Ünlü Yazar ve Televizyoncu Hamza Yardımcıoğlu, bankaların ve para piyasalarının geleceği hakkında önemli tahminlerini aktardı. Bu tahminlerini de belirli argümanlara bağlayan Hamza Yardımcıoğlu, doların neredeyse bütün dünya devletleri tarafından şikayet edildiğini söyledi. Ancak doların halen bir rezerv para olma özelliğine sahip olması, yatırımcıların bu para birimine olan eğilimini sürekli olarak arttırmaktadır.

Dolar hala rezerv para

Ünlü Yazar ve Televizyoncu Hamza Yardımcıoğlu, dolar para biriminin sürekli olarak şikayet edilmesinden bahsetti. Fakat birçok ülke halen bu para birimi ile ithalat ve ihracat yaptığı için, bütün dünyada dolar rezerv para birimi olarak görülmekte. Amerika’nın elinde dolar gücünün olduğundan bahseden ünlü Yazar Hamza Yardımcıoğlu, yaşanacak bir ekonomik kırılmadan bütün dünya ekonomisini etkileyeceğini söyledi.

İlkay Buharalı’nın sorularını yanıtladı

Ünlü Yazar ve Televizyoncu Hamza Yardımcıoğlu, İlkay Buharalı’nın sorularını yanıtladı. İlkay Buharalı, ilk olarak FED’in faiz arttırımı ile ilgili yorumlarını sordu. Buna ek olarak İlkay Buharalı, artık memlekette herkesin Amerikan Merkez Bankası’nın faiz kararlarını takip ettiğini ve 2 sene önce böyle bir şeyin varlığından dahi haberdar olmadığımızı belirtti. Ayrıca Katar ve Bahreyn gibi diğer dünya ülkelerinin de yaşanan enflasyon krizi nedeni ile politika faizi arttırımına gittiğini vurguladı.

Dünya ikiye bölündü

Ünlü Yazar ve Televizyoncu Hamza Yardımcıoğlu, dünyanın ikiye bölündüğünü belirtti. Enflasyon krizi ile ilgili yorumlarını aktaran Hamza Yardımcıoğlu, faiz arttıran ile faiz indirenler olarak dünyayı ikiye ayırdı. Amerika ve Avrupa ülkelerinin sürekli olarak enflasyon ile mücadele için faiz arttırmaya başladığını belirtti. Buna ek olarak ise politika faizi arttırmayan iki önemli ülkenin ön planda olduğunu açıkladı. Türkiye’yi dışarıda tutarak Rusya ve Çin’in faiz arttırmadığını, hatta indirmeye devam ettiğini belirtti. Ayrıca bu kutupların kendi aralarında ayrıştığını belirten Hamza Yardımcıoğlu, Türkiye2nin apayrı bir durumun olduğunu dile getirdi.

Kişi başına düşen borç 5246 dolar

Ünlü Yazar ve Televizyoncu Hamza yardımcıoğlu, Türkiyenin kişi başında düşen dış borcunu hesapladı. takribi 5246 dolar olan bu borç, TL bazında günümüz kurunda 94.238 TL’ye denk düşüyor. Türkiye’nin toplam dış borcunu, Türkiye nüfusuna böldüğümüzde 5246 dolar rakamı ile karşılaşıyoruz.

İLGİLİ MAKALE  Enflasyonun düşmesi imkansız! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer doların yıl sonunda ne kadar olacağını söyledi

Hamza Yardımcıoğlu, kişi başında düşen dış borcun her ay katlandığını ifade etti. ortalam ayda 1 lira döviz kurlarının arttığını belirten ünlü Yazar ve Televizyoncu Hamza Yardımcıoğlu, dolar kurunun 1 lira artması ile beraber kişi başına düşen dış borcun 5246 lira artış gösterdiğinin altını çizdi. Ek olarak Hamza Yardımcıoğlu, Türkiye2nin dış borcunun şu an için 31 milyar dolar kadar da faizi olduğunu söyledi.

Devletin borcu değil, halkın borcu

Ünlü Yazar ve Televizyoncu Hamza Yardımcıoğlu, Türkiye’nin dış borcunun yükünün halka bindirildiğini ifade etti. Devletin borcu olduğunu söyleyen vatandaşlar sitem eden Hamza Yardımcıoğlu, Türkiye’nin dış borcunun halk tarafından sürekli olarak ödendiğini belirtiyor. Fakat kötü ekonomi ile halk, bu borcu öderken zorluklar çekebiliyor ve dolar kurunun artması da halka daha çok borç yükünün binmesine neden oluyor.

İzleyin: İşte Kıyamet! Dolar Şoku ve Kaos! Çin Fırtınası Geliyor! | Hamza Yardımcıoğlu & İlkay Buharalı