Dar gelirli ailelere müjde! Devlet bankaları el ele verdi ve dar gelirli aileler için yeni bir kampanya başlattı. Başlatılan kampanya ile beraber, devlet bankalarından oldukça düşük faizli kredi çekebiliyor ve kolay ödeme ayrıcalıkları ile ev sahibi olabiliyorsunuz. Günümüzde oldukça cüzi rakamlar olarak görülen taksitlerle ev sahibi olma imkanını kaçırmak istemiyorsanız, bu yazımızı okumaya devam edin.

Ülkemizde konut fiyatları bir o kadar arttır. Bununla birlikte ev kiraları da bir o kadar arttığı için artık insanlar kira ödemek yerine taksitle ev almayı tercih ediyor. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın yayınlamış olduğu 2 el ev ilanları dar gelirli ailelerin kurtuluşu olmuş gibi görünüyor. Türkiye’nin 81 ilinden de bulunan bu ev ilanları, vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Gelin hep birlikte devlet bankalarının yayınlamış olduğu ucuz ev ilanı fırsatlarını inceleyelim.

Bankadan satılık ev nasıl alınır?

Daha önceden vatandaşın “ahlı mal” olara görmesi neden ile bankadan ev veya arsa gibi mülklerin alınmasından uzak durulmaktaydı. Ancak konu ile ilgili belirtilen açıklamalarda, bakadan ev veya arsa gibi mülklerin satın alınması konusunda herhangi bir sakınca olmadığı açık bir dil ile ifade edilmiş.

Sahibinden satın alınan konutlara göre çok daha karlı olan bankadan ev satın alma işlemi, hukuki açıdan gönül rahatlığı ile satın alınabilir. Bu tür evlerin satışı için uygun faizli kredi imkanları sunan devlet bankaları, kredinin geri ödemesi konusunda da belirli avantajlar sağlamaktadır. Aynı zamanda devlet bankaları, kredi ödemesi boyunca satın alacağınız evi, peşinat olarak kabul etmektedir.

Bankadan ev nasıl satın alınır?

Bankadan ev satın almak için icra müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir. Çünkü banka tarafından satılmakta olan ev ve arsa gibi mülkler, icralık olan mallardır. Bu yüzden de bankadan ev satın almak için öncelikle icra müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir. Banka elinde olan bu icralık daireler ilk önce halka teşhir edilir ve sonrasında da ihale yolu ile satılmaya başlanır.

İcradan alınan ev kaç yıl boyunca satılamaz?

İcradan almış olduğunuz konutları öyle pat diye satamıyorsunuz. Evi satın alırken imzalamanız gereken bir sözleşme mevcut. Bu sözleşemeye göre icradan satın almış olduğunuz evi 3 yıl boyunca satamıyorsunuz. Ancak satmaya kalkarsanız, ödemeniz gereken vergi borçları ortaya çıkıyor. Ancak 3 yıl sonra icradan satın aldığınız evi satmak isterseniz, herhangi bir vergi sorunu yaşamayacaksınız.

İLGİLİ MAKALE  Ziraat Bankası'ndan akaryakıt alışverişlerinde dev kampanya!

Halkbank satılık gayrimenkuller

Halkbank, elindeki icralık daireleri satışa çıkardı. Kolay ödenebilen krediler ile satılan bu mülkler, dar gelirli vatandaşlar için büyük fırsat. Özellikle doğu illerinde ikamet eden vatandaşlar için günümüz koşullarında sakız parası denilecek fiyatlara ev satan Halkbank, dar gelirli aileleri mutlu etmeye devam ediyor. Şırnak Cizre’de satılmakta olan bir daire, 175 bin TL’den satışa sunulmaktadır. 148 metrekare büyüklüğünde bir daire için bu rakamlar gerçekten sakız parası

Vakıfbank satılık ev fiyatları

Vakıfbank’ta elindeki olan icralık dairelerinin satışına başladı. Eğer Vakıfbank’tan ev satın almak isterseniz, bir Vakıfbank şubesine giderek söz konusu olan ev ile ilgili bilgiler alabilir ve Vakıfbank’ın sunmuş odluğu yüzde 1,29 oranındaki faizli ev kredisinden yararlanabilirsiniz. Vakıfbank’ın internet sitesinde, bu dairelerin listesini bulabilirsiniz. Üstelik 5 bin TL peşinat ödemeniz yeterli olacaktır. Aylık taksitler ise 657 TL’den başlıyor.

Ziraat Bankası satılık daireler

Ziraat Bankası’nın resmi web sitesinde listelenen dairelerin fiyatları, 70 bin Türk Lirasından başlamaktadır. Ucuz konut fırsatlarını incelemek ve ev kredisi ile ilgili detaylı bilgi edinmek isterseniz, Ziraat Bankası’nın resmi internet sitesine bakabilirsiniz.