Son dönemlerde en çok duyduğumuz ürünlerin bir tanesi de şüphesiz mor şampuandır. Mor şampuanın bu denli revaçta olan bir ürün olması da arama motorlarında sıklıkla aratılanlar arasına girmesine neden oldu. Haberimizin bu bölümünde mor şampuanın ne olduğunu ve mor şampuanın hangi durumlarda kullanılması gerektiğine değineceğiz. İşte mor şampuana dair bilinen, bilinmeyen tüm detaylar…

Mor şampuan nedir?

Mor şampuan bilhassa sarı ve kumral ağırlıklı saç rengine sahip kişilerin, saçlarında meydana gelen turunculaşmanın önüne geçen ve büyük ölçüde saçların nötralize bir renge sahip olmasını sağlayan bir üründür. Mor şampuanı düzenli ya da saçın ihtiyacı olduğu zaman dilimlerinde saçınıza uygulamanız son derece önemlidir. Saçınızın çok daha güzel ve kuaförden yeni çıkmışçasına bir renkte olmasına katkı sağlayacaktır. Saçları sarı ya da kumral olan ve bilhassa bu iki renkte boya işlemi olan kişilerin saçlarında meydana gelen turunculaşma durumunu önleyebilmek için belirli periyotlarda saçına mor şampuan uygulamasında bulunması son derece önemlidir.

Mor şampuan neye iyi gelir?

Mor şampuanın çalışma prensibi kişinin saçlarında bulunan turunculaşmayı nötralize etmek ve saç uçlarında meydana gelen renk dalgalanmasının çok daha iyi bir boyutta olmasına katkı sağlamaktır. Saçlarınızda bulunan renk geçişini çok daha güzel ve bakımlı bir görünüm içerisinde olmasını sağlamak için saçınıza ihtiyacınız olduğu zamanlarda ya da turunculaşma eğilimi içerisinde olmanız durumunda düzenli olarak mor şampuan uygulaması içerisinde bulunmanız son derece önemlidir. Ancak mor şampuanı, saçında boya işlemi bulunan kumral ya da sarıların kullanması çok daha doğrudur. Saçında boya olan kişilerin mor şampuan kullanması, saç renginin dinamik ve güzel bir görüntü içerisinde olmasına katkı sağlarken, saçında herhangi bir boya işlemi olmadan kişinin mor şampuan kullanması saç renginin kötü bir görünüm içerisinde olmasına neden olacaktır.

Mor şampuanı hangi saç rengine sahip kişiler kullanabilir?

Mor şampuanı saçları platin sarısı, gri, sarı ya da kumral olan kişilerin kullanması etkili ve güzel bir görünüm içerisinde olmasını sağlamaktadır. Bilhassa saçlarında renk açıcı bulunan kişilerin, mor şampuan kullanması saçların çok daha parlak ve sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasına katkı sağlamaktadır. Kuaförden çıktıktan kısa bir süre sonra hemen hemen herkesin saçların turunculaşmalar meydana gelmektedir. Bu turunculaşmaları önlemek ve turuncu bölümlerin eski rengine dönmesini sağlamak amacıyla saçınıza mor şampuan uygulaması içerisinde bulunabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Limon ve Hindistan cevizi yağı mucizesi ile saçlarınız beyazlamasın (Kaynak: izlehaber.com)

Mor şampuan saça nasıl kullanılır?

Mor şampuanı uygulamadan evvel saçınızın ne durumda olduğunun sentezini yapmak son derece önemlidir. Saçınızın sağlıklı ve nemli bir durumda olması son derece önemlidir. Saçınızın kontrolünü gerçekleştirdikten sonra saçınızı güzelce yıkayın. Bu noktada her zaman kullandığınız şampuanınızı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Saçınızı yıkadıktan sonra güzelce durulayın. Durulama işleminden saçınızı bir havlu yardımıyla kurulayın ve fazla olan ıslaklığı havlu yardımıyla alın. Havlu ile ıslaklığını aldığınız saçınıza, mor şampuanı sürmeden evvel eski bir kıyafet giydiğinizden emin olun. Akabinde ellerinize eldiven geçirmeyi ihtimal etmeyin, aksi taktirde tırnaklarınızda mor şampuan kalıntılarının olması mümkündür. Eldiveni giydikten sonra ıslak olan saçınıza mor şampuanı güzelce sürün ve saçınızın tamamına gelmesini sağlayın. Bu noktada saçınız köpürecektir. Saçınızın tüm bölümlerini mor şampuan ile şampuanladıktan sonra belli bir süre beklemeniz gerekmektedir. Ancak bu süre son derece önemlidir. Saç renginize göre değişkenlik gösteren bu durum itibarıyla mor şampuanı saçınızda 1 ile 3 dakika arasında tutmanız yeterli gelecektir. Sürenin sonunda saçınızı soğuğa yakın ılık suyla güzelce durulayın. Durulama işleminden sonra saçınızı güzelce tarayın ve akabinde düşük ısılı bir kurutma makinesi yardımıyla saçınızı kurutun.

Video: MOR ŞAMPUAN NEDİR? Büşra Pektaş ELSEVE