Dolar yine güne 17 liranın üzerinde başladı. Konu hakkında önemli açıklamalar yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Bu işlerin çocuk oyuncağı olmadığını vurguladı. Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel’in söylemleri üzerine yorum yapan İslam Memiş, “Tam mahalle dedikodusu işi oldu, ayağa düştü bu işler.” dedi.  Bununla beraber de Necmettin Batırel, “Yurt dışından bavulla dolar akacak. Dolar 6 liraya düşecek.” diye bir iddia ortaya attı.

Necmettin Batırel neler söyledi?

Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, dolar kurunun 6 liraya düşeceğini iddia etmiş. Bununla beraber benzin fiyatlarının da 10 liraya kadar düşebileceğini ortaya atan Necmettin Batırel, “Eylül ayında Türk ekonomisinde devrim niteliğinde büyük bir değişim yaşanacak. Yurt dışından bavulla dolar akacak. Kurlar yerlerde sürünecek. Türk lirası büyük değer kazanacak… Rakam vermek istemiyorum, ama bu durumda dolar 6 lira da olur, 8 lira da 9 lira da… Piyasadaki suni fiyat artışlarının kökü kazınacak. Bu durumda. 26 liradaki benzin-motorin 10 liraya düşer.” sözlerine yer verdi.

Video: İslam Memiş cevapladı: Hangi altın, hangi gümüş çeşitleri alınmalı ya da alınmamalı?

İslam Memiş’ten sert tepkiler

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Necmettin Batırel’in yapmış olduğu uçuk tahminlere karşı isim vermeden sert dille bir eleştiride bulundu. Devlet ekonomisinin bakkal yönetir gibi yönetilmemesini belirten İslam Memiş,“Arkadaşlar, bakkal dükkanı gibi devlet ekonomisi yön değiştirmez. Matematik vardır, kararlar vardır, sistem vardır Mış, muş, miş ile kafa yormayın Cebinize bakın doğruyu o size söyler Ona göre işinize bakın.” diye tepkisini dile getirdi.

Yaptığı eleştirileri daha da sertleştirerek kendi Twitter hesabından konuşan İslam Memiş, ‘Çuvalla para gelecek’ sözlerine dikkat çekti. Bu işin mahalle dedikodusuna döndüğünü vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, “Lafa bakar mısın ‘Çuvalla para gelecek’ Böyle bir cümle kurmak, ne bileyim diyecek bir şey de bulamıyorum Çuvalla para ne demek? Tam mahalle dedi kosusu işi oldu, ayağa düştü bu işler. Sessiz olan akıllı arkadaşlarım Eylül-Ekim’e hazırlık yapıp işinize bakın. İlave yaparak yola devam..” diye tepki gösterdi.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş asgari ücret zammı için Temmuz ayını işaret etti. Bitcoin fiyatlarının yükseceğini söyledi. Önümüzdeki ay dolarda neler olacak?

Gram altında son durum ne?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ile ilgili yorumlarını yapmaya devam etti. BBDK’nın kararı sonrası gram altında sert düşüşler yaşandı. Fakat dolar kurunun tekrar toparlanması ile beraber, gram altında da toparlanmalar meydana gelmeye başladı. Konu hakkında yorumlarını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altının da dar bir bant aralığında işlem gördüğünü ifade etti. İslam Memiş, “1780 3 defa denendi. Gram altın ise Kapalı Çarşı’da 984 TL seviyesinde. Hızlı bir toparlanmayla birlikte 988 lirayı gördü. Tatil sezonu nedeniyle TL ile işlem yapacaklar için gram altında 950-1000 arasında işlem gerçekleştirilebilir.” sözlerini sarfetti.

Seyredin: Tatil öncesi yapmamız gerekenler. İslam Memiş’ten tatil öncesi önemli tavsiyeler

Alım yapmak isteyenler için son fırsat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alacaklar için şu dönemin son fırsat olduğunu belirtti. Gram altın ve dolar fiyatalarının tekrardan toparlanması, birçok yatırımcının direkt olarak yatırım yapma isteğini kabarttı. Ancak İslam Memiş, yine de gram altın yatırımcılarının kademeli alım yapamsı gerektiğinin altını çizdi. İslam Memiş, “Makas aralıklarını göz önünde bulundurmalıdır. 6 ay öncesinde 780 liraydı. Bugün 988 lirayı konuşuyoruz. Yılsonuna kadar 1450’ye kadar görülebilir. 1000 lira seviyesindeki rakamları son kez alım olarak değerlendirebilirsiniz. Ons altında toparlanma isteği var.” yorumlarını yaptı.