Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dolar ve emtialar için alım fırsatlarının geleceği haberini veren İslam Memiş, ilerleyen günlerde gram altın almak için son bir şansın elimize geçeceğini bildirdi. Gram altın bu dönemde kısa bir süre boyunca 1000 TL seviyesinin altına kadar inceğini belirten İslam Memiş, 1 Eylül 2022 tarihinden sonra gram altın ve gram gümüş tarafında yükselişler beklediğini ifade etti.

Dolar piyasalarda değer kaybediyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların uluslararası piyasalarda değer kaybettiğini belirtti. Bunlara ek olarak doların uluslararası piyasalarda ödeme aracı olarak tercih edildiği için Amerika ekonomisinin takip edilmesinin zorunlu olduğunun altını çizdi. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş,  “FED’in faiz kararları da doların değeri üzerinde etkisi var. Dolar uluslararası piyasalarda ödeme aracı kullanıldığı için Amerika’daki gelişmeleri takip etmek zorundasınız. Enflasyonu yüzde 8,5 olarak açıklandı. Eğer gerçekse.” ifadelerine yer verdi.

Elimizdeki doları sattık

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam EMmiş, ellerindeki dolarları sattığını ve bu şekilde ekonomiye destek verdiklerini açıkladı. Doların destek seviyesinin 17,30 TL olduğunu aktaran İslam Memiş, ilerleyen dönemlerde doların daha da düşeceğini belirtti. Şu an için dolar kuru 17,97 seviyesinde takılıp kaldı. Anlık durumlara bağlı olarak doların aşağı yönlü hareketlerinin başlayacağını aktaran İslam Memiş, “Elinde dolar alanlar bunları almalı. 3 aydır elinde dolar olanlara dikkat diyordum. Doların karşısındaki değerli metaller yıl sonunda yükselişe geçecek. Dolar/TL kuru neden 17,96 seviyesinde? İçsel problemlerden dolayı yüksek. Ben ve yol arkadaşlarım dolardan uzak duruyoruz. Oldukça yüksek. 17,65 yapıyorlar anlık. Anlık iğnelerde dolar/TL kurunda bana aşağı yönelik mesajlar veriyor. Biz dolar ve altınımızı sattık. Ekonomiye destek vermek için sattık. 17,65 destek seviyesin altında 17,30 var. Bu gerçekleşirse yüzde 50’mizi alırız. Bizim gözümüz kara. Hamlemizi yaparız.” diye konuştu.

Ağustos ayı son şans

Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş yatırımı yapmak için son şansın Ağustos ayı olduğunu belirtti. Bunlara ek olarak İslam Memiş, gram altın fiyatlarının 1000 TL seviyesinin altına kadar düşeceğini, ancak daha sonra tekrardan yükselişe geçeceğini vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in ve TCMB’nin kararlarının piyasalarda etkili olacağını anlattı. İslam Memiş, “Paritelerden ve altın ve gümüş gibi ons bazındaki değerlerdeki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilirler. Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi nedeniyle dolar/TL kuru 17.65 seviyesine kadar düşmesine neden olabilir. Bu yüzden 18 TL üzerine tutunamayan bir kur var, bu haftaki yükselişler kalıcı olmayacak. Bundan sonraki süreçlerde altın, gümüş ve kripto paralarda yukarı yönlü yükselişler göreceğiz. Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları uzun süredir baskılanan altın ve gümüşü pozitif yönde etkileyebilir.” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ MAKALE  Enflasyon yüzde 300! Selçuk Geçer'den şoke edecek açıklama. TÜİK'in enflasyon verileri gerçeği yansıtmıyor

Eylül’den sonra yükselişler başlayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Eylül ayından sonra gram altın ve gram gümüşte yükselişlerin başlayacağını belirtti. Gram altın fiyatlarının dolar ile paralel bir şekilde hareket ettiğinin altını çizen İslam Memiş, “1.786 dolar seviyesindeki ons altın fiyatı ve 20,53 seviyesinde olan gümüş ons fiyatı bence kademeli alım fırsatı sunmaktadır. Dolar kuru yüksek olduğundan gram altın 1.030-1.040 aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Ağustos ayının sonuna kadar gram altını 1.012 lira ile 1.050 lira aralığında takip etmeye devam edeceğim. Altında ve gümüşte hem gram hem de ons bazında hızlı yükselişler bekliyorum. 1 Eylül itibari ile yükseliş altın ve gümüş tarafında bekliyorum.” sözlerine yer verdi.