Vücut yağlarının artması, vücudun görünümü açısından oldukça olumsuz bir durumdur. ancak doğanın bize vermiş olduğu bazı besinler, vücudumuzda biriken yağları kasa çevirmeye yardımcı olmaktadır. Birazdan anlatacağımız bu besinleri düzenli bir şekilde kullanırsanız, vücudunuzda birikmiş olan bütün yağları kolay bir şekilde kasa çevirebilirsiniz. Gelin hep birlikte vücutaki yağları nasıl kasa çevirebileceğinizi inceleyelim.

Hangi besinler yağı kasa çevirir?

Sağlıklı beslenmek, her zaman için önemli. Düzensiz ve sağlıksız gıdalar ile beslenmek, vücudun yağlanmasına ve bir süre sonra da belirli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Uzmanlar, kilo verirken kas kaybı yaşamamak ve var olan kasların gelişiminin artması için gerekli olan besinleri açıkladı.

Muz

Oldukça besleyici bir meyve olan muz, büyük bir potasyum kaynağıdır. Aynı zamanda muzun lifli yapısı, sizi uzun süre boyunca tok tutacak ve kilo verme döneminde ihtiyacınız olan enerjiyi size sağlıklı bir şekilde sağlayacaktır. Ancak muzu dikkatli bir şekilde tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü muz içerisinde yüksek miktarda şeker vardır.

Balık yağı

Omega 3 yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan balık yağı, aynı zamanda yüksek oranda protein içermektedir. Protein, kas gelişimi için en önemli bileşenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda balık yağı tüketmek, metabolizmanın hızlanmasını sağlamaktadır. Metabolizmanın hızlanması da vücudun çok daha hızlı bir şekilde yağ yakabilmesinin en önemli anahtarı.

Badem

Sağlıklı yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan badem, kas gelişimi için ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri de barındırmaktadır. Güçlü bir antioksidan olan badem, özellikle E vitaminini karşılamak için tüketilmesi gerekiyor.

Ispanak

Demir açısından zengin bir sebze olan ıspanak, kas gelişimini hılandırmaktadır. Araştırmacılar, düzenli bir şekilde ıspanak tüketmenin kas gelişimini yüzde 20 oranında arttırmış olduğunu keşfettiler.

Yulaf

Protein, lif ve mineral deposu olan yulaf kas gelişimi için sporcuların en çok tercih ettiği besin çeşitlerinden biridir. Laktozsuz üt ile beraber yulaf tüketmek, gün içerisindeki ihtiyacınız olan birçok vitamin ve mineralin büyük bir kısmının alınmasını sağlıyor. Uzmanlar sağlık açısından mutlaka yulaf tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Somon balığı

Somon balığı, tam bir omega 3 deposu. Bununla beraber iyi bir protein kaynağı olan somon balığı, vücudun kas gelişimi için gerekli olan her şeyi size verebilmektedir. Uzmanların sporculara önerisi, haftada en az 2 defa somon balığı tüketmek.

Brokoli

İnsan vücudu için oldukça sağlıklı bir sebze olan brokoli, sporcuların en çok tercih ettiği besinlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Mineral ve lif kaynağı olan brokoli, metabolizmayı hızlandırdığı için vücuttaki yağların yakılmasını kolaylaştıracaktır. Lif kaynağı olduğu için de brokoli tüketmek, gün içerisinde sizi tok tutacaktır.

Tavuk

Sporcular, sürekli olarak tavuk tüketmektedir. Bunun sebebi ise tavuğun yüksek oranda protein içermesinden kaynaklanıyor. Protein kaynağı olan tavuğun en sağlıklı hali ise havalanarak tüketilmesi.

Yumurta

Sosyal medyada sporcular için sürekli olarak yumurta şakası yapılır. Bunun sebebi ise sporcuların çok fazla yumurta tüketmesinden kaynaklanıyor. Yumurta içerisinde günlük alınması gereken protein miktarını büyük bir kısmı yatmaktadır. Bu yüzden de sporcular, gün içerisinde çok fazla yumurta tüketmeye özen gösterir. Aynı zamanda sağlıklı yağlar ile dolu olan yumurta, metabolizmanın hızlanmasını da sağlayarak kişinin kilo kaybı yaşamasını kolaylaştırıyor.