Kilo vermek isteyen kişiler internette birçok tarif aramakta. Bu tariflerden biri de oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu tariflerden biri de yoğurt kürü. Yoğurdun insan sağlığına faydaları sayısız. Sindirimi düzenleyen ve kabızlık gibi sorunların önüne geçen yoğurt, aynı zamanda bazal metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bu sayede yağ yakımını hızlandırabiliyorsunuz.

Hızla kilo vermenin formülü olan yoğurt kürü nasıl hazırlanır?

Evdeki malemeler ile çok kolay bir şekilde hazırlayabildiğiniz bu kür, oldukça da lezzetli olmaktadır. Yoğurt kürü için gerekli malzemeler şunlardır:

  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Kekik
  • Sarımsak
  • 1 kase yoğurt

Bu yoğurt kabını hazırlamak için öncelikle, yeterli miktardaki sarımsağı rendeleyin ve yoğurt içerisine atarak iyice karıştırın. Daha sonra ise hazırladığınız baharatlardan birer tatlı kaşığı ya da 1,5 tatlı kaşığı kadar ekleyin. Ardından güzelce karıştırın. Ama karıştırırken dikkat etmeniz gereken husus ise yoğurdu çok hızlı bir şekilde karıştırmamanız, Çünkü hızlıca karıştırırsanız, yoğurdunuz sulanıcaktır ve hoş bir kıvamda olamayacaktır. Bu yüzden bir kaşık yardımı ile aşağıdan yukarıya doğru hareketlerle karıştırmanız yeterli olacaktır.

Yoğurtlu kürün faydaları nelerdir?

Kilo verdirmeyi oldukça hızlandıran bu kür, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamaktadır. Çünkü yoğurt, probiyotik bir besindir ve probiyotik besinler bağırsak hareketlerinin daha verimli ve düzenli olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda verimli çalışan bağırsak, bazal metabolizmanın hızlanmasını sağlamaktadır. Bu sayede yağ yakım hızınız da artacaktır.

Bu yoğurt kürünün içerisinde kırmızı biber bulunmaktadır. Kırmızı biber, kişiye tokluk hissi katmaktadır. Bu yüzden yemeklerden önce bir kase yoğurtlu kür tüketirseniz, yemek sırasında daha az yersiniz ve bu katlanarak kalori açığı oluşturmanızı sağlar. Bu sayede çok hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Aynı zamanda içerisinde bulunan sarımsak ise bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Çünkü sarımsak C vitamini içeren bitki köklerinden biridir ve yüzyıllardır sarımsak, tıp alanında ilaç olarak kullanılmaktadır. Sarımsak, doğal antibiyotik olarak bilinmektedir. Bu özellikleri sayesinde ise vücuttaki enfeksiyonların atılmasını sağlamaktadır.

Yoğurtlu kürün içerisinde bulunan kekik ve nane ise burun ve boğaz yollarını temizlemektedir. Özellikle burnu sürekli tıkalı olan kişilerin bu kürü tüketmesi uzmanlar tarafından sıklıkla önerilmektedir. Burnu ve boğazı tıkalı olan kişiler, geceleri uyurken çok rahat nefes alamazlar. Bu yüzden de uyku kaliteleri oldukça düşük olur. Fakat bu kişiler bu kürü gece yatmadan önce tüketirse, burunları açılacaktır ve çok daha rahat bir şekilde uyuku çekebilirler.

İLGİLİ MAKALE  Yatmadan önce 'yoğurt' yerseniz... İste yoğurdun mucizevi yararları (Kaynak:soru.com.tr)

Bu kür aynı zamanda enerji vermektedir. Eğer bu kürü gece yatmadan önce tüketirseniz, sabah uyandığınızda çok daha dinç hissedeceksiniz. Bunun sebebi ise daha hızlı çalışan metabolizma ve kırmızı biberin içeriğindeki maddeler. Bu maddeler kişiye enerji vermektedir. Bununla beraber kırmızı biber de tıpkı sarımsak gibi bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu yüzden bu kürü soğuk kış aylarında tüketmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede soğuk kış günlerinde grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskiniz de azalıcaktır.