayacaklar. Çünkü kur korumalı mevduat sisteminin bir maliyeti var. Daha az para ödemek için dolar kurunu baskılayacaklar.” ifadelerine yer verdi.

Selçuk Geçer “Dolar 18 olacak. Akaryakıt fiyatları daha da zamlanacak.” (28 Şubat 2022)

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin Türkiye’ye olan etkileri konuşulurken, Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolar ile Türk lirası arasındaki ilişkinin nasıl olacağı hakkında yorum yaptı. Turist gelirleri ve AKP hükümetinin cari açığı kapatma planlarını da anlatan Ekonomist Selçuk Geçer, her zamanki gibi iç karartıcı dolar yorumları ile gündeme geldi.

Enflasyon rakamları 3 haneli olabilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, enflasyon ile ilgili yorumlarını da belirtti. Selçuk Geçer yaşanan fiyat artışları nedeni ile yıl sonunda açıklanacak enflasyon rakamlarında, 3 haneli enflasyon rakamlarını görebileceğimizi belirtti. Türkiye’de enflasyon rakamlarının 3 haneli rakamlara ulaşabilmesinin uzak bir ihtimal olmadığını belirten Selçuk Geçer, “Merkez Bankası enflasyonu savaşa bağladı. Ancak bu doğru değil. Türkiye’de savaş öncesinde de yüksek enflasyon vardı. Enflasyon düşecek hikayelerini artık söylemeyi bıraksınlar. Herkes görüyor ki Türkiye’de enflasyon yükselmeye devam edecek. Yaz aylarında bir düşüş bekliyorlar ama o da olmayacak. ödemeler dengesi hızla bozuluyor ve risk primimiz de çok yüksek. Her alanda sıkışıyoruz ve gidişat oldukça kötü bir görüntü veriyor. Türkiye’de Ekim 2022’den itibaren üç haneli enflasyon rakamlarını görebiliriz.” şeklinde yorumlarda bulundu.

Dolar 18 Türk lirası olursa bir daha düşmez

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 14 Türk lirası seviyesini kırdığında çok kolay bir biçimde 18 Türk lirası seviyelerine çıkacağını belirtti. Bununla beraber bir daha bu seviyeden düşmeyeceğini söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, hatta 18 Türk lirasını bile aşabileceğini dile getirdi.  Bunlarla beraber ünlü Ekonomist Selçuk Geçer Türkiye enflasyonu ve akaryakıt fiyatlarında da büyük bir fiyat artışı beklediğini ifade etti.

AKP hükümetinin cari açığı kapatma planı suya düştü

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, AKP hükümetinin cari açığı kapatma planını turist gelirlerine bağladığını planlamıştı. Ancak Türkiye’nin en çok Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerden turist çektiğini belirten Selçuk Geçer, beklenilen turist gelirlerinin br hayli azalacağını ifade etti. Bu yüzden de AKP hükümetinin cari açığı kapatma planının suya düştüğünü vurgulayan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Ukrayna krizi turizmi ciddi biçimde etkileyecek. Ukrayna ve Rusya’dan turist akını keskin şekilde azalacak. Bu ülkelerden 7 milyon turist geliyordu. Bu da 15 milyar dolar para demekti. Avrupa ülkelerinde de iptaller olabilir, Bu da azalmalara neden olabilir. Yani neredeyse 30 milyar dolarlık beklenti yerine sadece 7 milyar dolar gibi bir para gelecek.” Sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Ağustos ayı son şans! İslam Memiş doların düşeceği rakamı belirledi. Altın alacaklara uyarı

Akaryakıt fiyatları tavan yapacak

Daha önceden de bunu söyleyen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yükselen akaryakıt fiyatlarına dikkat çekti. Akaryakıta gelen son zamlar ile birlikte 17 Türk lirası seviyesine çıktı. Ancak yaşanan Rusya ve Ukrayna arasınaki kriz, petrol fiyatlarının daha da artmasına sebep olacak. Bu yüzden de akaryakıt fiyatlarındaki yükselme devam edecek.

Selçuk Geçer enflasyon yüzde 60 dedi. Dolar 28 lira olacak (22 Şubat 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda en az 28 Türk lirası seviyesinde olacağını söylemişti. Bununla beraber BBDK tarafından soruşturma açılan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili iddialarına devam etmeyi sürdürdü. Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz durumu da ekonomimizi oldukça etkiliyor. Özellikle altın ve diğer değerli metallerdeki fiyat artışı, vatandaşın bazı sorular sormasına neden oldu. Ekonomist Selçuk Geçer ise dolar kurunun ilk önce 18 Türk lirası daha sonra ise 28 Türk lirası seviyelerine koşacağını dile getirdi. Enflasyon ile ilgili de konuşan Ekonomist Selçuk Geçer, enflasyon rakamlarının fırlayabileceğini düşünüyor.

Üç haneli enflasyon oranları görürseniz şaşırmayın

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, enflasyon rakamları hakkındaki tahminlerini belirtti. Selçuk Geçer Türkiye’deki enflasyon rakamlarını düşmeyeceğini düşünüyor. Çünkü ithalat odaklı bir ülkedeki enflasyon rakamlarının düşmeyeceğini söyleyen Selçuk Geçer, Mart ayı enflasyon rakamlarının yüzde 60 civarlarında olabileceği yönünde tahminleri var.

İğneden ipliğe neredeyse her ürünü ithal eden bir ülke olduğumuz söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, böyle bir durumda enflasyon rakamlarının düşmesini beklemenin akıl karı bir iş olmadığını vurguladı. Mart ayında enflasyon rakamlarını yüzde 60 olarak bekleyen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Eylül ayına kadar bu seviyelerde bir enflasyon oranı görebileceğimizi belirtti. Eylül ayından sonra ise tekrardan enflasyon rakamlarının tekrardan yükseleceğini söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonunda 3 haneli enflasyon rakamlarının görülebileceğini düşünüyor.

Dolar 14 Türk lirası seviyesini kırarsa 18 Türk lirası seviyesinde kalıcı olarak kalır

Dolar ile ilgili tahminleri ile oldukça takipçi toplayan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 14 Türk lirası seviyesi kırması halinde çok daha fazla yükseleceğini düşünüyor. Eğer dolar kuru seviyesi 14 Türk lirasını geçerse 18 Türk lirasına kadar yükselmeyi sürdüreceğini düşünen ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 18 Türk lirası seviyesinde kalıcı olarak kalabileceğini dile getirdi. 18 liradan geri dönüşün olmayacağını söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, yaz aylarında daha sakin bir dolar kuru görebileceğimizi anlattı. ANcak Eylül aylarından sonra ise dolar kurunun tekrardan yükselişe geçebileceğini belirten Selçuk Geçer, yıl sonunda en az 28 Türk lirası seviyesinde bir dolar kuru beklediğini vurguladı.

Tek başarıları dolar kuru seviyesini 13,60 Türk lirasında tutmak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru seviyesinin yükseleceğini belirtiyor. Selçuk Geçer’in yaptığı açıklamaya göre, yaşanılan tüm ekonomik gelişmelerin dolar kurunu yukarı yönde hareket edebileceğini söyledi. Ancak mevcut hükümetin para politikaları ile dolar kurunu düşürmeye çalıştığını belirten Selçuk Geçer, üretim olmadan dolar kurunda herhangi bir düşüşün olmayacağını dile getirdi.

Selçuk Geçer dolar kurunun suni olduğunu söyledi. Akaryakıta yeni zamlar (2 Şubat 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve altın fiyatları hakkında yorumlarda bulundu. Jerome Powell’ın açıklamalarından sonra Ons altın fiyatları 1780 dolara kadar geriledi. Jerome Powell, faiz arttırımının Mart ayında olacağını söyledi. Ekonomist Selçuk Geçer, Mart ayındaki faiz arttırımından sonra işlerin karışacağını vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasındaki kriz, Ukrayna üzerinen yürümekte. Bu krizin de dünya ekonomisini, bununla beraber de Türkiye ekonomisini etkileyeceğini vurguladı. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 13,37 Türk lirasına kadar gerilediğini ancak küresel piyasalardaki Omicron varyantı ve Rusya ve Ukrayna’nın arasındaki kriz ön planda. Bu yüzden de piyasalarda dalgalanmalar yaşanmakta. Bu dalgalanmalar yüzünden de altın ve dolar fiyatlarının dengede olmadığını ve dolardan aldığı güçle atın fiyatlarını da etkileyeceğini belirtti.

Ortalık karışacak, vaziyet alın

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ortalığın karışacağını ve vaziyet alınması gerektiğini belirtti. Bu karışıklığın sebebini ise Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin olduğunu vurguladı.

Dolar kuru 18 Türk lirasına endekslendi

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamalarda dolar kurunun 18 Türk lirasına endekslendiğini ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın elinde herhangi bir enstrüman kalmadığı takdirde de dolar kurunun bir gecede sert bir şekilde yükselebileceğini anlattı. Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin FED’e karşı çok kırılgan olduğunu ve FED kararlarının Türkiye ekonomisini çok fazla etkilediğini düşünmekte. Selçuk Geçer’e göre, dolara karşı yapılan müdahalelerin çok tehlikeli. Bu yüzden farklı bir planın da olması gerektiğini vurguladı.

Herhangi bir enstrüman kalmadığı takdirde Ekonomist Selçuk Geçer’e göre, dolar kurunun hızla yükseleceğini ve bunu durdurmak için bir silahın olmadığını belirtti. Ekonomist Selçuk Geçer, doların 40 ya da 50 Türk lirası olacak diye bir kaidenin olmadığını, fakat adamlar parasını katlamak için deneyeceğini belirtti. Merkez Bankası’nın eline bir silahın da olmayacağı için bu duruma herhangi bir karşılık veremeyeceğini anlatı.

İLGİLİ MAKALE  Kripto para yatırımcılarına müjde! Altın 1000 TL'den satılıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Perşembe günü için uyardı

Dolar kuru suni, piyasalarda daha yüksek rakamlardan işlem görüyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun suni olduğunu ve piyasalarda daha yüksek seviyelerden işlem gördüğünü belirtti. Daha sonra ise akaryakıtlara zam geleceğini belirtti. Ekonomist Selçuk Geçer’in bu iddiası da doğru çıktı ve akaryakıt ücretlerine zam geldi. Vatandaşlarda akaryakıt zamlarına tepki çekmek için şu kareyi kullandı:

Benzin ve motorin fiyatları 15 Türk lirasına yaklaştı

Son gelen zamlarla birlikte İstanbul’daki benzin litresi 14,44 Türk lirasına geldi. İzmir’de 14,54 Türk lirasına, Ankara’da ise 14,53 Türk lirasına kadar geldi.

Ekonomist Selçuk Geçer öyle bir paylaşım yaptı ki…. (27 Ocak 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararından sonra Twitter’dan tepki çeken bir paylaşımda bulundu. FED 2022 yılının ilk faiz toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda alınan karara göre FED, politika faizini 0- 0,25 aralığında sabit bıraktı. 2021 yılının Aralık ayında açıklama yapan Amerikan Merkez Bankası, 2022 yılında 3 kere faiz arttıracaklarını açıklamıştı. 2022 yılında yapılacak olan 3 önemli toplantıdan ilki de gerçekleşmiş oldu.

FED faiz dedi

Amerikan Merkez Bankası (FED), 2022 yılının ikinci toplantısını ise 15 ile 16 Mart tarihlerinde gerçekleştirecek. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’e göre; Amerikan Merkez Bankası 15 ile 16 Mart tarihlerinde yapılacak olan toplantıda; faiz oranını en az yüzde 4 arttıracak.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’in FED faiz kararının ardından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda ise yaptığı açıklamalar oldukça tepki çekti. “İŞLER FENA KARIŞACAK.” diyen Ekonomist Selçuk Geçer, attığı Tweet’e “uyarıyorum” diye de ekledi.

https://twitter.com/_selcukgecer/status/1486599232354197510

Arjantin’den sonra en kırılgan ülke Türkiye

Amerikan Merkez Bankasının kararları, bütün dünya piyasalarını ilgilendirmekte. Çünkü dolar, bütün piyasalarda çok fazla bulunan ve bununla beraber evrensel bir para birimi olma özelliği taşımakta. Bu yüzden FED’in faiz kararları birçok ülkeyi ilgilendirmekte. FED’in açıkladığı faiz kararları en çok Arjantin ülkesinin piyasalarını etkilemektedir. Ardından ise Türkiye gelmekte. Tamamiyle ithalat yapan ülkelerde böyle durumlar söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden ileriki tarihlerde gelecek olan FED faiz kararları, nerdeyse tüm dünya ülkelerinin piyasalarını etkileyebilmektedir.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan yatırım ve finans bilgileri, Ekonomistlerin açıklamalarıdır. Bu yüzden haberlerde yer alan tavsiyelere göre herhangi bir yatırım yapmamalısınız. Bu haberde yer alan bilgiler YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Dolar 28 lira olacak. Ekonomist Selçuk Geçer’den iddaalı yorumlar (19 Ocak 2022)

Ekonomist Selçuk Geçer, son zamanlarda yaptığı dolar yorumlarıyla oldukça dikkat çekti. Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bankalar aracılığı ile doları 13,50 seviyesinde tuttuğunu belirtti. Ancak Merkez Bankası’ndaki dolar rezervleri tükenince, dolara sıkılacak bir kurşunun olmadığını vurguladı. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki dolar rezervi tükenince, dolarda sert bir yükseliş meydana gelecek.

2022 altın yılı olacak

Altının Ons fiyatlarının 1830 dolar seviyelerini zorladığını belirten Selçuk Geçer, ABD enflasyon verisinin ardından altının Ons fiyatının bu seviyeleri zorladığını belirtti. Enflasyona karşı kendini korumak isteyen vatandaş, altına kaçmaya devam edecek. Bu durum da piyasadaki altın miktarını azaltacağı için de altının satış fiyatlarının yükseleceği anlamına geliyor. Bu sebepten ötürü altını en çok etkileyen unsur, 2022 yılı için dolaylı yoldan enflasyon olacak.

Ekonomist Selçuk Geçer, FED’in faiz arttırımından sonra altının Ons fiyatında gerilemeler görebileceğimizi, ancak 2022 yılının son çeyreğinde altının Ons fiyatının 2400 dolar seviyelerine kadar çıkabileceğini belirtti. Ons ve dolardaki yükselişe bağlı olarak ise 2022 yılının ortalarına doğru gram altın fiyatının 1500 Türk lirası seviyelerine çıkabileceğini vurguladı.

Dolar 28 Türk Lirası olacak

Doların an itibari ile 13,50 seviyelerinde tutulduğu, ancak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki dolar rezervlerinin tükenmesi ile birlikte doların çok sert bir şekilde yükseleceğini vurguladı. Eğer Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki dolar rezervleri tükenirse, bu yıl içerisinde doların 26 liranın üstüne çıkacağını vurguladı.

Türkiye, İran pozisyonuna düşmeye yakın

Ekonomist Selçuk geçer, “FED Başkanı Powel gerekirse beklenin üzerinde faiz artırımı yaparız diyor. Avrupa’da da durum farksız. Gelişmekte olan ülkeler bu duruma karşı faiz artırmaya devam ediyor. Türkiye ise faiz indirimine devam edecek gibi görünüyor. Makas her geçen gün açılıyor. Ödemeler dengesindeki problemler artmaya başladı. Kasım ayı itibariyle cari açık vermeye başladık. Net hata noksanın yüksek geliyor olması, Türkiye’nin gri listeden kara listeye geçmesi büyük tehlike. Bu tüm kanalların tıkanmasına, dolarda sert hareketlerin ve yüksek enflasyon görülmesine yol açacak. Eğer ki açıklanamazsa Türkiye’nin İran pozisyonuna düşürür.” sözlerini sarfetti ve Türkiye’nin ekonomik gidişatının iyi gitmediğini anlattı.

İzleyin: DOLAR 28 OLACAK l SELÇUK GEÇER

FED’in faiz kararı kurda dalgalanmalar yaratacak

ABD’de gerçekleşen son 39 yılın en yüksek enflasyonu ile mücadelede FED, faiz arttırma kararına gidebilir. Bu duruma bağlı olarak ise dolar kurunda çok büyük dalgalanmalar görebileceğimizi söyleyen Selçuk Geçer, 26 Ocak 2022 tarihinin dolar için çok kritik bir tarih olduğunu anlattı. Ekonomist Selçuk Geçer, Amerikan Merkez Bankası’ndan (FED) 26 Ocak tarihinde ya da Mart ayına faiz arttırımı beklemekte. Ancak Selçuk Geçer büyük ihtimal bu faiz arttırma kararının, 26 Ocak tarihinde açıklayacağını vurguladı.

14 kritik seviye

AKP hükümetinin 2022 yılı dolar kuru hedefinin 9 lira olduğunu, ancak Selçuk Geçer FED’in faiz arttırımı kararı sonrası büyük ihtimal doların kritik 14 lira seviyesinin kırılacağını vurguladı. Eğer dolar kuru 14 lira seviyesini geçerse, daha sonra hızla 18 lira veya 19 lira seviyelerine yükseleceğini belirtti. Yıl sonuna kadar da 28 lira seviyelerine kadar yükseleceğini anlattı.