Ara ara gelişmelerin yaşandığı 3600 ek gösterge için bir haber yayınlandı. Birçok çalışanı yakından ilgilendiren 3600 ek göstergeyle alakalı birçok insan araştırma yapmaya başladı. Pekâlâ 3600 ek gösterge ne, 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, 3600 ek göstergenin şartları neler? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifi doğrultusunda hızlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, proje için harekete geçti.

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı tüm vatandaşların yakından takip ettiği konular arasında yerini alıyor. Sadece dört meslek grubunu ilgilendiren 3600 ek gösterge projesine hızlandırma çalışmaları başladığı 2021 Kasım itibarıyla söylenmişti. Devlet memurlarının aldığı maaşlar, emeklilerin ikramiye ve maaşlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapıldığıyla ilgili açıklamalarda bulunulmuştu. Yapılan yeni düzenleme çalışmasında 2200 altı, 2200 ve 3000 gibi ek göstergeler de çalışan ve meslek gurubunu kapsayan tüm çalışanlar 3600 ek gösterge çalışmasıyla genişletileceği haberi verilmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili açıklamayı Ocak ayı itibarıyla yapacaklarını söylemişti. ”İnşallah ocak ayında TBMM’ye getireceğiz.” Açıklama Şubat’ta geldi. 3600 ek göstergenin ne zaman yürürlüğe gireceğinin tarihi belli oldu. 3600 ek gösterge için yılın ilk yarısında yapılacağı söylendi. 3600 ek gösterge kapsamında ikinci toplantı 16 Martta gerçekleşecek. Şimdi gözler 16 Martta yapılacak açıklamalarda… 3600 ek gösterge öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polisleri kapsadığı biliniyordu, yapılan açıklamaya göre yapılan genişletme kapsamında avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfını da kapsayacağı bekleniyor. 3600 ek gösterge aynı zamanda emekli maaşını da yakından ilgilendiriyor. 3600 ek göstergenin yüksek bir meblağdan yatması, emekli maaşının da yükseleceği anlamına geliyor.

Para Sayma

3600 ek gösterge nedir?

3600 ek göstergenin amacı; memurların aldıkları maaşları ve emekli olduktan sonra alacakları maaşları ve emekli ikramiyelerini yakından ilgilendiren bir durumdur. Ek göstergenin yüksek meblağdan yatması, memurların alacakları maaşların, emekli maşı ve emekli ikramiyelerinin yüksek olacağı anlamına gelir. Dolayısıyla memurlar, daha yüksek meblağ kazanmak istedikleri için istihdam unvanlarının 1. derece kadroda görülmesini istemektedir.  Bu nedenle birçok memur, 3600 ek göstergenin ne kadar olacağını merakla beklemektedir.

İLGİLİ MAKALE  Emekli 'maaş promosyonlarında' son dakika müjdesi. Bankalar ard arda duyurdu. Ziraat Bankası, İş Bankası, Halkbank ve diğer bankalar 'promosyon' miktarlarını açıkladı

3600 ek gösterge kimlere verilecek?

3600 ek gösterge projesi; polis, hemşire, öğretmen ve yönetici pozisyonundaki memurları kapsamaktadır. 2200 altı, 2200 ve 3000 gibi ek göstergeler de çalışan ve meslek gurubunu kapsayan tüm çalışanlar 3600 ek gösterge çalışmasıyla genişletileceği haberi verildi. 3600 ek gösterge projesini yöneten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Dört meslek grubunu kapsıyor ama başka statüler de var. Avukatlar var, hukukçular var kurumlarda çalışan hukukçular var, il müdürleri, diyelim ki sağlık il müdürü, şube müdürü. Bütün bu statüleri yeniden adil bir şekilde çalışıyoruz. Belirgin bir şey yok ama o düzenlemeyi yapacağız. Adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme yapmak istiyoruz. Diyelim ki il müdürü 3600, ona bağlı bir memur 3600 olmaz o. Bu düzenleme yapılacak. Daha kapsamlı, adalet duygusunu zedelemeyen, statüler arasındaki farklılaşmayı koruyan. Mesela 3600 diyoruz ama onların dışında farklı başka rakamlar da ek göstergeler de koyabiliriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.