Emekli promosyon ödemeleri ile ilgili bir son dakika değişikliği yapıldı. En düşük emekli maaşı, 2 bin 500 liradan 3 bin 500 lira seviyesine yükseltildi. Temmuz zammı yapılmasıyla beraber en düşük emekli maaşı 3.500 TL’ye yükseldi ve emekliler banka promosyonlarından fayda sağlamaya uygun hale geldiler. İşte bankaların emekli maaşlarına uyguladıkları promosyon miktarları.

Emekli maaşları nasıl taşınır?

Emekli maaşında banka değiştirme işlemi oldukça kolay. Bankasıyla emekli maaşı kapsamında 3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler, diledikleri bankaya başvurup promosyon kazanma fırsatına kavuşabilir. Emekli maaşının taşınması talebi, banka şubeleri ya da e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilir.

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası, yaptığı açıklama sonrasında 1.500 TL altında emekli aylığı alanlara 500 TL, 1.500 TL-2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625 TL, 2.500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750 TL tutarında 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapıldığını duyurdu.

Ziraat Bankası, resmi internet sitesinde “Emekli aylıklarını Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimizin promosyon ödemesinden faydalanabilmesi için maaş ödemelerini 3 yıl boyunca Bankamız aracılığı ile alacaklarına dair başvuruda bulunmaları yeterlidir. Bankamızdan birden fazla emekli maaş ödemesi alan müşterilerimiz için, ödenecek promosyon tutarı; maaş tutarları toplamına göre hesaplanmaktadır. Promosyon ödemesine ilişkin başvurularınızı; Şubelerimiz, İnternet Şubemiz, Ziraat Mobil, ATM’lerimiz, SMS, Müşteri İletişim Merkezimiz aracılığı ile yapabilirsiniz. 4757’ye “PRO” yazıp bir boşluk bırakıp “TC Kimlik Numarası”nı yazarak SMS gönderen müşterilerimiz, Müşteri İletişim Merkezimiz tarafından aranarak onayları alınmaktadır. Detaylı bilgi için 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezimiz ile görüşebilirsiniz.​​​​​​​​​” diyerek açıklamasını tüm emeklilere ilan etti.

İş Bankası

İş Bankası da emeklilere promosyon miktarını duyurdu. İş Bankasına emekli maaşını taşıyanlara 5.000 TL’ye kadar promosyon ücreti verileceğini bildirdi. İş Bankası, 1.500 TL’den düşük emekli maaşı  için 3.500 TL, 1.500 – 2.500 TL arası emekli maaşı için 4.250 TL, 2.500 TL ve üzerinde emekli maaşı için 5.000 TL ödeme yapılacak.
İş Bankası, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, “T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile mevcut maaşını İş Bankası’ndan almakta olan, ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını 27 Haziran – 30 Eylül 2022 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde İş Bankası’na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 5.000 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Üstelik SGK emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlar, Maximum Kart ve ek kartları için ücret ödemiyor, birçok ayrıcalık ve avantajdan da yararlanabiliyor. Yurt geneline yaygın Şube ve Bankamatiklerimiz aracılığı ile emekli maaşına kolayca ulaşmak isteyen tüm emeklilerimiz, İşCep’ten, İnternet Şubesi’nden ya da en yakın İş Bankası şubesinden emekli maaşlarını kolayca taşıyabiliyor.” dedi ve emeklilere müjdeyi verdi.

Emekliler bankada

Emekliler bankada

Halkbank

Halkbank ise emekli promosyonları için müjdeyi verdi. Halkbank’ın yaptığı açıklamaya göre, 1.500 TL’nin altında emekli maaşı alanlara 500, 1.500 ile 2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2.500 TL’nin üzerinde emekli maaşı alanlara 750 TL promosyon ödemesi yapacak.

İLGİLİ MAKALE  ATM'de unutulan para ne olur? Korkmanıza gerek yok, bu bilgiler hayat kurtaracak (Kaynak: soru.com.tr)

Halkbank, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, “1.500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2.500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacaktır. Promosyon ödemesine ilişkin başvurularınızı; tüm Halkbank şubelerimizden, Bank24 ATM’lerimizden, 0850 222 92 62 Halkbank emekli hattımızdan ve Halkbank İnternet Şubesi’nden yapabilirsiniz.” diye duyurdu.

TEB

TEB, emekliler için yapmış olduğu açıklamada emekli promosyonu kapsamında üst limitin 5.500 TL’ye yükseltildiğini duyurdu. Emekli maaşlarının TEB’e taşınması halinde maaşlar ölçüsünde bir promosyon işlemi uygulanıyor. TEB’in  belirlediği maaş oranları şu şekilde: 2.500 TL ve üzeri maaş alan kişilere 5.500 TL promosyon ödemesi yapılacak. Emekli maaşına yapılan zam sonrasında en düşük emekli maaşı 3.500 TL olduğundan, TEB’de tüm emeklilere 5.500 lira promosyon ödemesi yapılıyor.

TEB ise resmi internet sitesinde şu açıklamaya yer verdi: “Emeklilerimize 5.500 TL’ye varan promosyon ve emekli tanıdıklarını TEB’e davet eden müşterilerimize emekli maaşını TEB’e taşıyan her yakını için 250 TL, toplamda 500 TL’ye varan nakit ödül fırsatı. Emekli maaşını TEB’e taşıyarak 36 ay boyunca Bankamızdan almayı taahhüt eden ve Bankamızda en az 2 adet Otomatik Fatura Ödeme Talimatı bulunduran emekli maaş müşterilerimiz 5.500 TL’ye varan promosyon kazanıyor. Promosyona ek olarak Bankamızı tavsiye ettikleri ve emekli maaşını Bankamıza taşıyan her emekli maaş müşterisi yakınları için de 250 TL, toplamda 500 TL’ye varan nakit ödül kazanabiliyor.”