Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu ekonomi yorumları ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Özlelikle gram altın ve dolar hakkında yapmış olduğu yorumlar ile dikkatleri üzerine toplayan İslam Memiş, yıl sonu için yapmış olduğu gram altın tahminleri ile gündem olmaya devam ediyor. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) almış olduğu faiz kararı sonrası piyasalarda büyük bir hareketlilik başladı. Bu hareketlilik sonrasında ise dolar endeksi yükseldikçe yükseldi. Dolar endeksinin bu kadar yükselmesi altın fiyatlarının son iki yılın en düşük seviyesine itti. Hali hazırda Ons altın fiyatlarının bu kadar etkilenmesi, gram altın fiyatlarının da düşmesine neden oldu.

Beklentiler doğru çıktı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası’nın almış olduğu politika faizi ile beklentiler doğru çıktı.Beklentiler, FED’in 75 baz puan arttırmana yönelikti. Bu şekilde gelen karar ile birlikte beklentiler de doğru çıktı. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) almış olduğu faiz kararı ile birlikte piyasalarda önemli gelişmeler yaşanmaya başladı. Bu gelişmelerin en çok etkilediği şey ise dolar endeksi. Dolaylı yoldan altın fiyatlarını da etkilendi. Dolar endeksinin zirveye çıkması ile brilikte altın fiyatları rekor bir düşüş yaşadı.

Ekim ayına hazırlık yapın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ekim ayı birlikte birçok şeyin değişeceğini söyledi. Bu detaylardan biri de dolara karşı dikkatli olunması. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar yerine farklı dünya para birimlerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Dolardan uzak kalın. uyarısında bulunan İslam Memiş, Euro ve Sterlin gibi diğer para birimlerine yönelinmesi konusunda ısrarcı. bu şekilde Ekim ayına hazırlık yapılabilir.

Dolardan uzak durun

Altın ev Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, birkaç aydır dolara karşı çok da sıcak yorumlarda bulunmuyor. Bunun nedeni ise doların düşeceğini düşünmesi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun düşüş yaşayacağını ve yatırımıların zarar edeceğini söyledi. Şu an için dolardan daha ucuz olan varlıklara yönelinmesi gerektiğini savunan İslam Memiş, “Uluslararası piyasalardaki değer artışını da gördük. Piyasalar, öncesinden bunu fiyatlamamıştı, şimdi fiyatlamaya başladı. Bu da dolar kurunu artıracak. Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum. Euro dolara karşı ucuz kalmaya devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş, araba almak isteyen vatandaşları uyardı: 'Bugünkü fiyatlardan sakın almayın'

Kur korumalı mevduata para yatıranlar ne yapmalı?

Para Türk Lirası

Para Türk Lirası

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kur korumalı mevduat sisteminde TL bulunduran kişilerin ne yapması gerektiği konsunda önemli açıklamalar yaptı. Yapış olduğu açıklamalar ile ellerinde TL bulunduran kişilerin nasıl hamleler yapması gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapan İslam Memiş, “Bir haftalık süreç içinde yatırımcılar kararını vermeli. KKM’de param var, boşa çıktı dolar alayım mı? Hayır. Şöyle bir hamle yapabilirsiniz, elimde TL var. Ben TL’yi altına çevirip KKM’den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi cebime koyarım. Altın gramı yükselince aradaki farklı alacağımdan zararım olmuyor. KKM’de TL’de duranlar, eline yeni TL geçenler bu hamleleri değerlendirebilir. Dolara sıcak bakmıyorum. Dolar 20 yılın zirvesinde, euro 20 yılın dip seviyesinde. Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? Buna karar vermeniz lazım. Ben alırım altınımı, KKM’ye koyarım, aylık getirimi alırım, altınım zaten altın olarak duruyor. Haliyle kaybım olmayacak.” diye konuştu.