Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu yorumlar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile birlikte yatırımcı kitlesini büyüten İslam Memiş, yıl sonunda gram altın fiyatlarının hangi seviyelere kadar yükselebileceğini anlattı. Altın fiyatlarının merkez bankalarınca baskılandığını belirten İslam Memiş, Ağustos ayı itibari ile gram altın için son bir alım fırsatının geleceğini belirtti. Bunlar ile beraber doların da geleceği hakkında konuşan İslam Memiş, dolardaki yükselişlerin kalıcı olmayacağını ve yakın bir süre içerisinde dolarda geri çekilmeler olabileceğini vurguladı.

Yükselişler geliyor

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve diğer emtialar için yükseliş trendinin kısa bir süre içerisinde başlayacağını söyledi. Ayrıca kripto paralar için de aynı durumun geçerli olduğunu belirten İslam Memiş, “Bundan sonraki süreçlerde altın, gümüş ve kripto paralarda yukarı yönlü yükselişler göreceğiz. Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları uzun süredir baskılanan altın ve gümüşü pozitif yönde etkileyebilir. 1.786 dolar seviyesindeki ons altın fiyatı ve 20,53 seviyesinde olan gümüş ons fiyatı bence kademeli alım fırsatı sunmaktadır. Dolar kuru yüksek olduğundan gram altın 1.030-1.040 aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Ağustos ayının sonuna kadar gram altını 1.012 lira ile 1.050 lira aralığında takip etmeye devam edeceğim. Altında ve gümüşte hem gram hem de ons bazında hızlı yükselişler bekliyorum. 1 Eylül itibari ile yükseliş altın ve gümüş tarafında bekliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Dolardaki yükselişler kalıcı değil

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolardaki yükselişlerin kalıcı olmadığını vurguladı. Doların yakın zamanda değer kaybedeceğini ve yatırımcısını üzeceğini belirten İslam Memiş, dolar yatırıcıları için önemli tavsiyelerde bulundu. Bunlar ile beraber İslam Memiş, doların ülkemizde sürekli olarak dalgalancağını anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Paritelerden ve altın ve gümüş gibi ons bazındaki değerlerdeki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilirler. Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları nedeniyle dolar/TL kuru 17.65 seviyesine kadar düşmesine neden olabilir. Bu yüzden 18 TL üzerine tutunamayan bir kur var, bu haftaki yükselişler kalıcı olmayacak.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş çarpıcı açıklamalarda bulundu. Döviz büfesi nasıl açılır, nelerin yapılması gerekir?

Gram altın yıl sonunda kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam EMmiş, gram altın yatırımcıları için önemli bir tavsiyede bulundu. Yapmış olduğu açıklamalarda sıklıkla gram altının yıl sonunda hangi seviyeden satılacağının altını çizen İslam Memiş, bütün dünya merkez bankalarınca altın fiyatlarının baskılandığını belirtti. Bunlar ile birlikte İslam Memiş, gram altın ile beraber gram gümüş fiyatlarında da yükselişlerin geleceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e göre gram altın fiyatları, yıl sonunda 1450 TL seviyesine kadar çıkacak. 2022 yılının başından beri bu tahminini sürdüren İslam Memiş, ekonomide bir kırılma yaşanmaması durumunda da bu tahmininin arkasında duracağını aktardı.