Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu ekonomi açıklamaları ile takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Bunlar ile beraber gram altın ve dolar ile ilgili yapmış olduğu şoke iddialar ile gündeme oturmayı başarabildi. Enflasyon oranlarının 2023 yılının ortalarına kadar artmaya devam edeceğini söyleyen İslam Memiş, yıl sonunda dolar ve gram altın fiyatlarının nasıl bir seviyeye ulaşacağını söyledi. Bütün bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda piyasaların büyük bir belirsizlik içerisinde olduğunu dile getirdi.

Dolar bu tarihte düşecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda diğer ekonomistlerin aksine dolar kurunda düşüşlerin başlayacağını söyledi. Yıl sonu için geçtiğimiz dönemlerde 21 lira seviyesini belirten İslam Memiş, borsadaki yükselişler nedeni ile de dolar kurunun baskılanıp düşebileceğini anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Borsa 3.500 seviyesini aştı ve rekor üstüne rekor kırıyor. Açıkçası sistemin desteklediği bir borsa var. Ayrıca farklı ödeme araçlarının getirisi olmadığı için yatırımcı borsaya yöneldi. Geçen yıl da bu senaryoyu gördük. Seçim sürecinde olduğu için borsanın desteklendiğini düşünüyorum. Yükselişlerin soluksuz devam edişi biraz risk oluşturuyor. Sağlıklı bir şekilde yükselebilmesi için 3.000 puan seviyesi civarında teknik olarak düzeltmeye ihtiyaç var. Dolarda Eylül sonunda bir düşüş bekliyorum. Bu gerçekleşirse dolar/TL kurunu etkileyecektir. 18.30 TL seviyesinde bir dolar kuru var, öte yandan 3.500 seviyesini de test eden bir borsa var. Aynı anda yükselmesi şüphe uyandırıyor bende. Yabancı yatırımcıların satın alması ve uzun vadede durması önemli. Ekonomi yönetimi borsayı destekliyor.” ifadelerine yer verdi.

Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda gram altının yıl sonunda nasıl bir seviyeye ulaşacağını anlattı. Haftalar boyunca aynı seviyeyi anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 1000 TL seviyesinin altından gram altın alımının zor olabileceğini belirtti. Bunun da nedeni olarak serbest piyasalar ve bankalarda uygulanmakta olan makas aralıkları. Bu makas aralıkları nedeni ile ekranda 1000 TL altında görmüş olduğumuz gram altınlar, serbest piyasalar ve bankalarda halen 1000 TL üzerinde satılıyor. Şimdilerde de gram altın fiyatlarının yükselişe geçmesi, gram altının 1000 TL altına düşme ihtimalini azalttı. Ancak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının 1000 TL altına düşmesi ile beraber alım fırsatının gelebileceğini anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yıl sonunda gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor.” yorumları ile daha önceden de belirtmiş olduğu yıl sonu gram altın tahminin arkasında durduğunu belirtti.

İLGİLİ MAKALE  "Paranın kurallarına dikkat edin" Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, parayla ve birikim yapmakla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu

Gram altın dolar kuruna bağlı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, açıklamaları içerisinde dolar kuruna bağlı bir gram altın fiyatlaması ile karşı karşıya olduğumuzu belirtti. Bu yüzden de gram altın fiyatlarının düşme ihtimaline değinen İslam Memiş, Eylül ayı sonu gibi doların düşmesi ile gram altın için alım fırsatlarının doğabileceği ihtimalini vurguladı. Ayrıca İslam Memiş, yıl sonunda gram altın fiyatlarının 1400 TL seviyesine gelmesi ile beraber dolaylı olarak dolar fiyatlarının da belirli oranlarda yükseleceğini ifade etti.