Bir Kurban Bayramı daha gelirken, kalpler huzur ile dolmaya devam ediyor. Bir yandan bayram hazırlıkları başlatılırken bir yandan ise bir gelenek ve aynı zamanda dini gereklilik olarak kurban kesimi yapacak olanlar için de kurbanlık alımları başladı. Kurban Bayramı’nın iyice yaklaşması sonucu kurban pazarları kuruldu, kurbanlık fiyatları ise kurban kesimi yapacak olan vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Güncel kurbanlık fiyatları ise netleşmiş halde paylaşılarak kurban alımı yapacak vatandaşlara sunuldu.

2022 kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?

Ülkemizde Müslüman vatandaşlarımız tarafından kutlanan bir dini bayram olan Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlık fiyatları için araştırmalar da devam ediyor. Büyükbaş ve küçükbaş olarak satılan kurbanlıklar için belirlenen fiyatlar şehirlere göre farklı tarifeler ile karşımıza çıkıyor. Genel olarak bakıldığında ise geçen yıla göre kurbanlık fiyatlarında ciddi bir artış görülüyor. Büyükbaş hayvanlar için belirlenen kurbanlık fiyatları geçen yıla göre yüzde 107,6 oranında arttı. Bu artış küçükbaş kurbanlık fiyatlarında ise yüzde 90,6 oranında bir artış ile karşımıza çıkıyor.

Kilogram olarak bakıldığında ise, geçtiğimiz yıl ortalama olarak kilogram fiyatı 29,46 Türk Lirası olan büyükbaş kurbanlığın kilogram fiyatı 61,15 Türk Lirası seviyesine yükseldi. Küçükbaş kurbanlıklar için ise geçtiğimiz yıl ortalama kilogram fiyatı 33,36 Türk Lirası iken, 2022 yılında küçükbaş kurbanlıklar 63,57 Türk Lirası ücretine yükseldi. Kurbanlık fiyatları için belirlenen güncel satış fiyatları ise küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için şu şekilde karşımıza çıkıyor:

İstanbul kurbanlık fiyatları

İstanbul’da satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 800 Türk Lirası fiyatından başlayarak 4 bin 500 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 34 bin Türk Lirası ile 50 bin Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

Ankara kurbanlık fiyatları

Ankara’da satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 600 Türk Lirası fiyatından başlayarak 3 bin 800 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 33 bin Türk Lirası ile 50 bin Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

İLGİLİ MAKALE  Buğday fiyatlarında son durum! TOBB 3 Kasım güncel buğday ve arpa fiyatları

İzmir kurbanlık fiyatları

İzmir’de satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 700 Türk Lirası fiyatından başlayarak 3 bin 600 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 33 bin Türk Lirası ile 52 bin Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

Bursa kurbanlık fiyatları

Bursa’da satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 600 Türk Lirası fiyatından başlayarak 4 bin 300 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 33 bin Türk Lirası ile 54 bin Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

Adak kurbanı

Adak kurbanı

Adana kurbanlık fiyatları

Adana’da satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 500 Türk Lirası fiyatından başlayarak 3 bin 500 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 33 bin Türk Lirası ile 50 bin Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

Gaziantep kurbanlık fiyatları

Gaziantep’te satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 400 Türk Lirası fiyatından başlayarak 3 bin 200 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 32 bin 500 Türk Lirası ile 51 bin 500 Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

Antalya kurbanlık fiyatları

Antalya’da satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 700 Türk Lirası fiyatından başlayarak 4 bin 100 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 32 bin 500 Türk Lirası ile 52 bin 500 Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

Şanlıurfa kurbanlık fiyatları

Şanlıurfa’da satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 400 Türk Lirası fiyatından başlayarak 3 bin 200 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 32 bin 500 Türk Lirası ile 50 bin 500 Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

Konya kurbanlık fiyatları

Konya’da satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 600 Türk Lirası fiyatından başlayarak 3 bin 500 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 31 bin 500 Türk Lirası ile 50 bin 500 Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

İLGİLİ MAKALE  Umumi tuvalet fiyatları. Umumi tuvalet için ödenecek ücret ne kadar oldu?

Kocaeli kurbanlık fiyatları

Kocaeli’de satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 700 Türk Lirası fiyatından başlayarak 4 bin Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 31 bin 500 Türk Lirası ile 50 bin 500 Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

Mersin kurbanlık fiyatları

Mersin’de satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 400 Türk Lirası fiyatından başlayarak 3 bin Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 31 bin 500 Türk Lirası ile 50 bin 500 Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.

Diyarbakır kurbanlık fiyatları

Diyarbakır’da satılan kurbanlık hayvanlar olarak küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 2 bin 400 Türk Lirası fiyatından başlayarak 3 bin 400 Türk Lirası fiyatına kadar çıkan bir fiyat aralığında satılıyor. bu fiyat aralığı büyükbaş kurbanlık hayvanlarda ise 31 bin 500 Türk Lirası ile 50 bin 500 Türk Lirası aralığında değişim gösteriyor.