Maden suyu içeriğinde bir çok mineral ve vitamini bulundurmakta. Bu sayede sindirimden cildimize bir çok faydasını görmekteyiz. Bu yazımızda sizlere her gün 1 şişe maden suyu içersek neler olur? Sorusunu cevapladık.

Maden suyu nedir?

Maden suyu, kar ve yağmur sularının yer altına karışıp, belli rezervuarlarda beklemesiyle oluşan sulardır. Genelde bu suların rezervuarlarda yaklaşık 100 yıl beklemesi gerekmekte. Maden suyunun içeriği beklediği reervuarlara göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Maden suyu genel olarak sindirimi düzeltmek ve kan basıncını rahatlatmak için içilir. Kan basıncını düzelten maden suyu,  yüksek tansiyonu düşürürken aynı zamanda inme ve kalp krizi riskini azaltmakta. Maden suyu aynı zamanda kabızlık, bağırsak tembelliği gibi sindirim sorunlarının da önüne geçmekte.

Maden suyunun faydaları bunlarla sınırlı değil. Cildimiz için de oldukça faydalı olan maden suyu, vücudumuzun kolejen üretmesini arttıracağı için cilt tonumuzu düzenlerken aynı zamanda saç sağlığımıza da faydası dokunuyor. Koparak dökülen saçların yenisinin çıkmasını sağlarken aynı zamanda saçaların bakım ve onarımına da fayda sağlamaktadır.

Maden suyu, cildinize direkt olarak uygulanabilir. Bir parça pamuk yardımıyla uygulayacağınız maden suyu kompresi, ciltteki akne sorunlarını ortadan kaldıracaktır. Aynı zamanda bu işlem cildin nem dengesini de ayarlamaktadır.

Her gün 1 şişe maden suyu içersek neler olur?

Uzmanlar bir yetişkinin günde 2 şişe maden suyu içmesi gerektiğini savunmakta. Bu sayede düzenli olarak maden suyu içen kişilerin sindirim problemleri ortadan kalktığı gibi, kalp krizi geçirme riski de azalacaktır. Her gün içilen maden suyu, vücudun kendini yenileme hızını arttıracaktır. Bu sayede hastalıkalardan kurtulma, hafif veya ağır yaraların daha çabuk iyileşmesi ve daha çabuk yağ yakma gibi durumları ortaya çıkaracaktır.

Tütün ürünleri kullanan bir kişinin, kalp damarları tıkanacaktır. Bu yüzden maden suyu içmesi ısrarla tavsiye edilmektedir. Çünkü maden suyunun içindeki mineraller bu damarların açılmasına yardımcı olmaktadır.

Eğer düzenli olarak spor yapan biriyseniz, her gün 1 şişe maden suyu içmelisiniz. Bu sayede spor sonrası kaybedeceğiniz enerjiyi ve dinçliği geri kazanacaksınız. Aynı zamanda içinde kalsiyum bulunduran maden suyu, spordaki sakatlanmaların önüne geçecektir. Şayet ki sakatlanırsanız, tedavi sürecinin kısalmasını sağlayacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Sahurda ve iftarda maden suyu içilir mi? (Kaynak: soru.com.tr)

Her gün maden suyu içmek, cildinizin yenilenmesini sağlayacaktır. Maden suyunda bulunan bileşenler, cildinizdeki gözeneklerin sıkılaşmasını sağlamakta, bu sayede siyah nokta gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırmakta. Cildin kolejen üretmesini de sağlayan maden suyu, cildin genç kalmasını sağlıyor. Daha çok üretilen kolejen, yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırırken ciltteki sarkmaların da oluşmasını engelliyor.

Fazla maden suyu tüketirsek ne olur?

Günde 10 litreden fazla maden suyu tüketimi önerilmemektedir. Çünkü maden suyu vücuttaki sodyumu dışarı atar. Eğer çok fazla sodyum maddesi kaybedersek, bu durum bizim için ölümcül olabilir. Ayrıca çok fazla maden suyu tüketimi, midedeki asit dengesini bozacağından mide delinmesi gibi hastalıkları yaşamamıza neden olabilmektedir.

Kimler maden suyu tüketmemeli?

Maden suyu her ne kadar faydalı bir içecek olsa da, kronik kalp ve mide rahatsızlığı olanların içmemesi gerekir. Eğer kullanmak istiyorlarsa ilk önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir. 7 yaşından küçük çocukların maden suyu içmesi önerilmemektedir. Çünkü maden suyu, 7 yaşından küçük çocukların midelerindeki asit dengesini bozabilir.

7 yaşından büyük ve gelişme çağındaki çocukların tüketmesi gereken maksimum maden suyu ise 1 şişe ile sınırlıdır. Çünkü içeriğindeki bileşenler ve maden suyunun kan basıncını düşürmesi çocuk gelişimi açısından yararlı değildir.