Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Son aylarda yapmış olduğu tahminlerin doğru çıkması ile beraber yatırımcıların güvenini kazanan İslam Memiş, asgari ücret zammı hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Enflasyon oranlarının nasıl değişeceği, euro ve dolar kurlarının ne yönde hareket edeceğini vurgulayan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kripto para piyasası ile ilgili tahminlerini de açıkladı. TGRT Haber’e konuşan altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar, asgari ücret, Bitcoin ve genel ekonomi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dolarda neler oluyor?

Geçtiğimiz Pazartesi günü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamaların ardından, şirketler döviz sattı ve doların büyük oranda düşmesine sebep oldu. Bu durum ile alakalı konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dolar şu an için biraz toparlandı. Yatırımcısının 16-17 TL arasındaki kuru takip etmesi gerekiyor. Şu andaki piyasa şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda dolar, 16-17 TL bant aralığında olması gerekiyor. Aşağıda 16.35 TL destek seviyesi, yukarıda ise 16.80 TL direnç seviyesi. Temmuz’da yeni sürpriz karalar alınabilir. Temmuz ve Ağustos aylarında enflasyon bir miktar gerileyecek, böylece 17 TL üzerindeki kur atakları engellenmiş olacak.” sözlerine yer verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun almış olduğu kararlar ile birlikte Ticari Kredilerde döviz sınırlaması getirildi. Bu alınan karar da piyasalar üzerindeki etkisini halen sürdürmektedir. Alınan karara göre kasasında 900 bin dolardan fazla döviz bulunduran şirket ya da işletmeler, Türk lirası olarak kredi kullanamayacak.

Asgari ücret zam beklentisi 1.000 TL üstü

Enflasyon oranlarının bu denli artması ile beraber Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ev geçindirmekte zorlanmaya başladı. Bu zorluklar karşısında da asgari ücrete yıl ortasında da bir zam yapılması gündemde. Geçtiğimiz günlerde toplanan kabine toplantısında asgari ücret zammı konusunda konuşuldu ve yapılacak zam görüşmeleri konusunda net bir karara varılmadı. Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, asgari ücrete gelecek olan zammın Temmuz ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirti. Piyasaların 1.000 Türk lirası üzerinde bir asgari ücret zammı beklediğini belirten İslam Memiş, yapılacak olan asgari ücret zammının Temmuz ayı içerisinde açıklanacağını dile getirdi.

İLGİLİ MAKALE  Ekonomide büyük çöküş sinyali. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'in dolar kuru ile ilgili şoke eden tahmini. Gerçek enflasyon ne kadar?

Kripto paralarda hareketlilik olacak

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kripto paralar ve özellikle Bitcoin’de hareketlenmeler beklediğini dile getirdi. Bitcoin fiyatları geçtiğimiz haftalarda büyük bir düşüş yaşadı. imdilerde de 20 ile 21 bin dolar aralığında sıkışan Bitcoin’in yükselişine müsade edilmediğini düşüşünen İslam Memiş, yakın bir süre içerisinde Bitcoin ve diğer kripto paraların tekrardan yükselişe geçeceğini vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Kripto paraların yukarı yönlü hareketlerine müsaade edilmiyor. Ben bir hareketlenme olacağını düşünüyorum. Çünkü 20 bin dolar üzerindeki rakamsal tutunma değeri devam ediyor.” diye konuştu.

İzleyin: İslam Memiş Yorumladı: Dolarda Takip Edilmesi Gereken Seviyeler Ne? Asgari Ücret Zammı Ne Olacak?