Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son dönemlerde yapmış olduğu gram altın ve dolar açıklamaları ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamalar ile gündemden düşmek bilmeyen İslam Memiş, özellikle yapmış olduğu altın tahminleri ile yatırımcılara yol gösteriyor. Gram altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye geleceği tahminleri ile yatırımcıların ne yapması gerektiğini anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son açıklamalarında dolar ile ilgili şoke eden açıklamalarda bulundu. Dolardan uzak kalınması gerektiğinden bahseden İslam Memiş, dolar yerine euro ve sterlin gibi diğer dünya para birimlerine yatırım yapılmasının mantıklı olabileceğini anlattı.

Dolardan uzak durun

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde TL olan kişilerin kesinlikle dolar yatırımı yapmaması gerektiğini belirtiyor. Buun nedeni ise şu an için oldukça pahalı olan doların, yatırımcısına diğer para birimleri gibi kar yaptırtmayacağı. Bu yüzden de dolar yerine başka para birimlerine yatırım yapılması, küçük yatırımcılar için çok daha karlı olacak. Ek olarak ise doların bir yatırım aracından ziyade bir ödeme aracı olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen İslam Memiş, son dönemlerde yükselen doların yerine altın yatırımının daha mantıklı olacağını anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Doları bir yatırım aracı olarak görmüyoruz. Her ne kadar değer artışları devam etse de dolar bir yatırım aracı değil bir ödeme aracıdır. Dolardan uzak kalması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Gram altın yıl sonunda kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda altın fiyatlarının kademeli bir şekilde artacağının altını çizdi. Şu an için altın fiyatlarının ucuz olduğunu belirten İslam Memiş, gram altın fiyatlarının ilk olarak bin 200 TL seviyesine kadar yükseleceğinin altını çizdi. daha sonra ise gram altın fiyatlarının yükselişlerinin deva edeceğini belirten İslam Memiş, yıl sonuna doğru gram altın fiyatlarının bin 400 TL seviyesine kadar yükseleceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılında ise gram altın için konuşulacak olan rakamı bin 500 TL olarak açıkladı.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten piyasa yorumları. Ne zaman gram altın alınmalı?

Altın şu an çok ucuz

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şu an dolar yerine altına yatırım yapılmasının çok daha mantıklı olabileceğini düşünüyor. Bunun nedeni ise altın fiyatlarının şu an için çok düşük olması. Değerinin altında satılan altına yatırım yapmanın mantıklı olabileceğini vurgulayan İslam Memiş, gram altın ya da diğer altın çeşitleri için büyük bir fırsatın ayağımızda olduğunun altını çizdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın fiyatları da aslında yatırımcısına eline yeni TL geçmiş olan vatandaşlara veya önümüzdeki yıl düğün yapacak hazırlık yapmak isteyen vatandaşlara da çok güzel fırsatlar sunuyor. Altın fiyatlarının çok ucuz olduğunu ve gereğinden daha fazla değer kaybettiğini düşündüğümüz için de altın fiyatlarının bugünlerde bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Kesinlikle. Ancak şunu unutmamak gerekiyor. Kısa vadeli bir beklenti içine girmemek gerekiyor. 2023 yılının hazırlığını yapmak gerekiyor. 984 lira seviyesinden gram altın alan bir yatırımcı büyük bir ihtimalle 2-3 hafta sonra 1.000 lira seviyesinin üzerinde bir gram altın görecektir. Bugünleri de fırsata çevirmek için bir fırsat olarak görmesi gerekiyor.” sözlerini sarfetti.