İnsanlık olarak gençlik pınarının yerini yüzyıllardır aramış olsak da henüz kimse bu sırra sahip değil. Hatta mucizevi bir şekilde gençlik katacak olan bir yerin var olması da zaten mümkün değil. Ancak bunun yerine gözlerimizi açıp doğaya baktığımızda, gerçek gençlik pınarlarının doğada yetişen eşsiz besinler olduğunu görebiliriz. Hatta öyle ki, bazı besinleri tüketenler olduklarından 10 yaş bile daha genç görünebiliyorlar. Gençliğinize gençlik katacak mucizevi besinleri sizler için araştırdık.

Gençleştiren ve dinç tutan besinler

İnsan hayatının bir sonu olmak zorundadır ve bu sona yaklaştıkça genç görünümümüzü kaybetmeye başlarız. Bu da yaş ilerledikçe genç görünüşün özlenmesini ve geri çağrılmasını yanında getirir. Yaşlılık kaçınılmaz da olsa, doğanın mucizelerinden yardım alarak kırışıklık ve benzeri yaşlılık belirtilerini kendimizden uzaklaştırıp her zaman genç ve sağlıklı kalmayı başarabiliriz. İşte sağlığınıza sağlık katarken her daim 20’li yaşlarda görünmenizi sağlayacak mucizevi 6 besin:

Kırmızı biber

Kırmızı biber ya da kapya biber ismi ile bildiğimiz bu biber çeşidi 1 adet içerisinde yaklaşık olarak 64 miligram C vitamini içermektedir. Günlük C vitamini ihtiyacını kolaylıkla karşılamamız için yeterli olan bu miktarı yalnızca 1 adet kırmızı biber tüketerek elde edebiliriz. Bilindiği gibi C vitamini cilt sağlığı için ilk sırada gelen vitamin çeşididir. C vitamini kollajen üretiminin desteklenmesini sağlar ve kollajen sayesinde cildimiz gençlik yılarında sahip olduğu elastik yapısını ve nemli, parlak görünümünü uzun yıllar koruyabilir. Doğduğumuz anda sahip olduğumuz elastik yapı zirvededir ve yıllar içerisinde bu yapı solarak yok olmaya başlar ve bu da kırışıklık sorununa neden olur. Ancak bir adet tüketilen kırmızı biber ile günlük olarak bu ihtiyacı karşılayabilir ve acımasız yıllara rağmen genç kalmayı başarabiliriz.

Yoğurt

Tüm süt ürünlerine yer alan kalsiyum sağlığımız için oldukça önemli besinlerden biridir. Cilt sağlığını koruduğu kadar bağırsak ve kemik sağlığını da koruyan kalsiyum, hem daha dinç hem de daha genç görünmemize yardımcı olur. Cildi sıkılaştıran yapısı ile kırışıklıkların önüne geçmemizi sağlar ve yaşlandıkça artmaya başlayan osteoporoz maddesinin azaltılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağırsakta yararlı bakteri oluşumunu arttırarak stres gibi yaşlanmayı hızlandıran sorunların üstesinden kolaylıkla gelmenize yardım eden yoğurt, hem tuh hem beden olarak daha genç kalmanıza yardım eder. Günde 1 kase yoğurt yiyerek tüm bu faydaları edinebilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Tembellerin de kilo verebileceği zayıflama yöntemleri (Kaynak: izlehaber.com)

Zeytinyağı

Zeytinyağı sahip olduğu yararlı yağ asitleri sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı önemli bir ilaçtır. Bu bilgiyi artık hemen hemen herkes bilirken, yapılan araştırmalar ise bize aslında zeytinyağı tüketiminin tek faydasının bu olmadığını gösteriyor. Düzenli olarak zeytinyağı tüketmek, ciltteki nem dengesinin korunmasına yardımcı oluyor ve bu sayede cildin elastik yapısını kaybetmesini engelliyor. Aynı zamanda yaşa bağlı olarak yaşanan hastalıklardan korunmamızı sağlayan polifenol ve antioksidan dolu yapısı ile hem genç kalmayı hem de sağlığımızı korumayı garantiliyor. Aynı zamanda zeytinyağı kilo vermeye yardımcı oluyor ve genç yapınıza bir de fit olarak kavuşma imkanı sağlıyor.

Yaban mersini

Yaban mersini diğer besinlere göre daha az bilinene fakat en az diğerleri kadar genç kalmaya ve dinç olmanıza yardım eden bir meyve. Yaban mersini üzerinde yapılan araştırmalar ilerleyen yaşlarda hafıza kaybı, beyin fonksiyonlarında bozulma ve hücresel hasarların oluşmasını engellediğini gösteriyor. Aynı zamanda içerdiği bileşenler ile yaban mersini genç bir görünüm kazanmanızı sağlıyor ve kırışıklıkların oluşmasını engelliyor. Yaban mersini meyvesini düzenli olarak tüketen bireylerin günlük hayatta daha dinç ve enerjik olduğu ise bilinen bir diğer bilimsel gerçek.

Limon

Ekşi yapısı ile kimilerinin vazgeçilmezi olan fakat kimileri için ise sadece bir tik sebebi olan limon yüksek bir C vitamin kaynağıdır ve tıpkı kırmızı biber gibi içerdiği C vitamini sayesinde cildinizi yaşlanma belirtilerinden korumanızı sağlar. Aynı zamanda ödem attırıcı etkisi bulunan limon, içerdiği slavesterol ve limonen bileşikleri le hem genç kalmanıza yardımcı olur hem de ödeme neden olan zararlı yapıları parçalayarak enerjinizi yeniden kazanmanıza yardım eder. Sabaları güne başlarken bir bardak soğuk su içerisine birkaç damla limon ekleyerek tüketmeniz halinde limonun faydalarından yararlanabilir ve gün içerisinde daha dinç ve enerjik hissederken uzun vadede de gençliğinizi koruyabilirsiniz.

Domates

Domates güçlü bir C vitamini kaynağı olan bir diğer besindir. Aynı zamanda antioksidan yapısı ile cilde ve vücuda zarar veren yapıların atılmasını sağlayan domates, içerisinde kırmızı rengini veren flavonoidlerden likopen barındırır. Likopen antioksidan kaynağı olması sayesinde kalp ve damar hastalıkları dahil birçok hastalıklara karşı vücudun korunmasını sağlar ve aynı zamanda cildi güneşten gelen zararlı UV ışınlarına karşı korur. Bunun yanı sıra cildi sıkılaştıran likopen daha genç görünüm kazanmayı sağlar ve kırışıklıklardan kurtulmanızı sağlar.