Bazı insanlar burçlarının tam olarak yansımasıdır. Pek çok farklı karakterdeki kişiler, bu özelliklerinin tamamını burçlarına borçludur. Bazı burçlar parayı çok sever ve onlar için para olmadan yaşamak adeta cehennemdir. Paraya çok önem veren ve bunun için her şeyi yapabilen bu burçlar, başkaları tarafından lüks düşkünü veya paragöz olarak adlandırılsalar da bu huylarından vazgeçemezler. Hayatlarındaki insanlar içinde bazı zamanlar oldukça zorlayıcı olabilen bu burçlar, kimi zaman paraya insanlardan daha fazla önem verirler. İşte, paraya en düşkün burçlar.

Boğa burcu

Parayı en çok seven burçlardan ilki, elbette ki Napolyon diye de adlandırabileceğimiz Boğa burcudur. Parayı en çok seven burç Boğa burcudur ve son derece paragöz bir burç olarak bilinir. Kendisini güvende tutmak, lüks yaşamak ve rahata kavuşmak için sürekli çalışıp didinen Boğa burçları, bu konuda birinciliği sonuna kadar hak ederler. Paylaşım duygusundan yoksun Boğa burcu, cimri denilebilecek kadar paracıdır ve bu özelliğini asla kaybetmez. Boğa burçları lüksüne en düşkün burçtur ve bu uğurda kimseyi yanına yaklaştırmazlar. Yalnızca kendisine harcamak istediği parayı bir başkası da harcamak isterse bir boğa gibi sinirlenebilir. Boğa burçları, yalnızca yaşayabilmek için para kazanmazlar, lüks ve aşırı konforlu bir hayat için para kazanırlar ve bu yüzden hızlı para kazanacakları yolları iyi bilirler. Parasız kaldığında depresyona girecek olan Boğalar, bu anlamda parasız kalmak gibi bir riski asla almazlar. Herhangi biri parasını gasp ettiyse, Boğa burcundan koşarak uzaklaşmalıdır zira Boğalar paraları alındığında öfkeden deliye dönerler. Hatta o kişiyi mahkemeye bile verebilirler. Boğa burçları, en paragöz burçlar arasında zirvede yerini alıyor ve bu liderliği kimseye kaptırmayacak gibi duruyor.

Oğlak burcu

Oğlak burçları toprak grubuna mensup, nevi şahsına münhasır kişilerdir. Diğer toprak grubu üyeleri gibi Oğlaklar da maddeye ve maddiyata son derece düşkün olan azimli ve inatçı burçlardır. Çoğunlukla hedeflerini her şeyin önünde tutan Oğlak burçları, bunu para kazanmak için yapıyorlarsa hayatlarındaki her şeyi bir anda kenara atıp bu hedefi gerçekleştirmeye odaklanırlar. Oğlaklar paraya aşırı düşkün olan paracı bir burçlardır. Başarılı bir insan gördüyseniz o kişinin Oğlak burcu olması çok büyük bir ihtimaldir. Birine borç para vermekten veya biri için para harcamaktan imtina eden Oğlak burçları oldukça hırslı bireylerdir. Herkes tarafından özellikle de yakın çevreleri tarafından cimri ve paragöz olmakla suçlanan Oğlak burçları bunu önemsemez ve hayatta iyi bir konuma sahip olabilmek için durmadan para kazanmaya ve zengin olmaya odaklanırlar. Oğlak burçları da paraya en düşkün burçlar arasında yer alırlar.

İLGİLİ MAKALE  Eylül 2022'nin aşk falı belli oldu! Yaz sonunda bu burçları harika duygular bekliyor

Yengeç burcu

Son derece hassas ve duygusal yapıdaki Yengeç burçları, para söz konusu ise tüm o duygusal yapılarını bir kenara itip korkunç birine dönüşebilirler. Boğa burçlarının aksine para harcamayı değil parayı biriktirmeyi ve bir kenarda bekletmeyi tercih ederler. Yalnızca çok yakınlarına bir miktar toleranslı olabilen Yengeç burcu, çocuğu söz konusu ise parayı asla mesela etmez ve onun için büyük miktarlar harcamaktan çekinmez. Ancak başkaları için durum böyle değildir ve parasını birine harcamaktansa kenarda bekletmeyi ve biriktirmeyi tercih eder. Bu şekilde güvenli bir ortamda hisseden Yengeç burçları, yatırım konusunda son derece bilgilidirler ve bu bilgilerini iyi kullanıp doğru yatırımlara imza atarlar. Sevgilisi için de cömert sayılabilen Yengeç burçları, bunu aslında karşılık bekleyerek yaparlar ve hesapçıdırlar. Yengeç burçları da en paragöz burçlar arasında yer alır.