Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 17 TL’yi geçmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. BBDK’nın hamlesinin geçici bir dolar düşüşü olacağını tahmin eden Selçuk Geçer, bu tahmininde de yanılmadı. Kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videoda dünyayı etkisine alacak olan enflasyon krizi ile alakalı konuşan Selçuk Geçer, yatırımcıları ilgilendiren analizlerini açıkladı.

FED’in faiz kararını değerlendirdi

FED’in almış olduğu faiz kararlarını değerlendiren Selçuk Geçer, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) peş peşe 3 defa faiz arttırımına gideceğini vurguladı. Bununla beraber Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon oranlarının yüzde 9 seviyelerine kadar çıkabileceğini belirtti. Hala enflasyonun kontrol altına alınamadığını belirten Selçuk Geçer, “Amerika on yıllıklar 3,30’lar seviyesine. En yüksek seviyeler. Dolar endeksi 105’in kıyısında. Sona 110’u görecek. Bu çok yüksek. Euro/Dolar paritesinin Dolar/Euro paritesine dönüştürecek. Euro daha değerli olacak. Tüm paralar değer kaybedecek. 2018 yılından beri teknik tamamen devreden çıktı. Dolar endeks, 105’e geldiyse buralardan uzak duracaksın. Türkiye daha kırılgan bir ülke. Dolar 20 lirayı kırıp 25 liraya gidecek. Cari açık bu durumdaysa Yıl sonunda 26-30 liralık dolar kuru göreceğiz.” sözlerine yer verdi.

Dolarda yaşanacak olan korkunç senaryo

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanacak olan senaryoyu anlattı. yaptığı analizde Aralık 2021De yapılan hamleye değinen Selçuk Geçer, “20 Aralık operasyonundan sonra 14 liradan tekrardan 18’e çıktı. Yapmayın insanları büyük zarar uğratıyorsunuz. Bugünkü 18 lira Aralık’taki 12 lira. Nass var demeye başlarsa anlayın ki kuru önce 26’ya götürecekler sonra oradan vuracaklar 18’e düşürecekler. Sonra nasıl indirdik diyecekler. DİBS’i açıkladılar bakın ne oldu. Kırılganlıklar sadece cari açıkla sınırlı değil. Döviz açıkları var şirketlerin.. Onları batırma derecesine görülebilir. Enflasyon aldı başını gidiyor. Hiçbir şey kontrollerinde değil. Seçim zamanında hükümetin zaman kazanma dışında bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Korku filmi çekecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların korku filmi çekecek uyarısında bulundu. Her tahminin doğru çıktığını belirten Selçuk Geçer, piyasanın çok üstünde olan bir enflasyon rakamı ile karşı karşıya kalacağımızı belirtti. 5 ya da 6 yıl sonrası için konuşan Selçuk Geçer, “Piyasanın çok üstünde enflasyon gelecek dedim. Geldi. Hikaye çok basit. Makro grafikleri okuyorum. İhtiyacın olduğu parayı satıp dolar alma. Konut çok büyük bir balon haline geldi. İhtiyacım yoksa konut almam. Bu sahte bir kriz. 2023 2024’te ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu kriz atlatıldıktan sonra acayip bir refah gelecek. 5-6 yıl sonra asıl korku filmi gelecek. TL değer kaybedecek.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Kripto para yatırımcılarına müjde! Altın 1000 TL'den satılıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Perşembe günü için uyardı

Enflasyon

Yıl sonunda dolara ne olur?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda gelceği noktayı söyledi. Uçuk tahminleri ile dikkatleri üzerine toplayan Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda en az 25 TL seviyesine kadar ulaşacağını söyledi. Bununla beraber enflasyon oranlarının da yıl sonunda 3 haneli rakamlara ulaşacağının altını çizen Selçuk Geçer, tahmin olarak yüzde 104’lük bir enflasyon ile karşı karşıya kalabileceğimizi belirtti.