Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden ve yazmış olduğu köşe yazıları aracılığı ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. genel olarak gram altın ve dolar hakkında bilgiler veren İslam memiş, yapmış olduğu açıklamalarda sık sık gümüş ile ilgili fiyat tahminlerini de aktarmaktadır. Bütün bunlara ek olarak Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, açıklamaları arasında asgari ücretin yıl sonunda ne kadar zam alacağı ile ilgili tahminlerini de aktardı. Asgari ücret tahmini ile vatandaşların dikkatini çeken İslam Memiş, ek olarak gram altın fiyatlarının yıl sonunda ve 2023 yılında nasıl bir seviyede yer alacağını da belirtti.

Borsaya oynayanlar nelere yatırım yapmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda borsaya yatırım yapacak olan kişilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini belirtti. Yapmış olduğu açıklamalarda borsanın yükselişinin devam etmeyeceğini ve aksine geri düşüşlerin olacağını söyledi. Bunlara ek olarak İslam Memiş, yatırım yapılması mantıklı olabilecek şirketlerin hangi alanda çalıştıklarında da değindi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Borsadaki yükselişler devamının geleceği anlamına gelmiyor. Kar satışlarına odaklanmak gerekiyor. Endeksi takip etmekten ziyade şirketlerin getirilerini götürülerini takip etmek, toplantıları takip etmek daha mantıklı olacaktır. Yılın son çeyreğinde tercih edilecek hisselerde enerji, teknoloji ve savunma sanayii şirketleri ön planda olmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Jeopolitik riskler devam ediyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu ekonomi yorumlarında tüm dünyayı etkileyecek olan jeopolitik risklere değindi. Bu tür jeopolitik risklerin devam ettiğinin altını çizen İslam Memiş, bu riskler sebebi ile dolar kurunun şu dönemde yatay bir seviyede yol aldığını anlattı. İslam Memiş, küresel piyasalarda doların değer kaybettiğini ancak iç piyasaya bu durumun yansımadığını belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Tekrar jeopolitik riskler devam ettiği için savunma sanayii şirketlerinin primli olacağını düşünüyorum. Dolar TL’de direnç seviyesinde sabitlenen yatay seyirli kur var karşımızda. Bu hafta dolar endeksindeki gerileme ile küresel piyasalarda dolar değer kaybetti, yurt içi piyasalara bu yansımadı. Euro TL dolara kıyasla makas aralığı açık. Makas aralıkları da açılmaya sanırım devam edecek.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminleri ile akıllara durgunluk verdi. Dolar kuru yıl sonunda kaç TL olacak?

Finansal piyasaları resetleyecekler

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tüm dünyayı etkileyen enflasyon krizinin önemli ölçüde yükseldiğinin altını çizdi. Finansal piyasalarda büyük ve radikal değişimlerin olacağını düşünen İslam Memiş, toplumların yüksek enflasyon oranlarını protesto ettiğini dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fakirlik, enflasyon ile birlikte Avrupa’nın birçok ülkesinde ciddi bir ayaklanma var, toplumsal kaos var. Yüksek enflasyonu, mazot fiyatlarını protesto ediyorlar. Sistematik bir şekilde insanlar dünyada fakirleştiriliyor. Resetleyecekler finansal piyasayı. Dijital para birimini çıkaracaklar.” sözlerini sarfetti.

İslam Memiş’ten asgari ücret tahmini

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, asgari ücrete gelecek olan yıl sonu zammının ne kadar olabileceğini anlattı. Yapmış olduğu açıklamalarda dolara bağlı olarak bir yorum yapabileceğini dile getiren İslam Memiş, asgari ücret tahminini 7250 TL ile 7500 TL rakamlarına yakın bir seviyede asgari ücretin karşımıza çıkabileceğini anlattı. Bütün bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Hükümet tarafından sık sık açıklamalar geliyor. Rakamlar üzerinden manipülasyon oluyor. Ben dolar kuru üzerinden tahmin yapabiliyorum. Muhtemelen 7250-7500 lira civarında bir asgari ücret karşımızda olabilir.” diye konuştu.

Yıl sonunda gram altın kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları ile ilgili tahminlerini aktarmaya devam ediyor. yapmış olduğu açıklamaların genelinde gram altının kademeli bir şekilde yükseleceğini ve bu yüzden de gram altın yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, gram altın fiyatlarının ilk olarak 1200 TL seviyesine yükseleceğini belirtti. Daha sonra ise yıl sonunda gram altın fiyatlarının 1450 TL seviyesine kadar çıkacağının altını çizen İslam Memiş, 2023 yılında gram altın fiyatları için 1500 TL seviyelerinin konuşulacağını dile getirdi.