Hu bat olarak alım satımları gerçekleştirilen tarım ürünleri olan buğday ve arpalar için belirlenen güncel fiyatlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından belirleniyor. TOBB bünyesinde alım satımları gerçekleştirilen buğday ev arpa çeşitleri için belirlenen güncel fiyatlar gerçekleştirilen son satışlara bağlı şekilde düzenleniyor. Yapılan düzenlemeler ile buğday ve arpa fiyatlarında değişiklikler listelere yansıyor. Buğday ve arpa fiyatlarında son durum TOBB tarafından açıklandı ve listeler düzenlendi.

Buğday ve arpa fiyatlarında son durum

Buğday ve arpa gibi hububat cinsinden tarım ürünleri ülkemizde TOBB bünyesinde çiftçiler tarafından satılmaya devam ediyor. 2022 yılında global enflasyonun artması ile birlikte masraflarını karşılamak adına çiftçiler buğday ev arpaları daha yüksek fiyatlardan satışa sunuyorlar. Sarılan buğday ve arpalar için belirlenen güncel fiyatlar ise TOBB bünyesinde gerçekleştirilen son satışlara bağlı şekilde değişim gösteriyor. TOBB tarafından yayınlanan güncek buğday ve arpa fiyatları farklı şehirlerde gerçekleştirilen son satış işlemleri ile 3 Kasım 2022 tarihinde şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpa çeşidi olarak satışı gerçekleştirilen beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 36 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Küme hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştirilen arpa çeşidi olan yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 13 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 8 bin 152 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 695 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  Demir fiyatlarında ağızları açık bırakan düşüş! Güncel 1 ton inşaat demiri fiyatları

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğday kategorisinde işlem gören kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 90 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan beyaz ve yumuşak kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 500 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan kırmız ve yarı sert kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 740 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere satılan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 849 Türk Lirası seviyesinde görüldü.