Altın fiyatlarındaki yükselişler nedeni ile insanlar, düğünlerde bile altın takamayacak hale gedli. Ancak adetin yerini bulabilmesi adına insanlar altın yerine gümüş sikkeler takmaya başlayacak. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu yorumlar ile yatırımcı takipçilerini bilinçlendirmeye devam ediyor. Bunlara ek olarak İslam Memiş, son zamanlarda altın ve dolarda gerçekleşecek olan yükselişler için de seviye belirlemişti.

Altın maliyetleri çok fazla

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türk vatandaşların altının maliyeti ile çok zorlandığına dikkat çekti. Bu nedenle de gümüşe olan talebin hızla artmaya başladığını vurgulayan İslam Memiş, son iki yıldaki bankalarda gümüş biriktirme durumunu yüzde 100’ü aştığını belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altının maliyetinin altından kalkmak zorlaşıyor. Türkiye’de özellikle son iki yılda gümüş farkındalığı oluştu. Gelenekçi yatırımı tercih eden vatandaşlarımız altın biriktiriyordu. Son iki yılda bankalardaki rakamlara baktığımızda gümüşte yüzde 100’ü geçen artış oldu.” ifadelerini kullandı.

Gümüş yatırımcıları sabırla beklemeli

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gümüşe yatırım yapacak olan kişilerin sabırlı bir şekilde beklemesi gerektiğini belirtti. Gram gümüş ve Ons gümüşün ileriki yıllarda hızla yükseleceğini vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yakın bir süre içerisinde devlet tarafından basılan gümüş sikkelerin satışa sunulacağının bilgisini verdi. Hatta bu sikkelerin 3 farklı çeşidinin olacağını belirten İslam Memiş 5, 10 ve 20 gram şeklindeki gümüş sikkelerin kuyumcularda alıcıları ile buluşacağını belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yine yatırım için gümüş satın alacak olan kişilerin sabırlı bir şekilde beklemesi gerekiyor. Şu an için altına oranla oldukça ucuz olan gram gümüş fiyatları, ileriki yıllarda hemen hemen herkesin almak isteyeceği bir yatırım varlığına dönüşecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gümüş alımı da aynı altın gibi fiziki olarak yapılabiliyor, bankalar aracılığı ile de gümüş alımı yapılabiliyor. Gelecek yıllara baktığımızda gümüşte gram bazında ve ons bazınca ciddi yükselişler olacaktır. Gümüş de altın gibi uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Gümüş yatırımcısının altına göre biraz daha fazla sabırlı olması lazım.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni bir yatırım aracından bahsetti. Gram altın fiyatlarının uçması ile birlikte sakin olun uyarısı yapıldı

Altın yerine gümüş kültürü başlayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının maliyetleri nedeni ile insanların geleneklerinde de bir miktar değişme olacağının altını çizdi. Yapmış olduğu yorumlarda insaların artık gram altın yerine gram gümüş satmaya başlayacağının altını çizen İslam Memiş, bu geleneklerdeki değişimin en büyük sebebini ise artan altın fiyatlarına bağladı. Kuyumcularda satılmaya başlayacak olan gümüş sikkelerin ileriki dönemlerde büyük bir önem kazanacağının altını çizen İslam Memiş, “Bizim geleneklerimizde altın takı kültürü vardır. Bu dönemde altın fiyatları yüksek olduğu için vatandaşların talebi gümüşe arttı. Altın alamayan insanlar takı kültürünü gümüş olarak devam ettirebilir. Gümüş sikkeler takı kültürümüzün yok olmasını önlemiş olacak. Yatırımcılar finansal piyasalarda gümüşe talep gösteriyor. Takı kısmında ise yeni yeni talep oluşmaya başladı. Takı da altından gümüşe geçmek kolay bir süreç değildir. Zaman içerisinde takı törenlerinde gümüş daha fazla tercih edilecektir.” sözlerine yer verdi.