Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu yorumlara genellikle gram altın ve dolar fiyatı üzerinden konuşan İslam Memiş, borsa ve diğer dünya para birimleri hakkında da önemli bilgilendirmeler yapmayı da ihmal etmiyor. Son zamanlarda ise genellikle gram altının yıl sonundaki fiyatları hakkında konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaların şu an için dünya genelindeki 25 farklı merkez bankasının vereceği faiz kararında olduğunu belirtti. Bu faiz kararı verecek merkez bankaları arasında ise en dikkat çekeni Amerikan Merkez Bankası (FED) ve Türkiye Cumhuriyet merkez Bankası yer alıyor. Türkiye’yi bu iki merkez bankasının vereceği faiz kararları çok etkileyecek. unlara ek olarak gümüş fiyatları ile ilgili de önemli açıklamalara yer veren İslam Memiş, gram altın biriktiremeyenlerin gümüş biriktirmeye başlaması gerektiğini vurguladı.

Gümüş altından pozitif ayrışacak

Altın ve para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, bildiğiniz gibi aylardır gümüş fiyatları ile ilgili yorumlarını yapmaya devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamalarda gümüş fiyatlarının çok yükseleceğini ve yakın bir zamanda düğünlerde bile gümüş takılmaya başlanacağını belirtti. Bunlara ek olarak konut almak isteyen vatandaşların da elini çabuk tutması gerektiğini savunan İslam Memiş, altın fiyatlarının da son 20 yıldır yatırımcıları üzmediğini ve bu şekilde devam edeceğini belirtti. Atın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Şu ana kadar devam ettirdikleri gelenekçi yapıdan vazgeçmesinler. Fiyata değil miktara bakacaklar. Gram altı/TL fiyatı geçen yıl bu vakitlerde 500 TL civarındaydı. Gram altın yatırımcısını son 20 yıl olduğu gibi yine üzmedi. Değer artışları devam ediyor. Konut almak isteyen vatandaşlara bir an önce ev almalarını önerebilirim.” ifadelerine yer verdi.

TCMB’nin belirsizliği sürüyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararında belirsizlikler olduğunu ve bu belirsizliklerin devam ettiğini dile getirdi. İç piyasalar hakkında yorum yapmanın oldukça zor olduğunu vurgulayan İslam Memiş, TCMB’nin faiz kararının öngörülebilir olmadığını ancak öngörülebilir bir kararın çıkacağı bilinse de yabancı yatırımcıların da Türkiye’ye akın akın gelebileceğini anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararı için “Yüzde 50, yüzde 50. Ya pas geçecek ya da 100 baz puan düşürecek. Mantık çerçevesinde pas geçmesi gerekiyor.” diye bir açıklama yaptı.

İLGİLİ MAKALE  Gram altın 1500 TL olacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı

Dolar alacaklar ne yapmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar alacaklar için de önemli açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamalarda dolar alacakların sakin kalıp beklemeleri gerektiğini aktaran İslam Memiş, “Bu haftayı karar verme haftası olarak görmeli, volatilitenin yüksek olması nedeniyle tuzaklara düşmemeli, karar vermek için Cuma gününü beklemeli.” sözlerini sarfetti.

Yıl sonunda gram altın ne kadar olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hemen hemen her açıklamasında gram atlın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye geleceğini söylüyor. Yıl sonuna yaklaşmamız ile beraber de seneye gram altın için hangi seviyelerin konuşulacağını belirtti. Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılında gram altın için 1500 TL seviyelerinin konuşulacağını ve yıl sonuna kadar da gram altın fiyatlarının 1400 lira seviyelerini aşacağını belirtti.