Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, uzun bir süredir sadece altın değil bütün yatırım araçları ile ilgili tavsiyelerde bulunuyor. Yaptığı tahminlerin birçoğunun doğru çıkması ile birlikte birçok yatırımcının takibini kazanan İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bunlar ile birlikte dolar kurundaki hareketlilik, yatırımcıların kafasını karıştırmaya başladı. Dün 15 lira 90 kuruş civarında olan odlar kuru, bugün an itibari ile 16 Türk lirası seviyesini kırdı.

İslam Memiş sakin olun çağrısı yaptı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamalarda takipçilerine sakin olun uyarısında bulundu. Dolar kurunda yaşanan ani yükseliş nedeni ile elinde altın veya dolar bulunduran yatırımcılar, ne yapmaları gerektiğini araştırmaya başladı. Bütün bunlar ile birlikte Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara farklı bir emtia ile ilgili yorumlarda bulundu.

Tarım emtialarına dikkat çekti

An itibari ile gram altın fiyatlarının 960 Türk lirasına dayanmasından sonra Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tarım emtiaları ile ilgili ilginç yorumlarda bulundu. Tarım emtiaları hakkında çarpıcı yorumlarda bulunan İslam Memiş, yıl sonunda bu tür emtialara yatırım yapan yatırımıların yüksek kar elde edeceğini vurguladı. Şu an için yükselişte olan tarım emtialarını satmaya kalkan yatırımcıları uyaran İslam Memiş, bu tür emtiaların satışı için acele edilmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tarım emtialarından biri olan buğdaya ilk dikkat çektiğinde 545 Türk lirası olduğunu belirtti. Fakat İslam Memiş, buğday fiyatlarının yıl sonunda 1650 Türk lirasına kadar dayanabileceğini düşünüyor. Buğdayın şu an ki fiyatı ise 1169 Türk lirasıdır.

Altın fiyatları uçmaya başladı

Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ile ilgili yıl sonu tahminlerini değiştirmedi. Buunla beraber gram altın fiyatları son 2 hafta içinde ani ataklar yapmaya devam ediyor. Ons altın fiyatları ile beraber paralel bir yükselişe geçen gram altın fiyatları, an itibari ile 960 Türk lirası seviyesinin üzerine çıktı. Bütün bunların ardından gram altın ve diğer altın türlerinin yükselişinin ardından Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Gram altın  temmuz ayında 1000 lira seviyesi üzerinde yoluna devam edecek. Haziran’da bir mola verecek. Hem dolar kuru, hem gram altın, gram gümüş de yükselişler başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu toplantısında bir değişiklik yapmayacağını düşünüyorum. Yıl sonuna kadar faiz artırmak zorunda kalacağını düşünüyorum. FED’in 50 baz puan değil 25 baz puan faiz artımı ile süreci devam ettireceğini düşünüyorum. Altında 960 liranın üzerinde kalıcı olursa bu yükselişlerin 980 liraya kadar devam edeceğini düşünüyorum. Temmuz ayındaki ataklarla birlikte yıl sonuna kadar 1450 lira seviyesini görmemiz muhtemel sonuç olabilir. Benim yıllık öngörümde bir değişiklik yok.” yorumlarına yer verdi.