Buğday ve arpalar hububat çeşitleri olarak işlem gören tarım ürünleri arasında yer almaktadır. Buğday ve arpa çeşitleri için belirlenen güncel fiyatlar ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından güncellenmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen her son işlem ile birlikte farklı bir seviyede fiyat tarifesi alan buğday ve arpa fiyatları için gerçekleştirilen son işlemler ile birlikte ise zamlar listelere yansıdı. Buğday ve arpa fiyatları bugün itibari ile daha zamlı fiyatlardan satışa sunuluyor.

Buğday ve arpa fiyatlarına zam

Buğday ve arpa çeşitleri için belirlenen güncel satış fiyatları, TOBB  bünyesinde yer alan farklı şehir ticaret borsaları tarafından kayıt altına alınıyor. Kayıtlara geçirilen satışlarda kullanılan fiyatlar ile birlikte bir sonraki satışlar için ortalama fiyatlar da yayınlanıyor. Güncel listelere bakıldığında ise genel olarak buğday ve arpa fiyatlarında artış olduğunu görmekteyiz. 2022 yılı içerisinde zamlanan fiyatları ile dikkat çeken buğday ve arpalar bir kez daha zam aldı ve güncel fiyatları TOBB tarafından yayınlandı. Beyaz arpa, diğer kırmızı buğday, yemlik beyaz buğday gibi hububat çeşitleri için yayınlanan güncel fiyatları ile TOBB güncel buğday ve arpa fiyatları şu şekilde değişim gösterdi:

Beyaz arpa

Arpa çeşitlerinde beyaz kabuklu arpa çeşidi olarak işlem gören beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 250 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği gerçekleştirilen arpa çeşidi olan yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Akşehir Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 800 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayı yerli tohum olarak işlem gören Anadolu buğdayı çeşididir. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 614 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Buğday fiyatlarında şoke eden zam! TOBB güncel buğday ve arpa fiyatları

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayı da beyaz çeşidi gibi yerli tohum olarak işlem görmektedir. Kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Biga Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 500 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar grubundan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 400 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yarı sert buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan yarı sert ve beyaz kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik yarı sert beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Karaman Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik yarı sert beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 425 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan buğdayların yumuşak ve beyaz kabuklu çeşidi olan ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlene güncel satış fiyatı da 6 bin 600 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

Ekmeklik buğdayların kırmızı ve yarı sert kabuklu çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 901 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Buğday yemlik beyaz

Kümes hayvancılığında kullanılmak üzere alım satımı yapılan ve yetiştirilen beyaz kabuklu yemlik buğday olan yemlik beyaz buğday çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 350 Türk Lirası olarak değişti.

İLGİLİ MAKALE  Buğday ve arpa fiyatlarında düşüş mü yaşanacak? Güncel buğday ve arpa fiyatları

Buğday yemlik kırmızı

Kümes hayvancılığında kullanılmak üzere yetiştiriciliği yapılan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 375 Türk Lirası seviyesinde görüldü.