Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu yorumlar ile yatırımcıları bilgilendirmeye devam ediyor. Özlelikle gram alatın hakkındaki yorumlarının doğru çıkması ile birlikte takipçi kitlesini bir hayli büyüten İslam Memiş, gram altın için son videosunda önemli uyarılarda bulundu. Yapmış olduğu uyarılarda gram altın yatırımcılarının canının yanabileceğine dikkat çeken İslam Memiş, FED’in kararları doğrultusunda piyasanın yeniden şekilleneceğini belirtti.

Ekrandaki fiyatlara kanmayın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve doların ekrandaki fiyatlarının yanlış olduğunu, çünkü serbest piyasalarda çok daha farklı bir fiyatlama olduğunu belirtti. BUnunla birlikte İslam Memiş, “Sadece satın alma için değil, bozdurma için dahi ekranlardaki fiyatlar geçerli değil. Elinizdeki malı ucuza kaptırmayın. Gram altın TL 1023-1028 aralığında, elinizdekini tutup da 1007’den bozdurup canınızı yakmayın.” ifadelerini kullandı.

Dolar ve altın yatırımcısını uyaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ekrandaki dolar fiyatının 18,12 olduğunu ancak serbest piyasalarda doların 18,22 ila 18,25 TL arasından satıldığını belirtti. Bu durumun aynı şekilde gram altında da geçerli olduğunu belirten İslam Memiş, “Dolar TL kuru ekranlarda 18.12 lira ancak serbest piyasalarda 18.22-18.25 aralığında. Dolar tarafındaki pozitif görünümün devam etme nedeni dolar endeksinin 109’a kadar yükselmesi. Uluslararası piyasalarda dolar değer kazandı. 18 üzeri ataklar doların tekrar yukarı yönlü hamleyi kırmasına neden oldu. 18.20 güçlü destek seviyesi. Altında 18.10 var ama siz ekranlarda 18.12 olarak görüyorsunuz ama serbest piyasalarda bu rakamlar yok.” diye konuştu.

Doları en güçlü para birimi olarak göstermeye çalışıyorlar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların diğer ara birimlerine karşı değer kazanmasının hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Doların en güçlü para birimi olduğunu kanıtlamaya çalıştıklarını belirten İslam Memiş, euro’nun da şimdiden dolara karşı büyük değer kayıpları yaşadığını aktardı. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Euro/TL’nin gerçek kuru 18.11-18.17 aralığında. Euro, doların yine altına sarktı. Muhtemelen bu baskılanma devam ederse, 0.80’lere kadar inme ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Avrupa’daki enerji krizleri, Fed’in politikaları, dolar endeksinin yükselmesi euro’nun değer kaybına neden oldu. Euro’nun gereğinden fazla değer kaybetmesi, elinde dolar olan arkadaşlarımıza orta ve uzun vadeyi göz önünde bulundurabilirlerse avantaj sunuyor. İnsanlara bir şeyleri kabullendirmek için uğraşıyorlar. Dolar en güçlü para birimi, ABD en güçlü ekonomi diye insanlara kabullendirmeye çalışıyorlar. İnsanlar bıkana kadar da bu süreci böyle devam ettirecekler.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş'ten şaşırtan dolar yorumu. Dolar Eylül ayına çakılacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ve dolar fiyatlarının yıl sonu seviyelerini söyledi

Pariteleri değerlendirin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyardı. Yapmış olduğu uyarılarda paritenin önemini vurguladı. Parite ile işlem yapılmasının önemli olduğunun altını çizen İslam Memiş, “Piyasaları manipüle eden kişiler dolar karşısındaki bütün yatırım araçları ve para birimlerini baskılamaya devam ediyor. O yüzden dolarım var, değerlendirmek istiyorum diye soranlar, 1 seviyenin altında olan paritenin orta ve uzun vadede kaçırılmayacak fırsat olduğunu unutmaması gerekiyor.” açıklamasını yaptı.