Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların tekrardan yükselmesinin ardından bazı açıklamalar yaptı. Bu yükselişlerin devam edeceğini vurgulayan İslam Memiş, elinde gram altın ya da dolar bulunduranlar için uyarılarda bulundu. Bunlar ile beraber gram altın fiyatlarının neden tekrardan yükseldiğine dair yorumlarda bulunan İslam Memiş, gram altın ile ilgili öngörülerini paylaştı.

Altın neden yükseliyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının neden yükseldiğine dair bilgilerini paylaştı. İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yükselmesinin altında, doların yükselişinin etkili olduğuna dikkat çekti. Bununla beraber İslam Memiş, elinde altın bulunduran ya da altın almak için bekleyenlere uyarılarda bulundu.

Gram altın almak isteyenlerin şimdiden alması gerektiğini belirten İslam Memiş, elinde gram altın bulunduranların da uzun vadeli yatırımlara yönelmesi gerektiğini vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Yılın geri kalan yarısına baktığımız zaman gram altın/TL fiyatında hızlı toparlanmalar, yükselişler bekliyorum. Yıl sonu 1400 TL’lik öngörümde bir değişiklik yok. Dolayısıyla elinde dolar bulunduranlar, dolar mı altın mı kısmını şöyle değerlendirmeli… Dolar endeksi 86 seviyesinden 106 seviyesine yükseldi.” sözlerine yer verdi.

Ne almak gerekiyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ya da dolardan hangisinin alınması gerektiği ile ilgili yorumlarını paylaştı. Yaptığı yorumlarda gram altın alımı için 950 TL ile 1000 TL arasındaki gram altının alınması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, şu an da altın fiyatlarını alınabilir düzeyde olduğunu belirtti. İslam Memiş, “Ons altın 2053 seviyesinden 1772 dolar seviyesine kadar sert bir şekilde değer kaybetti. Şunu sorgulamak lazım, değeri artan bir şeyi mi değeri kaybeden bir şeyi mi almam lazım? Şu anda dolarla altın almak çok ucuz. Benim nazarımda gram altın TL fiyatı da çok ucuz.” ifadelerini kullandı.

Dünya ucuza biz pahalıya altın alıyoruz

Altın ve Para Piyasaları Uzamanı İslam Memiş, dünyanın ucuza fakat Türk vatandaşlarının pahalıya altın aldığını vurguladı. Bunun sebebini dolar kurunun yükselmesi olarak söyleyen İslam Memiş, son bir yıldır altın ve gümüş gibi emtiaların fiyatlarının baskılandığına dikkat çekti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Emtialar, pariteler dolar karşısında ciddi anlamda yerle bir oldu. Altın ons fiyatı 1776 dolar seviyesinde. Ve dolayısıyla son 1 senedir bu baskılanma devam ediyor. Dünya ucuza altın alıyor ama biz pahalıya alıyoruz. Çünkü dolar kuru gram altını yükseltiyor.”diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Yıl sonunda 1450 lira olacak"

Yıl sonunda altın fiyatlarında neler olur?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda gram altının geleceği nokta ile ilgili ipuçları verdi. Gram altının yaz sonuna doğru yükseleceğinin işaretini veren İslam Memiş, yıl sonunda da dolar kurunun yükselmesi ile beraber gram altın fiyatlarının da 1450 TL seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti. Aynı şekilde enflasyon oranlarının yaz aylarında düşüşe geçeceğini fakat yaz bitimi ile beraber enflasyonda yükselişlerin başlayacağının altını çizen İslam Memiş, enflasyon ile beraber dolar kurunun da yükseleceğini söyledi.