Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. yapmış olduğu uçuk dolar tahminleri sayesinde sürekli olarak gündemde kalmaya devam eden Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikalarını eleştirdi. Bu para politikaları ile bir yere varılamayacağını ve yakın bir süre içerisinde uygulana politikalardan kaynaklı bir dolar kırılması yaşanabileceğini belirten Selçuk Geçer, doların kırılma yaşaması ile beraber dolar kurunun en az 5 kat artabileceği ihtimali ile takipçilerini korkuttu. Konu üzerine önemli açıklamlar yapan Selçuk geçer, doların yıl sonuna kadar nasıl bir yükseliş içerisinde olacağı hakkında önemli tahminlerini aktardı.

Beklentisini açıkladı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili uçuk tahminlerini aktarmaya devam ediyor. Bu tahminlerinin başında ise Eylül ayı itibari ile göreceğimiz dolar kuru mevcut. Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, dolar kurunun Eylül ayının ilk haftalarında 20 lira seviyesinin üzerine çıkabileceği ihtimalini aktardı. Bununla brilikte dolar kurunun kasım ayı içerisinde de 25 lira seviyesini aşacağını anlattı. Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, doların bu şekilde kalmayacağını ve yıl sonuna kadar yükselmeye devam edeceğini belirtti. Özellikle yıl sonuna kadar doların çok fazla yükseleceğini ve 30 ila 35 TL seviyelerinin arasına yerleşeceğini tahmin ediyor. Bunlar ile beraber doların ülkemizdeki enflasyona göre 30 lira seviyesinde olması gerektiğini belirten Selçuk geçer, “Kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla, dolar kurunun 30 liranın kıyısına gelebileceğini düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

“Bu durum bizi 5 Nisan 1994’e götürür”

Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, dolar kuru ve diğer para politikalar ile ilgili yapılanların yanlış olduğunu anlattı. Mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikaları nedeni ile doların birden bire çok yüksek bir seviyeye çıkabileceğini aktaran Selçuk Geçer, Aynı zamanda şu an ki enflasyon ile beraber doların aslında 30 lira olduğunu belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Bu durum bizi 5 Nisan 1994’e götürür, dört beş katına kadar artışlar görürüz. Bir anda 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu 60-70 lira olarak görürüz. Umarım öyle bir şey olmaz ancak bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini hâlâ anlamış değiller. Sadece algı ve sözle yönetilemezsin.” diye konuşmuştu.

İLGİLİ MAKALE  Felaket Tellalı yine yaptı yapacağını. Selçuk Geçer '3. dünya savaşına işaret ediliyor' dedi. Yıl sonunda dolar kaç TL olacak?

Gerçek enflasyon ne kadar?

Enflasyon

Enflasyon

Hükümetin para politikalarını eleştirirken aynı zamanda Türkiye’de yaşanan gerçek enflasyonu açıklayan Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının doğruluk payı olmadığını düşünüyor. Kendi hesaplamalarına göre Türkiye’deki enflasyon oranlarının yüzde 300 seviyesine yaklaştığını ve açıklanan enflasyon rakamlarına göre maaşlara yapılan yetersiz zamlardan halkın çok büyük oranda etkilendiğini belirtti. Düşük seviyelerde gösterilen enflasyon rakamları nedeni ile halka yapılan zamlar, olması gerekenden daha  oluyor. Bu yüzden de insanlar, normalden düşük zam aldığı için de enflasyon tarafından çok daha fazla ezilmeye başlıyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Zaten biz şu anda 30-35 lira aralığında dolar kuruna sahibiz ama Türkiye’de en ucuz şey dolar. Bu böyle kalamaz, devam edemez.” açıklamasını yaptı.