İçerisinde yaşadığımız evin temizliği ve hoş kokusu mutlu bir yaşamın olmazsa olmazları arasına yer almaktadır. Sabah uyanıldığında tüm evi havalandırmak, tüm dağınıklıkları toplamak ve yeni güne güzel bir giriş yapmak hafta boyunca kendimizi çok daha iyi hissetmemize aynı zamanda, yaşadığımız alanın keyifli olmasına yardımcı olmaktadır. Ev içerisinde temizlikten sonraki adım olarak evin havası da bir hayli önemlidir. Evin güzel kokularda olması hem sizin rahatlamanıza yardımcı olurken hem de evinize ansızın gelen misafirlerinizi hoş karşılamanıza yardımcı olmaktadır. Tüm güzel ambiansı yakalamak için tonlarca para verip saat başı havaya püskürtülen yapay kokulardan ziyade, evde oksijen salınımını arttırmaya da yardımcı olan görüntü itibarıyla da kendini belli eden çiçekleri bulundurmak çok daha keyifli bir tercih olacaktır. Sizde benimle aynı düşüncedeyseniz gelin evinizde bahar rüzgarlarını estirecek, kokusuyla mest eden o bitkilere birlikte göz atalım…

Kokusuyla mest eden ev bitkileri

Mum çiçeği

Mum çiçeği diğer adıyla da porselen çiçeği olarak bilinen yıldız görünümlü bu çiçeğin oldukça güzel bir kokusu bulunmaktadır. Ev içerisinde bakıldığında ortama inanılmaz güzel bir koku salan mum çiçeği, kokusuyla tüm evi sarar ve bir köşede durur. Vanilya, çikolata ya da karamel tondaki kokuları seven kimseler kesinlikle bu çiçeği evinde tercih etmeliler.  Evin güzel kokması amacıyla dışarıda bulunan kimyasal bileşenlere para vermek yerine evinizde mum çiçeğini bakmanız çok daha güzel sonuçlar doğururken sizi de keyiflendirecektir. Mum çiçeğinin aynı zamanda bakımı da zor değildir, evinde ilk kez çiçek bakacaklar için de uygundur. Mum çiçeğine bakarken dikkat etmeniz gereken tek şey, toprağının nemli olması ve yapraklarının güneş ışınlarına maruz kalmamasıdır.

Sardunya

Kırmızı, pembe, sarı ve beyaz renklerde olan sardunyalar, dokunulduğunda ortama eşsiz kokularını yayarken aynı zamanda görüntü itibarıyla da sizi mutlu etmeye yararlar. Renk renk şık görüntüsüyle mest eden sardunyalar dokunulduğunda ambiansa harika tatlı bir koku yayarken, evin ortamının değişmesine de yardımcı olmaktadır. Evinizde sardunya bakmak istiyorsanız, sardunyanın limonsu, gül ve çikolata gibi aromalı kokuları duymaya hazır olun. Sardunyaların büyümesi için bolca güneş ışığına ve nemli toprağa ihtiyacı olduklarını unutmamakta fayda vardır.

İLGİLİ MAKALE  Dua çiçeği nasıl bakılır? Sulaması ve toprak değişimi için püf noktaları

Yasemin

Adıyla birçok kişide can bulan yasemin çiçeği, beyaz renkle oluşuyla saflığın adeta büyük bir timsalidir. Yıldızı anımsatan görüntüsüyle bilhassa geceleri ortama harika bir koku yaymasıyla meşhurdur yasemin çiçeği. Tatlı ve nahif bir kokuda olan yaseminler, güneş ışınlarıyla büyür ve gelişir. Güneş ışınlarıyla gelişmesiyle meşhur olan yasemin çiçeğini arada bir olmak şartıyla güneşle buluşturmanız önemlidir. Dışarıya nefes almaya çıkarın ve tüm çiçeklerinin güneş ışınlarıyla yıkandığından emin olun.

Gardenya

Bahçıvanlıkla uğraşan pek çok kişinin en hassas noktalarından bir tanesi olan gardenya çiçeğinin kendine has bir güzelliği ve kendine has bir kokusu vardır. Eşsiz renkteki beyaz çiçekleriyle, yeşil yapraklarının uyumu mest ederken gardenya çiçeğinin bakımı bir hayli zordur. Güzel olduğu kadar nazlıdır bu çiçek. Diğer çiçeklere nazaran kendisi benzersiz kılan özel kokusuyla tüm evi himayesi altına alan gardenya çiçeğinin sağlıklı yaşayabilmesi için ihtiyacı olan ortamı ona sağlamanız gerekir. Orta derecede nem, düşük ortam sıcaklığı ve aydınlık bir ortamda bulunmaları gardenyaların güzel bir şekilde yaşamlarına devam etmesi için önemlidir.

Lavanta

Genellikle tarlada görmeye alışık olduğumuz lavanta, evlerde pek rastlanmasa da kokusuyla evlerde de yer alma potansiyeli taşıyan güzel bir çiçektir. Mor çiçekleriyle ortama ayrı bir hava katan lavantalar, kokusuyla da tüm evi lavanta kokusuna bürür. Stres azaltmaya yardımcı olan lavanta çiçeğini evinizde güzel kokması için yetiştirebilir aynı zamanda yaşam alanınızı daha kaliteli bir ortama dönüştürmeye yardımcı olmaktadır.