Kış mevsimlerini yaşadığımız hastalığın ve mikropların revaçta olduğu şu günlerde limonun sağladığı faydaya inanamayacaksınız. Yatmadan evvel, ayağınızın altına sürdüğünüz limonun tedavi mucizevi etkisi ilaç gibi gelecek. Tam ortadan ikiye böldüğünüz limon ile hastalıklardan korunmanız mümkün olabilir. Bakın yatmadan önce ayağınızın altına sürdüğünüz limon ne işe yarıyor?

Uyumadan evvel ayak altına sürülen limon ne işe yarar?

Temizlikten tutun birçok konuda adeta şifa dağıtan C vitamini yönünden zengin limon uyumadan önce ayağın altına sürülmesiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesine sebep oluyor. Grip esnasında ayağın altına sürülen limon bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra, tüm ağrıların ve sızıların sonu oluyor. Ayak altına sürülen limon, kişilerin hastalıklara yakalanmasının önüne geçerek bağışıklık sistemini bir duvar misali örüyor. Vücudumuzda topuk ve ayak bölümleri en hızlı emilimi sağlayan uzuvlarımızdandır. Bu uzuvlara sürülen limon, yaydığı c vitamini ve diğer tüm vitamin minerallerin direkt olarak vücuda karışmasını sağlıyor. Ayak altı ve topuğa sürülen limon, hızlı şekilde bedenimize yayılarak, öksürük soğuk algınlığı gibi birçok problemlerle savaşmamıza yardımı oluyor.

Ayak altına limon nasıl uygulanmalı?

Taze ve dolgun bir limonu ortadan ikiye bölerek bir miktar deniz ya da himalaya tuzu ekleyerek ayak altı ve topuklarınıza sürebilirsiniz. Ayak altına sürdüğünüz limonu dairesel hareketler ile topuğunuza kadar masaj yaparak yaklaşık 10 dakika kadar uyguladığınızda grip enfeksiyonunuzu sorunsuz ve kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz. Bu uygulama aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, sizi daha dinç ve sağlıklı uyanmanıza sebep olacaktır.

Kış aylarının mucizevi meyvesi limon

Kış aylarının vazgeçilmez şifa kaynağı olarak geçen limon, yüksek ölçüde antibiyotik içerir. İçerdiği antibiyotik sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine sebep olurken, kişiyi virüse bakteriye ve hastalıklara karşı korur.  C vitamini bakımından zengin limon, B6 vitamini ve potasyum kaynağıdır. Limonun sağlığa katkısı saymakla bitmez. İnme riskini en aza indirgeyen limon, kanserle de savaşır. Alerjik astımla mücadele eden kişilere şifa olurken, kansızlıkla mücadele eden anemilere sağladığı c vitamini sayesinde demirin vücutta kolaylıkla emilmesini sağlar. Sindirim sağlığını desteklerken, tansiyona da oldukça iyi gelir.