Özellikle kilo vermek isteyen kişilerin ilk yaptığı eylem, ekmek gibi unlu mamüllerin tüketimini azaltmak. Sağlıklı beslenme konusunda insanlar bilinçlenmeye devam ediyor. Birçok kişi, sağlıklı bir vücut için ekmek tüketimini sonlandırmakta. Biz de sizler için ekmek tüketmeyi bıraktığınızda, kendinizde ne gibi değişimlerin olabileceğini anlattık.

Ekmek yemeyi bırakınca neler oluyor?

Ekmek yemeyi bırakmak konusunda karar sizin. Ancak beslenme alışkanlığınızdan ekmeği çıkartırsanız, vücudunuz için birçok olumlu olayın gerçekleşmesi için kapı açmış olacaksınız. Fakat ekmeği direkt olarak hayatınızdan çıkartmak, bazı sorunların da baş göstermesine neden olabilir. Bu yüzden ani bir kesinti yerine ekmeği azaltmak ya da kepek ve çavdar gibi ekmek çeşitlerine geçmeyi düşünebilirsiniz. Peki ekmeği hayatınızdan çıkardığınızda neler oluyor? Gelin hep birlikte incleyelim.

Şeker hastalığına yakalanma oranı azalıyor

Beyaz ekmek tüketmek, şeker hastalığı riskini büyük bir ölçüde arttırmaktadır. Bu yüzden de hayatınızdan beyaz ekmeği çıkarmak, kan şekerinizin dengelenmesini sağlamaktadır. Bununla birlikte beyaz ekmeğin glisemik endeksi oldukça yüksek. Glisemik endeksi yüksek olan yiyecekler ile beslenen kişilerin, şeker hastalığına yakalanma oranları oldukça yüksek. Bununla birlikte ekmek tüketmek, kişinin kısa süreli bir tokluk hissetmesini sağlar. Ancak kısa bir süre sonra tekrar acıkacağınız için yeniden yemek yersiniz. Bu durumda da kilo almanız kaçınılmaz olacaktır.

Fazla kilolara elveda

Beyaz ekmek tüketmeyi bırakmak, fazla kilolardan kurtulmanızı sağlayacak. Bununla beraber beyaz ekmeği tüketmeyi bırakmak, kişinin karbonhidrat alımını azaltacaktır. Bu sayede de gün içerisinde alacağınız karbonhidrat değeri düşecek ve alacağınız kalori düşeceği için günlük kalori açığı oluşturacaksınız. Bu sayede de kilo vermeye başlayacaksınız. Gün içerisinde beyaz ekmekten karbonhidrat almak yerine, meyve gibi sağlıklı şeker içeren ürünlerden karbonhidrat almanız daha mantıklı olacaktır.

Kalp krizi riski azalır

İşlenmiş karbonhidrat tüketmek, vücuttaki sağlıksız yağ asitlerinin artmasına neden olur. Bu yüzden de kalp krizi riski artar. Ancak beyaz ekmek tüketmeyi bırakırsanız, bu tür sağlıksız yağ asitlerinin birikmesini engeller ve kalp krizi riskini azaltmış olursunuz.

1 dilim ekmek kaç kalori?

1 dilim ekmek kaç kalori?

Besin değeri yok

Ülkemizde en çok tüketilen yiyeceklerden biri beyaz ekmektir. Ancak beyaz ekmeğin neredeyse besin değeri yok. Bu yüzden de beyaz ekmek tüketmek, safi kalori almak anlamına geliyor. Bununla birlikte vücudun ihtiyaç duymadığı birçok içeriği, beyaz ekmek nedeni ile vücuda alıyoruz. Beyaz ekmek tüketmek yerine, sağlıklı besinler tüketmek, yaşam kalitemizi arttıracaktır.

İLGİLİ MAKALE  Havuç ne zaman ekilir? (Kaynak: soru.com.tr)

Kabızlığı engeller

Tam tahıllı ekmek veya çavdar ekmeği, lif açısından zengindir. Lifli besinler tüketmek, bağırsakların çok daha hızlı ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlar. Ancak beyaz ekmekte lif bulunmamaktadır. Lifli gıdalar yerine lif açısından fakir gıdalar tüketmek de bağırsağın çalışma hızını oldukça düşürmektedir. Bağırsakların çalışma hızının düşmesi hem kabızlık gibi bazı sorunların ortaya çıkmasına neden olurken hem de metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. yavaşlayan metabolizma nedeni ile de kilo almaya başlar ve fazla kilolardan kurtulamayız. Aynı şekilde kabızlık gibi sindirim sistemi sorunları baş gösterir.