İnsan sağlığına pek çok faydası olduğu bilinen ve büyük ölçüde kişinin yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olan yoğurdun faydaları saymakla bitmez. İçeriğinde bulunan kalsiyum seviyesi sayesinde kişinin kemik sağlığının büyük ölçüde güçlenmesine yardımcı olan yoğurt aynı zamanda protein zengini olmasıyla da kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu saydığımız faydalar hemen hemen herkesin bildiği bilgiler arasında yer alırken, uyumadan evvel yenilen iki kaşık yoğurt kişinin büyük ölçüde değişmesine katkı sağlıyor. İşte kimsenin bilmediği o bilgiye ve yoğurdun faydalarına dair tüm detayları birlikte öğrenelim

Uyumadan önce yoğurt yemenin faydaları nelerdir?

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürebilmek için kişinin dengeli ve düzenli bir beslenme periyodunun içerisinde olması gerekmektedir. Dengeli ve düzenli beslenmenin yanı sıra içeriği temiz gıdaların tüketilmesi insan sağlığı açısından son derece önemli olan durumların başında gelmektedir. İçeriği temiz gıdalar ve insan sağlığına faydalı ürünlerin tüketilmesi kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda hastalıklarla mücadele noktasında ve çeşitli kronik hastalıkların tedavi edilmesinde büyük ölçüde katkı sağlamaktadır. Bu noktada insana sağlığına pek çok faydası olan yoğurt kişinin, sağlıklı bir yaşam sürebilmesine yardımcı olan pek çok etmeni içerisinde barındırmaktadır. İnsan sağlığına son derece faydası olan yoğurdu bilhassa gece uyumadan evvel 2 kaşık kadar tüketmeniz son derece önemli bir husus oluştururken, uyumadan evvel tüketilen 2 kaşık yoğurt insan sağlığına büyük ölçüde avantajlar sağlamaktadır. Bu noktada uyumadan evvel yoğurt yemenin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yoğurdun içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller kişinin kas sağlığı açısından son derece önemli hususları içerisinde barındırmaktadır. Kas sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan yoğurt aynı zamanda sinir sistemi üzerinde de büyük ölçüde faydaları bulunan ve kişinin sinir sisteminin sistematik bir şekilde çalışmasına katkı sağlayan oldukça kuvvetli bir gıdadır.

  • Yoğurdun içeriğinde yer alan potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi gıdalar kişinin büyük ölçüde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken, bağışıklık sisteminin güçlü olmasıyla birlikte hastalıklara karşı çok daha dirençli bir tutum göstermesine katkı sağlamaktadır. Bilhassa kış aylarında gripten korunmak için ve virüslere karşı çok daha dirençli bir tutum gösterebilmek için yoğurdu düzenli olarak tüketmek son derece önemlidir.
  • İçerisinde bulunan çinko ve laktik asitler sayesinde cilt sağlığına son derece iyi gelen yoğurt, cildin sağlıklı bir yapıda olmasına yardımcı olurken, cildin yapısının temiz ve güzel bir görünüm içerisinde olmasına katkı sağlamaktadır. Cildinizin sağlıklı ve güzel bir görünüm içerisinde olmasını sağlamak için düzenli olarak yoğurt tüketimi yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin.
  • Yoğurdun içerisinde yer alan A, K ve E vitaminleri kişinin kalp damar hastalıklarının tedavi edilmesine yardımcı olurken aynı zamanda, kalp damar bölümlerinde oluşabilecek çeşitli hastalıklara karşı büyük bir tedbir oluşturmaktadır.
  • İçeriğinde bulunan pek çok bileşenler sayesinde ağız ve diş sağlığını koruma altına alan yoğurt, ağız ve diş sağlığı açısından son derece önemli gıdalar arasında yerini almaktadır.
  • Yoğurdun bir diğer özelliği ise metabolizmanın çalışmasına yardımcı olarak kişinin çok daha hızlı bir şekilde kilo verme sürecine giriş yapmasıdır. Bilhassa gece uyumadan evvel iki kaşık yoğurt içerisine konulan pul biber ve limon karışımının düzenli olarak tüketilmesi vücutta bulunan tüm yağların kısa süre içerisinde yakılmasına yardımcı olurken aynı zamanda, kişinin beden olarak küçülmesine katkı sağlamaktadır. Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için geceleri uyumadan evvel 2 kaşık yoğurt yemenin yanı sıra dengeli ve düzenli beslenmek, kalori açığı oluşturmak, egzersizleri ihmal etmemek kilo verme sürecinizin hızlanmasına ve çok daha etkin bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacaktır. Vücutta bulunan zararlı toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olan yoğurt uyku evresinden önce tüketildiğinde bu işlemi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmektedir. Metabolizmanın aktif bir şekilde çalışmasıyla beraber, kişinin rahat bir uyku sürecine girmesine katkı sağlayan yoğurdu geceleri uyumadan evvel düzenli olarak yoğurt tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.
İLGİLİ MAKALE  Süt içmek ne kadar sağlıklı? Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu uyardı (Kaynak: soru.com.tr)

Yoğurdun besin değerleri şu şekildedir;

100 gr1 Kase (Orta)
Karbonhidrat (g)4.669.32
Protein (g)3.476.94
Yağ (g)3.256.5
Lif (g)00
Kolesterol (mg)1326
Sodyum (mg)4692
Potasyum (mg)155310

 

100 gr1 Kase (Orta)
Kalsiyum (mg)121242
Vitamin A (iu)99198
Vitamin C (mg)0.51
Demir0.050.1