Son haftaların popüler ismi altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı doğru tahminler ile birçok yatırımcının takibini kazanmayı başarı. Bununla beraber gram altın fiyatları ile ilgili tahminleri ile dikkatleri üzerine toplayan İslam Memiş, yıl sonunda gram altın fiyatlarının en az 1450 Türk lirası olabileceğini söyledi. İslam Memiş, 2022 yılında piyasaların sürekli olarak dalgalanacağını ve bu yüzden de yatırımcıların şimdiden yatırım yapıp pozisyonlarını alması gerektiğini vurguladı.

Yükselen enflasyon nedeni ile altın alacaklar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dünyada büyük bir enflasyon krizinin olduğuna dikkat çekti. Bununla beraber enflasyonu fiyatlamak isteyen yatırımcıların sürekli olarak altın alacaklarını söyleyen İslam Memiş, bununla beraber FED’in sürekli olarak altın fiyatlarını baskılayacağını belirtti. Altın ve dolar arasında bir savaşın olacağını belirten İslam Memiş, altın fiyatlarının baskılanması için FED’in sürekli olarak faiz arttırma politikasına başvuracağını anlattı.

Ons Altın 2000 dolar olur

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın fiyatları ile ilgili yorumlarına devam etti. Ons altın fiyatlarının yıl sonunda 1960 dolar ile 2000 dolar seviyelerini test edeceğini belirten İslam Memiş, bu konu ile ilgili “1960 hatta 2000 dolar seviyesindeki ons altın ve FED’in faiz kararıyla tüm dünyada doların değer kazanacak olması nedeniyle gram altın fiyatı üzerinde yaptığım çalışma bana yıl içinde gram altının 1450 lirayı göreceğini işaret ediyor.” yorumlarında bulunmuştu.

Dolarda yaprak kımıldamıyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunda hareketlilik olmadığını ve dolar kurunun 14,70 Türk lirası seviyesinin üstünde kalıcı olmadığını belirtti. İslam Memiş, Dolar TL kuru şu anda 14.64 lira seviyesinde. 14.70 lira seviyesinin üzerinde kalıcı olamadığını gözlemliyoruz. 14.58 ile 14.68 lira arasını takip etmeye devam ediyoruz. Euro TL kuru 15.82 lira şu an itibariyle. 15.60 ile 16.10 lira seviyelerini takip etmeye devam edeceğiz. Euro dolar paritesinin 1.08 bandının altına sarktığını gözlemliyoruz. Dolar haftaya değer artışlarıyla başladığı için paritenin biraz daha değer kaybetmeye başladığını gözlemliyoruz. Şu anda 1.0797 seviyesinde.” ifadelerini kullandı.

Video: Bu hafta ne ucuz ne pahalı?

Gram altın artıyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarındaki artışın nedenlerini açıkladı. Yatırımcılara belli uyarılarda bulunan İslam Memiş,“Gram altın TL 934 lira seviyesinde. Ons altın haftaya yükselişle başladı. Enflasyon ve Çin büyüme verileri nedeniyle emtia fiyatlarına biraz daha rağbet olduğunu gözlemliyoruz. Ons altının 1988 dolar seviyesine kadar yükselmesi, gram altının da 2. direnç seviyesi olan 930 liranın üzerine yükselmesine neden oldu. 920 ile 940 lira aralığını bu hafta takip edeceğimi söyleyebilirim. Gümüşün gram fiyatı ise 12 liranın üzerinde haftaya başladı. Gram fiyatı şu an itibariye 12.14 lira. Gümüşün ons fiyatı 25,83 dolar seviyesinden haftaya başladı. Bütün emtialarda olduğu gibi gümüşün ons fiyatının da haftaya yükselişle başladığını gözlemliyoruz. Gümüşün ons fiyatında 24.80 ile 25.80 dolar aralığını takip edeceğim. Eğer 25.80 dolar seviyesi kalıcı olursa bir sonraki atakta 26.20 dolar seviyesine doğru bir yükseliş söz konusu olabilir.” sözlerini sarfetti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıklanan enflasyon rakamlarından sonra umutsuz konuştu. Altın kahini dolar 18 TL olur dedi! (5 Nisan 2022)

Altın ile ilgili tahminlerinin doğru çıkması ile birlikte birçok yatırımcının ilgisini çekmeyi başaran Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren tahminlerde bulundu. Bunlar ile beraber İslam Memiş, yaşanan küresel gelişmelerin Ons altın fiyatlarını nasıl etkilediğini ve gram altının ne yönde hareket edebileceği ile ilgili tahminlerini aktardı. Nisan ayının final ayı olacağını ve Mayıs ayında fırtına kopacağını belirten Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Bu haftanın gelişmelerini yine Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelerin doğrultusuna bağlı olarak değişebileceğini belirtti. Aynı zamanda FED’in faiz kararının oldukça önemli olduğunu vurgulayan İslam Memiş, halkın hissettiği enflasyon rakamının açıklanandan çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

İslam Memiş umutsuz konuştu

Açıklanmış olan enflasyon rakamları sonrası, tarımdaki başarısızlığa değinen Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, oldukça umutsuz konuştu. Türkiye’deki enflasyonun en az 2023 yılının orta aylarına kadar yükseleceğini belirten İslam Memiş, Rusya ve Ukrayna’yı barıştırmanın Türkiye’nin gündemi olmaması gerektiğini söyledi. Türkiyenin asıl gündeminin ekonomi ve enflasyon olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Enflasyon yüzde 61 açıklandı ama halkın hissettiği enflasyon yüzde 120’nin üzerinde.
Ekonomi yönetiminde zihniyetin değişmesi gerekiyor. Tarım politikasının bir nokta milli mücadeleye dönüşmesi gerekiyor. Bana göre Rusya ve Ukrayna’yı barıştırma gündemi Türkiye’nin gündemi değil. Bana göre Türkiye’nin gündemi ekonomi ve enflasyonla mücadeledir. Onlarca tarım bakanı geldi geçti. Neler yaptılar onu hatırlamıyorum. Her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyoruz. Hormonlu gıdalar yemek zorunda kalan bir millet haline geleceğiz. Kilo kilo yerine gram gram almak zorunda kalacağız. Bunlar üzücü şeyler. Enflasyon rakamları artmaya devam edecek. Dört mevsim yaşıyoruz, üç tarafımız denizlerle çevrili ama başarımız sıfır. Hiç iyimser değil.” ifadelerine yer verdi.

Dolar baskılanıyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların bu enflasyon seviyesinde de sabit kalmasının sağlıklı olmadığını düşünüyor. Hatta doların gerilemesinin oldukça tehlikeli olduğunu belirten İslam Memiş, ileriki tarihlerde doların oldukça yüksek seviyelere tekrardan tırmanabileceğini söylüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Bu kadar yüksek enflasyona karşın dolar sabit kaldı hatta biraz geriledi. Sağlıklı mı, bence değil. Günün birinde patladığında fena patlar. Aralık ayında gördüğümüz 18’li seviyeler yeniden olabilir.” yorumlarını yaptı.

Gram için son alım fırsatı mı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın için alım fırsatlarını değerlendirdi. İslam Memiş, “Gram altın 910 lira seviyesinde. Halen 900 ile 920 arasına sıkışmış durumda. Nisan ayında 900’ün altına sarkmalar göreceğiz ama Nisan ayı final ayı. Alım yapan yaptı. Mayıs ayında çok büyük bir fırtınaya karşı hazırlık yapmak gerektiğini düşünüyorum. Ciddi bir küresel daralmayla birlikte çarşı pazar karışacaktır. Döviz kurlarında bir gerileme oldu. Bence kademeli alım yapmak için döviz kurları şu anda çok ucuz. Gram altın tekrar 900’ün altına sarkarsa alım için fırsat sunacaktır. Ons altın 1925 dolar seviyesi kritik. Hem destek hem direnç. Aşağı sarkarsa 1880 dolar, yukarda kaldıkça ise 1960 dolar seviyesi var. Bu bant aralığında gezinmeye devam ediyor.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Artık düğünlerde altın yerine gümüş takacağız! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumları

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar düşebilir dedi. Fiziki altın bulunamayacak (24 Mart 2022)

Son zamanların popüler ismi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı tahminler ile birçok yatırımcının takibini kazanmış durumda. Altın ile ilgili tahminlerinin doğru çıkması, takipçi sayısını her geçen gün arttırmakta. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yakın zamanda fiziki altın bulunamayacağını ve bu yüzden de en iyi yatırım aracının altın olduğunu vurguladı.

Fiziki olarak altın bulamayacaksınız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının her zaman için en iyi yatırım aracı olduğunu vurguladı. Dünya üzerinde en az bulunan madenlerden biri. Ancak dünya üzerinde büyük bir krizin olduğunu belirtti. Bu kriz nedeni ile de altının fiziki olarak bulunmasının oldukça zorlaşacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şimdiden Rusya’nın fiziki altın alımını yasakladığını anlattı.

Gram altın fiyatlarında yakın zamanda 900 Türk lirasının altına sarkmalar beklediğini anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 900 Türk lirası üzerinden altın alınmasının şu an için yanlış odluğunu belirtti. Ayrıca İslam Memiş, yıl sonunda altın fiyatlarının kalıcı olarak yüksekleceğini de belirtti. Yıl sonu için gram altın tahminini 1450 Türk lirası olarak açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, uzun vadeli altın yatırımlarının her zaman için oldukça mantıklı bir yatırım olduğunu anlatmakta.

Dolarda neler olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ile ilgili yorumlarını da anlattı. İleriki tarihlerde dolar fiyatlarının yükselişinin kalıcı olacağını söyleyen İslam Memiş, “Dövizde, emtia ve gram bazlı fiyatlarda yukarı yönlü hareketler biraz daha sınırlı kalmaya devam ediyor. ABD ve Avrupa merkez bankaları başkanlarının konuşmalarını takip ettik. Yine enflasyonla mücadele konusunda beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyerek faiz artırımlarından bahsediyorlar. Ben ABD Merkez Bankası Fed’in Mayıs toplantısında 50 baz puan gibi bir faiz artırımıyla yoluna devam edeceğini tahmin ediyorum. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) baktığımızda da bu yıl faiz artırımı yapma ihtimalini kuvvetli görüyorum” sözlerini sarfetti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurundaki geçen ayın kırmızı çizgisinin 13,80 Türk lirası seviyesi olduğunu belirtti. Ancak bu seviye mart ayı ile birlikte aşıldı. Şimdi ise dolar kurunun 14,80 Türk lirası seviyesinin üstünün ara sıra test edildiğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Geçen ay 13,80 lira kırmızı çizgiydi. Her ne kadar 14,80 üzerindeki rakamlar test edilmeye çalışılsa da bu rakamların ben orta vadede kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Yeniden 14 lira seviyesinin altına sarkma olabilir. Çünkü TCMB’nin faiz artırımı olasılığı her geçen gün yükselmekte” ifadelerine yer verdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın almak için tarih verdi. Altın fiyatları düşecek (11 Mart 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı son yorumlar ile birlikte takipçi kitlesini arttırmaya devam ediyor. Birçok yatırımcının ilgisini çeken İslam Memiş, bütün yatırım enstrümanlarının bu yıl için yukarı yönlü hareket edeceğini açıklamıştı. Bununla beraber altın, dolar ve kripto para gibi birçok yatırım aracının yükselmesi nedeni ile altın alımı hakkında yorumlarda bulundu.

Yatırım araçları yarışacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2022 yılında bütün yatırım araçlarının birbirleri ile yarışacağını ve sürekli yükseleceğini belirtti. Bütün yatırım araçlarının birlikte hareket edeceğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Manipülasyon piyasası oluştuğundan yatırım araçlarının beraber yarıştığı bir durum meydana geldi. Bu da yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Dolar yükseliyor, dış borsalarda satışlar var, partiler diplerde, altın yükseliyor. Ciddi bir belirsizlik var.” diye konuştu.

Kripto paralar için uyarı yaptı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kripto para piyasaları için beli yorumlarda bulundu. Kripto paralardaki yüzde 8’lik değer artışının nedenini amerika Birleşik Devletleri başkanı Biden’ın imzalamaya hazırlandığı Kripto Para Kararnamesi olduğunu söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kripto para yatırımlarının geniş bir bantta yapılmasının sağlıkı olacağını belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Manipülasyon piyasasında yatırımcıların yükseliş ya da düşüş trendine girmemesi gerekiyor. 32 bin ile 52 bin dolar aralığında gelen haber akışlarına göre sert yükselişler ve sert düşüşler olabilir. Hem günlük hem haftalık hem de aylık anlamda dalgalanmalar olabilir.” sözlerini sarfetti.

Gram altın almak için doğru zaman ne zaman?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir tüyo verdi. Yaptığı yorumlar ile birlikte gram altın almak isteyenlerin Amerikan MerkezBankası’nın ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararlarını beklemesi gerektiğini belirtti. Gram altın fiyatlarının 900 Türk lirası altına sarkmasının oldukça olası bir ihtimal olduğunu söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Puslu havanın dağılmasını beklemek gerekiyor. Arkasından Amerikan Merkez Bankası faiz kararına ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararlarına bakmak gerekiyor. Gram altın fiyatının 900 TL altına sarkması güçlü bir ihtimal. Şahsen alım için beklemenin daha sağlıklı bir karar olacağını düşünüyorum. Ons altında da 2.000 dolar altına sarkmalar olacak. Bir şey sürekli yükselmez. Birkaç hafta sabırla bekleyiniz. Yüksek fiyatlardan alanlar düşük fiyatlardan da almak isteyecektir” sözlerini dile getirdi.

Rusya ekonomik olarak çökecek. İslam Memiş piyasalar hakkındaki yorumlarını anlattı. Türkiye nasıl etkilenecek? (1 Mart 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen çatışmanın sonucunda altın ve ve para piyasalarının nasıl etkileneceği hakkında yorumlarda bulundu. Bununla beraber bazı tavsiyeler de veren İslam Memiş, son zamanlarda yaptığı tahminlerin tutması ile bir hayli ün kazanmıştı. İslam Memiş yatırımcıları uyarırken iki konuya dikkat çekti ve “Bunları yapanlar batacak.” sözlerini dile getirdi.

İLGİLİ MAKALE  Nisan ayında altın ve dolar dipleri görecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten euro ve sterlin yorumları

Piyasadaki belirsizlikler yatırımcılarda soru işareti olmasına neden oluyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya’ya yapılan yaptırımlar yüzünden yatırımcıların kafalarında bazı soru işaretlerinin olduğunu vurguladı. Bununla beraber de dünyadaki bütün bankalar, Rusya’yı Swift sisteminden çıkardı. Bu yüzden Rusya, herhangi bir para transferi gerçekleştiremeyecek. Ayrıca Rusya ve Ukrayna’nın kredi notları da 1 puan düşürüldü. Bu düşüş çok büyük bir rakam olmasa bile Rusya’nın ekonomik olarak çökmeyeceği anlamına gelmediğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya’nın ne kadar petrolü ve doğalgazı olsa da bunların herhangi bir şey ifade etmediğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş daha sonra sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu daha önce İran, Venezuela ve Kuzey Kore’ye uygulanmıştı. Sistemin dışında kalınmasıyla Rusya’nın ve ayrıca Ukrayna’nın kredi notu düşürüldü. Bu kadar büyük enkaza rağmen 1 puan çok da büyük değil. Söz konusu Türkiye olsaydı büyük ihtimalle 10 kademe birden düşürürlerdi. Bu süreçte Rusya kendisini nasıl koruyabilir dersek doğal gazı var, petrolü var, altını var ama böyle bir şey yok. SWIFT’ten çıkartılması para transferi yapamayacağından bunlar bir şey ifade etmeyecek. Rusya neler yapabilir? Büyük ihtimalle bankadan para çekmeye limit koyabilirler, faiz artırdılar ama hiçbir şey ifade etmeyecek. Para transferlerinde bir kısıtlamaya gidebilirler. Bir şeyler yapmaya gayret gösterecekler ama sistemin çöküşünü engelleyemeyeceklerdir diye tahmin ediyorum.”

Türkiye bu süreçten olumsuz etkilenecek

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş’e göre, Türkiye bu süreçten olumsuz bir şekilde etkilenebilir. Bunun da en büyük sebebi, enerji ve turizm olarak Rusya’dan büyük faydalar sağlamamız. Ancak yaz sezonu gelen turist sayılarında ciddi bir azalma yaşanabileceğini düşünen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’nin doğalgaz ve petrol alanlarında da birtakım sorunlar ile karşılaşabileceğini belirtti.

Putin’in yaptıklarını Rus halkı ödeyecek

Putin’in sadece Ukrayna’ya savaş açmadığını ve bütün dünyaya meydan okuduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya’nın ekonomik olarak çökeceğini vurgladı. İslam Memiş, “Putin sadece Ukrayna’ya savaş açmadı, dünyanın karşısında, meydan okudu. Bunun bedelini Rus halkı ağır bir şekilde görecek. Sermaye kontrolleri gelebilir bu hafta. Bu da Rus toplumunu daha çok gerer. Hava sahaları Rusya’ya kapatıldı, insanlar orada mahsur kalmış oldu. Kendi toplumu savaşı istemese de ekonomik olarak bunun bedellerini ağır olarak ödeyeceklerini hep birlikte görecekler.” sözlerini dile getirdi.

Bu durumda yatırımcılar neler yapmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan gelişmeler sonrası yatırımcıların neler yapması gerektiğini anlattı. İslam Memiş, sert dalgalanmaların olduğunu vurgulayıp, borsalarda ani düşüşlerin ve ani yükselişlerin olabileceğini söyledi. Bununla beraber Borsa İstanbul’da işlemlerin tekrardan satışa geçtiğini anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Kaldıraçlı işlem yapmayın, al sat yapmayın. Bunlar yapanlar batmaya devam edecek, batacaklar. Çünkü piyasalarda istikrar yok. Piyasalarda teknik okunacak rakamlar yok. Geçen hafta Perşembe akşamı ve cuma günü sert düşüşler gördük. Ons altın 1974 dolardan 1833 dolar seviyesine kadar geriledi. Pazartesi sabahı bir bakıyorsunuz tekrar eski seviyesine dönmüş.” sözlerini sarfettti.

İslam Memiş yastık altında altın bekletenler için çağrıda bulundu (14 Şubat 2022)

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı dün İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Hazine ve maliye Bakanı Nurettin Nebati de toplantıya katıldı ve yeni ekonomi modelini kamuoyuna açıkladı. Nurettin Nebati, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hazırlanan bu ekonomi planını anlattı. Bu şekilde piyasaya altın kazandırılacak ve enflasyon ile savaşılacak. Karışılığı Türk lirası tutarıyla altın mevduat hesabı planının detaylarını ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş anlattı.

Bu yeni sistem sayesinde işbirliği çok daha sıkı olacak

Bu sistem, yastık altında altın tutan yatırımcıların altınlarını ekonomiye kazandırılmasını amaçlamaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre; bankalar ve rafineriler arasında gerçekleşmesi beklenen işbirliği çok daha sıkı olacak, kuyumcular ve rafineriler de kendi aralarında anlaşarak kendi dağıtım ve toplama kanallarını planlayacak.

İslam Memiş yeni ekonomi planını anlattı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin açıkladığı yeni ekonomi planının daha önceden olduğunu fakat bu sistemin güncellendiğini vurguladı. Bu yeniliklerin altın tasarrufu sisteminin nasıl işleyeceğini açıklar nitelikte olduğunu düşünen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni bankalar ve platformların oluşturulacağını dile getirdi. Bütün bunlarla beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kuyumcuların da bu yeni sisteme dahil edileceğini belirtti.

Hedefte 10 bin kuyumcu var

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı sisteme dahil olan 1500 adet kuyumcunun olduğunu söyledi. Ancak bu kuyumcu sayısını arttırmak isteyen mevcut hükümet, yıl sonunda bu kuyumcu sayısının 10 binlere kadar çıkarılmasını planlıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam memiş’e göre, hurda altını olan vatandaşlar da bu altınlarını ekonomiye dahil edebileceklerini vurguladı. Hurda altını olan vatandaşlar için de yeni bir sistemin olacağını belirten İslam Memiş; Bu saatten sonra altın alım ve satım işlemlerini sadece kuyumculardan değil, bankalardan da yapabileceklerini söyledi.

5 bin ton yastık altı altın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yastık altı ne kadar altın olduğu hakkında ciddi belirsizliklerin olduğunu vurguladı. Bununla beraber bu altınların piyasaya kazandırılması, ekonomiyi büyük miktarda canladıracağını düşünen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni ekonomi paketinde birçok detayın eksik olduğunu belirtti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Dünya Altın Konseyi’nin bundan 20 yıl önce Türkiye’deki altın miktarının 5 bin ton olduğunu açıkladığını söyledi. Ancak İslam Memiş bu rakamlara inanmıyor. İslam Memiş, yeni sistem hakkında hassas durumların odluğunu söyledi. Vatandaşın bu sisteme güveninin artması gerektiğini söyleyen İslam Memiş, kur garantisi verilerek. Bu sayede herhangi bir kur değişiminde vatandaş mağdur olmayacak ve bu şekilde de altın yatırımı yapabilecek.