Dolar kuru uzun bir süredir 17,96 TL seviyesinde takılıp kaldı. yatırımcılar da neden doların sürekli olarak bu seviyede kaldığını merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bunlara ek olarak İslam Memiş, gram altın fiyatları ile ilgili de önemli tahminlerini aktardı. Yapmış olduğu tahminlerde gram altının yıl sonundaki fiyatlarını da belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar için konuşulan senaryoları takipçilerine aktardı. Bütün bunlar ile beraber borsayada değinen İslam Memiş, BİST yüz endeksinde yükselişlerin geliştiğini dile getirdi.

“Borsa biraz daha kazandırmaya devam ediyor”

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, birkaç haftadır borsanın yükselişini aktarmıştı. Şimdi de borsanın biraz daha çok kazandırmaya devam edceğini dile getiren İslam Memiş, dolarda 18 lira seviyesini direnç olarak kabul edeceğini açıkladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “BİST yüz endeksinde yükselişin devam ettiğini gözlemiyoruz. Borsa biraz daha kazandırmaya devam ediyor. Dolar/TL 18 lirasını direnç olarak takip edeceğiz, 18 yukarı yönlü kırılırsa yukarıda 18.10 seviyesini takip edeceğiz. Euro/TL kuru 18.32, dolar kuruna bağlı hareketler sergiliyor.” diye konuştu.

Seyredin: Doğru borçlanma nasıl olmalı? İslam Memiş borç alacak ve verecekleri uyardı

“Makas aralığı oldukça açık”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ekrandaki gösterilen emtia fiyatları ile serbest piyasada satışa sunulan emtia fiyatları arasındaki makas aralığının çok açık olduğunu belirtti. Bunlar ile beraber İslam Memiş, hemen hemen her kalemde bir fiyat artışı olduğunu belirtti. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Euro/dolar paritesi yatay olduğu için dolardaki hareketlilik diğer yabancı para birimlerine yön veriyor. Brent petrolün varil fiyatında yüzde 1’lik değer artışı var. Emtia fiyatlarında, yabancı para birimlerinde her şey yemyeşil. Altının onsu 1770 dolar seviyesinde. 1770 destek seviyesi. Gram altın/TL 1028-1035 lira aralığında. Ekran fiyatları ile serbest piyasalarda makas aralığı oldukça açık. Gümüşte pozitif görünüm sürüyor. Gram fiyatı 11.56, serbest piyasalarda 12 lira. Sadece dolar endeksi biraz geri çekilerek başladı.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  Dolar düşecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı dolardaki şoke eden seviye için net tarih verdi

“Şahin tonda açıklamalar yapacaklar”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Çin ve Tayvan arasındaki krize değindi. Jeopolitik risklerin artışına değinen İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası tarafından şahin tonda açıklamalar geleceğine dikkat çekti. Bunlara ek olarak İslam Memiş, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon verilerinin çift haneli rakamalara ulaşabileceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Bu hafta oldukça kritik. Bir, Çin-Tayvan arasındaki gerilim vardı. Jeopolitik riskleri tırmandıran, bakalım nasıl gelişmeler olacak. iki, ABD Merkez Bankası üyelerinin açıklamaları var, şahin tonda açıklamalar yapacaklar, 75 baz puan geleceğine dair piyasaları pompalamaya devam edecekler. Üç, ABD enflasyon verisi çift haneli olabilir. Eğer rakamlarla oynamazlarsa 10.4 civarında bir enflasyon verisi karşımızda olabilir. Rakamlarla oynarlarsa yine tek hanede kalan bir enflasyon rakamı görebiliriz. Oldukça yüksek tansiyonla piyasaların karışık seyirde haftayı tamamlamasını bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

Yıl sonunda gram altın ve dolar kaç TL olur?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmelere dayanarak yıl sonunda gram altın ve dolar fiyatlarının hangi seviyelerde yer alabileceğini belirtti. İslam Memiş’in yorumları, özellikle gram altın yatırımcılarını yakından ilgilendirmektedir. İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonunda yeni bir rekor seviyede yer alacağını belirtti. Yıl sonunda gram altın fiyatlarının 1450 TL seviyelerine kadar yükseleceğini belirtirken, 15 Ağustos tarihine kadar gram altın için alım fırsatının oluşabileceğini belirtmişti. Bütün bunlar ile beraber İslam Memiş, dolar kuru için de tahminlerini aktardı. Dolar kuru için uçuk tahminler yapanlara karşı sitem eden İslam Memiş, doların 30 ya da 40 lira gibi rakamlara çıkmayacağını belirtti. Dolar kurunun yıl sonunda maksimum 20 ile 21 lira seviyeleride dolanacağının altını çizen İslam Memiş, uçuk tahminler bulunan ekonomistlerin laflarına itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.